Tele

Inimõiguste ekspert Mart Susi: riigil ei ole kohustus välistada vaesust (33)

LISA KOMMENTAAR

JUHAN31. mai 2017, 10:15
Muidugi ei ole riigil võimekust oma vaest eest hoolitseda, kui maksud riigikassasse ei laeku. Kui saamata maksuvõlgade kogusumma ulatub miljarditesse. Kui kõik pumba juures olijad muudkui jätavad maksmata, meisterdavad pankrotte, jokk-skeemitavad, ärastavad, rollotavad j.n.e.
Ja ega olukord vist eriti ei paranegi, kuni puudub hirm vastutuse ning karmi karistuse ees. sest kes keerutab end lausa puhtalt välja, kes pääseb vaid kerge ehmatusega nagu näiteks tingimisi karistusega. Kuigi summad võivad olla vägagi suured. Nagu näiteks paljude pankrottide puhul. Aga näiteks nõukogude ajal võis suurejooneline riigi raha taskusse panek lõppeda vägagi kurvalt ning vahel lausa traagiliselt Lausa seina ääres.
Hetk31. mai 2017, 08:05
Asi kestab seni, kuni rahvas enda sõna maksma ei pane. Väga õige seisukoht, mis juhtuks, kui keegi enam makse maksma ei hakka, siis sellisel eksperdil jääks keel suulakke kinni. Paraku eestlane on ülekohut harjunud taluma, kuid seda ei peaks tegema.
Minu kannatus on otsas31. mai 2017, 08:26
Aga mõtlen murelikult, kui kaua peab eestlast veel pügama, et see lõpuks nii vihaseks saab, et enda eest seisma õpib?
Kui pole varga"riigil"31. mai 2017, 08:00
Normaalsete inimeste ees kohustusi siis pole ka inimestel mingit kohustust! Igasugused vargad on "eksperdid"?!
Vaatasin eile seda saadet.31. mai 2017, 07:26
Algul tundus see Susi kuidagi tuttav. Siis ühtäkki taipasin, kellega tegu. Nii muutus otsekohe selle saate sõnum mulle vastumeelseks. Sain aru, et saates soovitatakse orjal maksta ja vait olles edasi teenida.
Eks 31. mai 2017, 07:42
" ekspert " teab kõige paremini kuidas varastada ja petta. Inimesed ümber ei kasva.
Hei, moderaator!31. mai 2017, 07:22
Ära sa vihu midagi siin kustutada! Ümbrikupalk on täiesti seaduslik. Kui mina, makse makstes, ei saa ühiskassast tagasi seda, mis on mulle riigi poolt lubatud, siis ei pea ma ka sellesse ühiskassasse panustama. Kasva, laps, suureks! Ja naerad vanast peast ise ka oma naiivse propaganda usu pärast. Muide, kas oled kindel, et saad oma pensioni, sinu ühiskassast, õiges suuruses tagasi? Kui üldse midagi saad!
Vaesus on inimõigus!31. mai 2017, 07:06
Nagu ka rumalus. Pole seadust, mis keelaks olla loll või vaene.
javahe on tema leib.31. mai 2017, 07:03
See punanetark pole ju inimene, sellest tal ongi kohalikele ühed õigused ja sissetungiatele teised
ehh 31. mai 2017, 06:54
saame kulutada nii palju kui on. Riik ei saa aidata, kui inimene ei oska raha lugeda ega oma rahakotiga aru pidada ei oska.
Küsimus on selles, et töötasu ei sõltu tihti tööst. Lihtsad tööd annavad palga alla 500 € kuus, kuid selle eest pead 170+ tundi kuus tõepoolest tööd tegema. Ehkki see töö on "lihtne", on see enamasti pingutav nii füüsiliselt kui vaimselt mitmetel põhjustel. Kas 1000€ on palju , kui teed suuremat vastutust nõudval tööl? Ei ole. Need on ausad inimesed, kes on kõik alamakstud ja ees ootab väga piiratud vanadus oma kuni 500-se pensioniga.
