Foto: HEIKO KRUUSI
Eesti uudised
30. mai 2017, 08:01

Saarlased-hiidlased mures: ministeerium ei luba lisareise (15)

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei näe ette võimalust panna Saare ja Hiiu maavalitsuse soovil vajadusel suvel Sõru-Triigi parvlaevaliinile keskpäeval juurde üks täiendav lisareis.

Paljud reisijad on juba tundnud huvi suvistele reisidele piletite soetamise vastu ning ministeeriumi arvates tagab sõidupiletite varajane müük reisijatele võimaluse oma reise planeerida ning sellest tulenevalt ka reiside optimaalseima täitumuse, kirjutab Meie Maa.

Saare maavalitsuse arendusnõuniku Karl Tiitsoni hinnangul oleks tulnud suvine parvlaeva sõidugraafik ringi teha, sest praegu ministeeriumi väljapakutud graafik (sõidugraafik on kinnitatud kuni 2. juulini) ei võimalda vajadusel lisareisi juurde panna.

Arvestades, et Sõru-Triigi liinil sõidab uus, vastava liini tarbeks ehitatud ilmastikukindel parvlaev Soela, ootab ministeerium ka reisijate ja sõidukite arvu kasvu.

Tulenevalt raha nappusest eelarves ning asjaolust, et graafikusse lisamata lisareiside täitumus on oluliselt madalam graafikujärgsetest reisidest, ei toetanud ministeerium Saare ja Hiiu maavalitsuse ettepanekut jätta 3. juulist kuni 13. augustini sõidugraafikusse võimalus lisareisi toimumiseks.