Oliver ema Reet Kõvaskiga Eesti meelelahutusauhindade galal.Foto: Alar Truu
Tele
31. mai 2017, 12:14

Ines on mures "Väikeste hiiglaste" staari Oliveri pärast: inimesed ei anna endale aru, et tegemist on lapsega! (168)

"Väikeste hiiglaste" suurimaks täheks sai kindlasti Inese Imeliste tiimi minitalent Oliver, kes üllatas kõiki oma julge suuvärgiga. Tema mentor Ines rääkis Kanal 2 telehooaega kokkuvõtvas saates, et tema ei olnudki varem näinud nii nutikat ja vahvat nelja-aastast poissi kui on Oliver!

Eestlaste südametesse talletusid Oliveri suurte vaatajanumbritega etteasted, nende hulgas ka laul "Tõnu kuldsed käed".

"Ma ei suutnud oma pisaraid ja naeru tagasi hoida, see, kuidas ta tõesti sellist proosalist olukorda kirjeldab selles laulus, selline nelja-aastane poiss, see lihtsalt mõjub nii humoorikalt ja nii lõbusalt. See oli erakordne valik ja ma tegelikult aimasin, et see väga paljudele meeldib, aga et see tõesti nii massidesse võiks minna, seda ma muidugi ei osanud oodata," kommenteeris Oliveri esitatud laulu tema mentor Ines.

Inese sõnul ei olegi ta varem näinud nii silmapaistvat ja tarka väikest poissi nagu Oliver.

"Väikse Oliveri fenomen seisneb kindlasti selles, et ta on erakordselt siiras ja ta on ka erakordselt nutikas oma vanuse kohta. Ma ei ole kindel, et ma olen oma elus kohanud nelja-aastast poissi, kellel on selline mälu nagu Oliveril on." sõnas Ines, lisades, et isegi temal ei ole nii hea mälu kui väikesel minitalendil.

"See paistis ka kenasti seal saates välja, kui ta esitas siis ka oma multifilmi ("Hunt ja vasikas" – toim.) stsenaariumit, või Pantalone dialoogi, mille me koos tegime. Mina pidin tükk aega seda ikka õppima, aga nagu selgus emaga vesteldes, siis Oliveril oli see äkki ühel hetkel peas olnud ja ta esitas terve selle "Armastus kolme apelsini vastu" põhimõtteliselt otsast lõpuni detailideni." rääkis ta.

Siiski ei seleta Oliveri erakordsust vaid hea mälu ja nutikus.

"Ja muidugi tema selline väike vimka ka, et üks asi on see, kui poiss on lihtsalt nutikas, vaatad, et oh, tark poiss, aga tal on see väike krutski ka veel juures, ta ongi selline hästi kihvt kombo ühest terasest, nutikast ja sarmikast poisist," ütles Ines.

Ainult kiidusõnu Oliveri kohta jätkub ka saates osalenud tiimi Jussi superkamp mentoril Juss Haasmal.

"Oliveriga on meil jah lava taga ka sellised hästi sisutihedad dialoogid. Väike Oliver küsis minu käest: Juss, buss ja uss, kõik hakkavad sama tähega, oli selline Oliveri statement. Ma loodan jah, et Oliver ei muutu. Me kuuleme temast veel väga palju!" oli Haasma kindel.

Kuna Oliver sai tänu saatele kümme korda kuulsamaks kui enne ning naerutas sadu tuhandeid eestlasi, on huvi tema vastu väga kasvanud ning teda on kutsutud esinema erinevatele üritustele. Inese sõnul on Oliveril õnneks hea ja tark ema, kes teab, et Oliveri igale poole esinema viia ei tohiks.

"Selles mõttes on mul Oliveri suhtes süda rahul, et ta ema on niivõrd kihvt, kahe jalaga maa peal tark naine ja ta saab täpselt aru, misasja Oliveril tasub teha, misasja mitte. On üritusi, kuhu tõepoolest Oliveri on kutsutud, mis on täitsa arulagedad ja inimesed ei anna endale aru, et tegemist on lapsega ja see, mis seal teleekraanil sündis, see oli lihtsalt selline lapse esinemise hetk. See ei tähenda, et Oliver hakkab nüüd käima kusagil mingitel firmapidudel nalja tegemas. See ei ole see. Ta on laps, ta ei ole professionaalne naljategija. Need olid sellised siirad hetked, mis õnnestus Kanal 2 ekraanile tabada," sõnas ta.