Kas kõrgeltmakstud 101 ja kõik need , kes oma kõrgetel ametipostidel saavad, hüvitiste ja
korruptsiooni-lisatasu, on ikka oma tööga teeninud välja 2600-se pensioni. Ka need, kes kunagi istusid viimases ülemnõukogus oma 2600-se pensioniga on ikka igaüks Eesti riigile nii palju andnud?
Kui EL peaks laiali minema, kes hakkab siis maksma 10 000 pensioni tohutu panuse andnud meie euroametnikele, endistele presidentidele,jne...
Riik peaks ikka olema aus ja tunnistama , et käitub röövvellikult riigi raha jagades , et mingi osa riigi rahvastikust saaks supelda megapalkades, megapensionides nende inimeste arvel, kes on näljapalgal, näljapensionil ja on eluaeg oma palga tõepoolest oma tegeliku tööga välja teeninud mitte "teeninud" seda kullatud toolidel .
Aga mis teha - riigile on vaja rikkurite kasti. Küll valijad nad oma lollusest toolidele panevad.
Seadus31. mai 2017, 06:27
Loomulikult mitte. Meie riigimeestel on viimasel ajal sügav mure Tšetšeeni geide inimõiguste pärast. Nii Merkel kui Makroni pidasid seda teemat südameasjaks ka Putiniga kohtumisel. Muide, nõukogude ajal ei olnud Eestis kodutuid. Häbi, Eesti riik! Rikkad ärgu unustagu, et ükski loss ei seisa ilma tugeva vundamendita püsti, st et rikaste klass hävib ühel hetkel koos vaestega.
Küll saaks naerda31. mai 2017, 06:56
kui näeks, kuidas rikas oma lossi jaoks auku kaevab, et selle hauda kaasa viia.
kael31. mai 2017, 06:01
siis ei hakka ka makse maksma ja ümbrikupalgad täies ulatuses kasutusele -vaatame kaua seda riiki siis veel on ka sõjaväkke ei lähe ja riiki kaitsma ei lähe jne ei tee ja ei lähe
See on täiesti aktuaalne tänapäeval!31. mai 2017, 06:20
Meedia kaudu pasundatakse aga kuriteoks. Ümbriku palk on täiesti aus maksmise viis. Sest kui mina maksan riigile makse, tagasi ei saa sentigi, siis olemegi ebavõrdsed. Kui ma ei maksa makse, tagasi ka ei saa, oleme võrdsed. Eestis on ainuke viga, et tavarahvas on liiga ajupestud propagandast. Vaadake elule reaalselt otsa! Ärge minge esimese tuhinaga oma petjaid kaitsma!
... 31. mai 2017, 06:57
kahjuks kannatab selle all ikka vaid see, kes alamakstud tööd teeb mitte rahastatud kõrgklass. Neil on riiki vaja, rikkuritel mitte, nad suudavad elu jooksul ennast kindlustada,
JUHAN31. mai 2017, 01:18
Aastate eest käis põgusalt meediast läbi uudis kellesti eluhammasrataste vahele jäänud mehest, kes viimase raha kokku kraapides ostis üheotsapileti Rootsi. Pagasiks vaid kohvrikesse peidetud haamer. Stockholmis otsis ta politseijaoskonna lähedase allee, kus lõi juhuslikule mitte milleski süüdi olevale kohalikule pensionärile haamriga pähe ja jäi seejärel politseipatrulli saabumist ootama. Olles seega taganud endale aastateks mugava koha ning elu kohalikus eurovanglas. Absurdne? Seda küll. Kuid kahjuks loogiline olukorras, kus kurjategijast vangil on märksa suuremad inimõigused, mugavused ja riiklikud tagatised, kui mõnel vanuril või muul endaga mitte toime tuleval hooldekodu patsiendil. Sest vangide käekäigu üle valvavad kiivalt nii Euroopa inimõiguste kohus , sotsiaalharta kui ka Amnesty Intenational.
