100 MÄNGUKORDA TASKUS: Kui Henrik Normann mullu kevadel oma New Yorgi seiklused lavalooks vormistas, ei osanud ta aimata, et ühtäkki vaatab talle vastu 100. mängukord. Tea, ehk tuleb 200. mängukord ära? "Seda ei tea, jah," sõnab ta, et kuniks publikut, on ka New Yorgi lugu laval. "Kõik on võimalik!"Foto: Aldo Luud
Inimesed
30. mai 2017, 04:00

Henrik Normann: "Kõik mõtlevad, et omakirjutatud tekstiga on hea, aga seda ei ole lihtne pähe õppida." (1)

Henrik Normann suutis aasta ja kahe kuuga mängida lavastust oma seiklustest New Yorgis enam kui sada korda.

Henrik Normann suutis aasta ja kahe kuuga mängida lavastust oma seiklustest New Yorgis enam kui sada korda.

"Mul läks etendus vahepeal pikemaks, sest tuli juurde ideid, mida oleks veel vahva rääkida ning hakkasin iga nüanssi peenemalt välja mängima," muigab Henrik Normann, kel kulus lavastuse "Henrik Normanni seiklused New Yorgis" 100. mängukorrani jõudmiseks aasta ja kaks kuud. "Publik tuli ka kaasa ja nii sai tund kahekümnest tund kolmkümmend viis." 

Et Eestis teatrilavastus 100. etenduskorrani jõuab, pole tavapärane. Veel vähem on tavaline tõik, et tükk mängides pikemaks venib. "Ilmselgelt tuli ideid vahepeal juurde," naerab näitleja. "Tükk täienes kolmekümne etendusega. Eks etendus arenes ajaga – ei kärbunud, vaid kasvas. Mult küsiti, et kui ma seda veel pikalt mängiksin, kas siis tuleks teine vaatus ka! Et oleks juba vaheajaga tükk. Keegi tegi nalja, et tee esimene vaatus New Yorki, siis tule tagasi ja mine teise vaatusega kohe Taisse!" 

Edasi lugemiseks: