Foto: Robin Roots
Inimesed
1. juuni 2017, 19:51

GALERII | Alo Kurvits leidis estoonlaste kevadlaadalt endale kella (5)

’’Mõnus kokkusattumus, et kevadlaat ja mu etendus on samal päeval,’’ tõdes näitleja Alo Kurvits, et ei teadnudki Estonia talveaias peetud kevadlaadast, kus inimesed said täna pärastlõunal uudistada, millega tegelevad ja mida müüvad estoonlased.


Ka Alo leidis omale kena aksessuaari – nimelt ostis ta endale käekella, mille oli disaininud Estonia tekstiilikunstnik Lee Sakk, kes lööb kaasa Eesti kelladisaini ettevõttes Sony Design. ’’Olen esimest korda üldse siin Estonia kevadlaadal – tore, et selline laat on teatril. Lähendab inimesi ja linnainimesed saavad tutvuda teatrirahva hobipoolega: mida keegi kogub, mida tuuakse kodunt, mida valmistatakse,’’ kiitis Alo estoonlaste iga-aastast ettevõtmist.


Alole vastupidiselt oli juba mitmendat korda laadal kohal estoonlane Viktoria Jagomägi: ’’Kindlasti iga-aastane traditsioon ja ei võtagi seda kui müüki, vaid aega, kus suhelda vanade kolleegidega ning mõnusalt olla,’’ lausus ta. Esimeseks ostuks valis Jagomägi marineeritud angersäga. „ Arvan, et enim ostetakse asju just lastele ja miks ka mitte endale.“

Foto: Aivar Mäe modellina (Robin Roots)


Estoonlaste juht Aivar Mäe, kes mõnusalt rahvaga suhtles, lasi oma näo paberile skitseerida, ostuvaliku langetas aga magusa peale, milleks oli klassikaline kirju koer.
Estoonlased olid müüki pannud riideid, Carol Männametsa koduveinid, mitmesugust maitsvat söögipoolist, keraamikat, raamatuid, ehteid ja palju muud. Esmapilgul võis tunduda, et enammüügis olid riided, kuid käsitööd oli veelgi rohkem.