Ariana GrandeFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
30. mai 2017, 20:03

Tagasi Manchesteris: Ariana Grande esineb koos teiste staaridega heategevuskontserdil (2)

Eelmisel esmaspäeval mõrvas enesetaputerrorist Manchester Arenal lauljanna Ariana Grande kontserdi järel 22 inimest ja vigastas kümneid. Šokis laulja suutis esialgu väljendada vaid kahetsust ja jättis oma ülejäänud Euroopa tuuri ära. Nüüd on naine Manchesteri tagasi tulemas ja esineb koos teiste staaridega pühapäeval heategevuslikul kontserdil.

Piletite müügist saadud tulu läheb ohvrite perede ja vigasaanute toetuseks, kirjutab BBC. Kontserdi pealkirjaks on One Love Manchester (Üks armastus: Manchester ingl. k. - toim.). Need, kes traagilisel õhtul Grande kontserti külastasid, pääsevad pühapäevasele üritusele tasuta. Kontsert toimub Old Traffordi kriketiväljakul. Piletid tulevad müüki neljapäeval ja BBC kannab kontserti üle nii raadios kui televisioonis.

Praeguseks on teada, et lisaks Grandele esinevad kontserdil Take That, Miley Cyrus, Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Usher, Pharrell Williams ja Niall Horan. Esinejate nimekiri võib veel täieneda. Väljakule mahub kuni 50 000 pealtvaatajat ja kohaletulijatel palutakse käe- ning seljakotid koju jätta.

Manchesteri peakonstaabel Iain Hopkins kinnitab, et kõigepealt räägiti ohvrite perekondadega ning enamik neist olid kontserdi suhtes väga positiivselt meelestatud. Ta mõistab ka neid, kes nii ei tunne.

23-aastane Grande ütles: "Ma ei taha elada terve aasta ilma et saaksin näha ja hoida oma fänne ning neid rõõmustada. Ma naasen imeliselt vaprasse Manchesteri linna, et veeta aega oma fännidega ja esineda heategevuslikul kontserdil, austada ohvreid ja nende perekondi ja koguda nende heaks raha."