milleks31. mai 2017, 01:16
milleks sellised "eksperdid" teles? ojeerum. võiks natuke teemaga enne tutvuda, lihtne googledamine näitab, et vaesus on keskne inimõiguste teema, sest vaesus ohustab inimväärikust, õiguste tervishoiuteenustele, haridusele, on seotud diskrimineerimisega ja nii edasi. muidugi tuleb siis arutleda, mis vaesus ühe või teises kontekstis tähendab ja milline peaks olema see inimväärikusega arvestav miinimum, kus riik igal juhul on vaesuse puhul kohustatud sekkuma. eesti häda on onuheinolikukd eksperdid, kes punnivad meelega provotseerides ikka vastupidist. küll on naised süüdi meeste identiteedikriisides, küll on vaesus vaid vaeste enda asi. aga küllap hakkam ka eestis selline hooplemine tasapisi otsa saama
tom31. mai 2017, 01:07
Nii inimvihkalikku suhtumist pensionäridesse ja vaestesse pole varem lugenud.See on uus tase Eestis.
???31. mai 2017, 01:07
Kui see pole riigi kohustus, kas poleks siis ausam võlts humaansuse klantsmask kõrvale heita ning legaliseerida eutanaasia? Et kui ei soovuta tahegi ei suudeta tagata vanuritele ning invaliididele inimväärset elu, siis jääks vähemasti võimalus valutult ja väärikalt siit hädaorust lahkuda?
modele! 31. mai 2017, 01:06
Kajhju,et Teil puudub huumorimeel. Kurb on elada tuima ja totuna Sügav kaastunne
Ma pole koduloomi31. mai 2017, 06:13
vana kütt31. mai 2017, 01:05
Lase susi lambakarja,vaata,mis järgi jääb! Hunt lambanahas!
31. mai 2017, 01:04
Riigil pole kohustust vaesust piirata,kuid on õigus inimestelt makse koorida
???31. mai 2017, 01:02
Tänan väga! Nii et riigil ei ole kohistust tagada vanainimestele, kes on 40 aastat või enam omal maal tööd rüganud ja makse maksnud, iniväärset elu? Kuid näib, et riigil on kohustus tagada inimväärne elu "vaestele" Kreeka pensionäridele, käendades ja ilmselt kunagi ka kinni plekkides Kreeka võlgu Euroopa suurpankade ees. Ning samuti "õnnetute sõjapõgenike" inimväärne elu (kes putkavad Euroopasse Aafrika ning Aasia riikidest, kus ei ole mitte mingit sõda) tagamine. seega head elu otsivate majanduspagulate inimväärne elu. Kes ilmselt kunagi ei kavatsegi tööle hakata. Sest need on teemad, mida meilt nõuab Brüssel. Neist kohustustest riik ei pääse. selleks vahendid muidugi leitakse.
sain aru31. mai 2017, 01:01
Kui riigil pole kohustusi oma kodanike ees siis pole ka inimestel vaja klikki kaitsta.
to: sain aru31. mai 2017, 06:32
klikki ei peagi kaitsma, vaid oma rahvast tuleb nende eest kaitsta.
Vastik31. mai 2017, 00:12
Eksvangist pätt on expert?
Mari30. mai 2017, 23:58
Paraku jättis ka saatejuht väga ebaintelligentse mulje, lausa piinlik. Kui ei küündi, saab agarusest ruttu ogarus.
nüüd siis hakatakse30. mai 2017, 22:32
teleka kaudu ajusid töötlema! Olge õnnelikud et saate vaesed olla! Riigi kohustus on hoolitseda broilerite rammususe eest.
justnimelt31. mai 2017, 07:36
võiks ju arvata, et rikkuse tagamine mingile osale on isegi raskem kohustus, aga sellega saab riik edukalt hakkama...
30. mai 2017, 22:13
Euroopa Sotsiaalhartast pole temasugune kuulnudki? Või peaks arvama, et sotsiaalsete garantiide andmist Eestis välditi täiesti teadlikult?
ja välditakse ka edaspidi,30. mai 2017, 22:36
oled sa kuulnud, et mõni erakond sellega tegeleks? Visatakse sulle 10 euri hammaste vahele ja ole vait, tänutäheks pane käpad maha, tagumik aja taeva poole ja täna valitsust.
asslk30. mai 2017, 21:52