Foto: kuvatõmmis/ TV3
Tele
30. mai 2017, 19:55

TV3 VIDEO | Loomakaitsjad päästsid Järvamaal autolt löögi saanud mõne päeva vanuse kitsetalle (11)

Viimastel päevadel on tulnud inimestelt loomakaitsjatele palju teateid nii abitute kitsetallede kui noorte põtrade kohta. Nii juhtus ka Järvamaal, kus tõenäoliselt vaid paaripäevane kitseke oli saanud autolt löögi. 

Heiki Valneri sõnul arvavad paljud kitsetallesid nähes, et nad on abitud ning viimasel ajal on palju teateid nende kohta tulnud. Küll aga ei ole metsloomad iga kord hädas olnud ning ka kitsetallede puhul on ema tegelikult lähedal olnud. Valneri sõnul ei tasu siiski metsloomasid torkima minna. 

Küll aga ei läinud nii hästi kitsetallel, kes autolt löögi sai ning viga on saanud. Ööseks viidi kitseke Paide lähedale talli. “Nüüd ta läheb arsti juurde, me uurime nüüd, mis selle lõualuuga on, aga tõenäoliselt on ta autolt paugu saanud ja see pilt ei ole üldse hea. Vaene loom ja suured piinad,” kommenteeris Eestimaa loomakaitse liidu juht Heiki Valner.

Reeglina tuleb üksikud kitsetalled siiski looduses sinna jätta, kus nad on, väljaarvatud juhul, kui neil on oht jääda auto alla, sel juhul tuleks nad tõsta tee pealt ära. 

Antud kitsetall läheb arstlikku läbivaatusesse, kus tehakse röntgenid. Kuid kui see on võimalik, üritatakse kitsetall ikka esimesel võimalusel loodusesse tagasi viia. 

Oodatud on annetused:

Helistades 9000 777 - annetad 5 eurot.

Helistades 9000 888 - annetad 10 eurot.

Vaata lähemalt videost!