ROBOTIPIDU: Eile Rahva Raamatus toimunud raamatu- ja robotipeol sai tutvust teha kahemeetrise robotiga. Üritust juhtis Daniel Levi.Foto: Meisi Volt
Inimesed
31. mai 2017, 04:00

Daniel Levi: juturaamatu jaoks aja leidmine tundub utoopiline (2)

Eile tähistati Rahva Raamatus Bobbie Peersi laste menuraamatu "Lüriidiumi­varas" ilmumist eesti keeles, kus olid kohal Daniel Levi, väikesed hiiglased ja ka päris robot! Kunstnik Kedri Golubevi meisterdatud elusuurune põlevate silmadega robot oli justkui otse raamatust välja astunud.

Üritust juhtinud muusik Daniel Levi tunnistas Õhtulehele, et lapsepõlves sai raamatuid küll kohustuslikus korras loetud, aga praegu pole tal väga aega pikka juturaamatut kätte haarata, pigem lappab ta internetis ägedaid artikleid.

"Juturaamatu kätte võtmine ja selleks aja leidmine tundub utoopiline," rääkis Daniel. Bussi- ja rongisõitude saatmiseks on raamatud ja märkmikud aga ideaalsed kaaslased.

ROBOTIPIDU: Eile Rahva Raamatus toimunud raamatu- ja robotipeol sai tutvust teha kahemeetrise robotiga. Üritust juhtis Daniel Levi. Foto: Meisi Volt

Mõtete väljalülitamiseks on Danieli jaoks parim koht loodus – matkamine ja rabas käimine. "See justkui puhastab."

Lugeda soovitab muusik fantaasiamaailma arendamiseks: "Näiteks esitluseks valminud robotiga tekkis võrdlusmoment. Minu peas oli see kolmkümmend korda suurem, siin oli ta tegelikult kahemeetrine.

Raamatud võimaldavad luua fantaasia, mida keegi ei riku pärismaailmaga ära. See on hea, et igast raamatust ei tehta filmi."

Koolis luges Daniel palju ja mõni raamat läks talle eriti hinge. "Kui ma USAs koolis käisin, siis raamatut pealkirjaga "The Giver" lugesin ma megasuure entusiasmiga. Raamat rääkis maailmast, kus ei olnud värve ja ma elasin sellesse sisse ja kujutasin kõike oma peas ette.

Siiamaani ma oskan seostada ja mõtlen sellele, kuidas inimesed näevad asju nii mustvalgelt, kuigi tegelikult on maailmas tohutult palju värve," toob muusik filosoofilisi paralleele.

Mida oli juba "Väikeste hiiglaste" saates näha ja ka esitlusel, on see, et Daniel saab lastega väga hästi läbi. Intervjuu ajal korraldati mehele lausa luurerünnak.

"Ma olen mitmelapselises peres kasvanud, mul on alati olnud väike õde ja vend, keda vastastikku kiusata ning olen harjunud olema nende ümber ja lähedal," räägib Daniel, et nendega saab teha asju, mida muidu täiskasvanuna ei teeks ja lõbusasse mängumaailma kaduda.

"Enda lapsed on muidugi teine teema ja kui aeg on õige, tulevad ka need," ei pelga kohalik staar ka ise tulevikus järglasi saada.