Heade Asjade LaatFoto: Robin Roots
Inimesed
2. juuni 2017, 16:06

Linnateatri laadal müüdi "Lantimiskunstnike" tissipatju (1)

Võimalus vaid viie euroga osta kaks rinnapaari, mida on näinud 150 etendusel 50 000 silmapaari, ei tule ette just iga päev. Linnateatri heade asjade laadal oli see võimalus vahtkummist tissipatjade näol täitsa olemas. “Need teevad silmad ette igale Dormeo tootele,” naljatab oksjoni kuraator Mart Toome.

„Heade asjade laada mõte on juba aegade algusest peale olnud see, et meie kaunis keskaegne teatrihoone muutuks üheks päevaks tagasi kaupmeestemajaks – selleks, milleks ta kunagi ka ehitati,“ ütleb Linnateatri maja perenaine Margot Böttcher. Kaupmehi oli Linnateatris murdu. Müüdi nii linnulaulu plaate, erinevat moosi, leiba ja muid loodusande, käsitööd ja ehteid. Avatud oli ka kirbuturg.

Heade Asjade Laat Foto: Robin Roots

Linnateatri laadal toimus näitleja Mart Toome juhtimisel ka oksjon, kus tulid müügiks rekvisiidid, teatripiletid, autogrammidega fotod ja raamatud ning muud teatrile ja näitlejatele sümboolse väärtusega esemed. Oksjonist teenitud raha, mida sai kokku 109 eurot, läheb Linnateatri rattaparkla rajamisse.

Laada külastajates tekitas enim elevust just  “Lantimiskunstnike” lavastusest pärit rekvisiit. Nimelt oli müügiks kaks vahtkummist rinnapaari, mida etendustes kasutati. “Neid rindu on katsunud nii Henrik Kalmet, Liis Lass kui ka vennad Piusid,” märkis näitleja Mart Toome eseme eksklusiivsust. “Lantimiskunstnike” etendus oli Toome sõnul laval 150 korda ning seda käis vaatamas 50 tuhat inimest.

Heade Asjade Laat Foto: Robin Roots

“See teeb silmad ette igale Dormeo madratsile,” lõõbib Toome. Elevust täis publik oli rinnapaaridele pakkumisi tehes väga tagasihoidlikud, aga ohjad võtsid enda kätte kaks noormeest, kes kahepeale viis eurot kokku panid ning laadalt otsemaid minema lippasid, mõlemal kaks ümarat rinda käes.

Müügiks tulid veel Liis Lassi Haapsalu sall, tema enda väikeste kätega vaaritatud õunamoos, Noorsooteatri antiiksed rinnamärgid, seni vaid töötajatele mõeldud eksklusiivne Linnateatri T-särk, mitmed teatripiletid ning autogrammidega teatriraamat “Elmo Nüganen. Esimene vaatus”. “Seda raamatut müüs keegi siin maja ees võltsautogrammidega, aga võite kindlad olla, et need autogrammid siin raamatus on ehtsad!” kinnitab näitleja Mart Toome.