Video: Jörgen Norkroos
Inimesed
1. juuni 2017, 19:07

ÕHTULEHE VIDEO JA FOTOD | Start-upper ja telemees Jüri Muttika on varsti äpi-miljonär! (18)

Neljapäeval, 1. juunil toimus Eesti start-uppide hällis LIFT99 uue muusikapleieri MULL Digital avalik testimine.

Tegu on tasuta muusikapleieriga, millel on vaid üks nupp - PLAY. Player mängib techno ja progressive house stiili tantsumuusika paremikku. Spetsiaalselt pleieri jaoks on oma parimad palad kokku miksinud kümned Eesti DJ-d, kel süda põksub techno ja house'i rütmis.

Kui enamikul veebiraadiotel ja ka raadioeetrist kõlavatel programmidel põhineb muusikavalik playlistil, mida valdavalt koostavad vastavad tarkvaraprogrammid, siis MULL Digital liigub tagasi inimeselt-inimesele muusikavalikule.

"Äpi avalikku testimist on vaja eelkõige kasutajate vahetu tagasiside kogumiseks, et pleierit veel paremaks teha, kui see juba on. Selge, lihtne, ühe-nupu-äpp kõlab teoorias lihtsalt teostatava progemise- ja disainiülesandena. Praktikas võib aga välja kukkuda, et see nupp paikneb harjumatus kohas, on keerulise kuju ja ootamatu värvilahendusega, mis võib kasutaja tähelepanu muusikalt kõrvale juhtida. Nõnda ongi kasutajaga käsikäes testimine kõige olulisem äpi arenduse faas," selgitab start-upper ja telemees Jüri Muttika, kes MULL Digitali loovmeeskonnas koos Joel Haugase ja Hando Tõnumaaga.

Start-upper ja telemees Jüri Muttika on varsti äpi-miljonär! Foto: Jörgen Norkroos

Jüri, sina tuntud telemees, millega sa hakkama oled saanud?

Olen täna esimest päeva tööl äpimehena. Tegin äpi, kus on põhimõtteliselt vaid üks nupp, mis ajab Anu Saagimid pöördesse. Tegu on MULL Digital tarkvaraprogrammiga. 

Jõudsin ka mina selle esimeste seas juba paar päeva tagasi alla laadida ja katsetasin seda muuseas ETV töötajate peal. Töötas. Kohe väga hästi töötas. Isegi väga konservatiivsed tegelased olid pöördes. 

Seda on väga värskendav kuulda, aitäh. Tegu on iseenesest väga lihtsa asjaga. Minu arust on täna igasugu äppides liiga palju nuppe. Kohtusin keset talve ühe oma väga hea sõbraga, kes ütles, et on vaja sellist äppi, kust tuleb ainult head muusikat, mis meiesugustele meeldib. Lugu lõppeski sellega, et miks mitte. Mis see äks äpi tegemine ära pole. 

Üks näpuvajutus ja voilà, kümneid ja kümneid tuntud Eesti DJde lugusid?

Muusika on tõepoolest techno ja progressive house ja mõeldud just sellistes olukordades, kus me täna oleme, kontoris LIFT99. Hulk inimesi töötab go office working space`is, kus müratase on kõrge ja sina sooviksid sellest kõigest eralduda. Panedki klapid pähe ja veedad aega MULLis.  

Ja need kümned DJd ajas kepi ja kaikaga kokku meie loovmeeskonna teine tegelane Hando. Meie eesti poisid panevadki kõige ägedamat musa kokku. Kindlasti pole vaja karta ka kordusi, sest valitud muusika paneb täie rauaga lõpmatusse. Idee ongi selles, et võimalikult vähe satuks kuulaja kõrva kordusi. 

Kõik on tasuta? Kuidas see võimalik on?

Ilusaid asju võib vahel ka nii teha, et maksad peale. 

Kas tulevikus võiks tuua turule ka äpid a là muusika murtud südametele või muusika armujoovastuses paaridele või rahustav muusika närvilistele, jne? Et äpp saaks aru, mis tuju sul on ja mängiks just seda hetke olukorraga sobivat muusikat. Või miks ei võiks äpp ära tunda isegi näpuvajutuse järgi minu hetke meeleolu?

Sinu jutt on väga inspireeriv ja väärt miljonit. Järsku teeme kohe diili, et kui oktoobrikuuks pole me valmis saanud taolist äppi, siis ma söön oma kõrvaklapid ära.

Vaata meeleolukat videot meie värske äpi-guru Jüri Muttikaga!