Foto: Tiit Mõtus
Inimesed
29. mai 2017, 12:08

ÕHTULEHE VIDEO | ERIK ORGU: näljane inimene ei ole seksikas – nädala sees toitu tervislikult, hea ja paremaga prassi pühapäeval! (59)

"Prassimine orgasmilise toiduga kord nädalas on täitsa okei," arvab tuntud toitumisnõustaja Erik Orgu. "Nädala sees toitu tervislikult, pühapäeval lõdvestu ja anna järgi oma himudele."

Mäletan, kui aastaid tagasi käisid meil Postimehe toimetuses külas kaasas hunnik taimepitsasid. Propageerisid toona tervislikku toitumist. Mina rääkisin sulle oma harjumustest. Üks neist oli, et pühapäev ilma pannkookide ja maasikamoosita on võimatu. Läksime toona vaat et tülli, sest sinu arvates oli see äärmiselt ebatervislik traditsioon, mis tuleks igast perest välja juurida. Miks sa toona nii närvi läksid?

Erik: vaata, kui räägime ühest päevast, siis pole võib-olla hullu. Sina ehk suudad rämpstoiduga piiri pidada ja tarbida seda vaid ühel päeval nädalas. Tegelikult löövad inimesed aga käega ja teevad seda esmaspäevast pühapäevani. Tarbitakse iga päev natuke midagi ebatervislikku ja see on juba üks kolmandik toitumisest.

Mina söön nädala sees näiteks avokaadot, graavilõhet ja pošeeritud munasid. Nädalavahetusel mässan, millega hing ihaldab. Siis kuuluvad menüüsse nii šampanja kui pitsa. Ja tead miks? Sest rahuldamata inimene ei ole seksikas.

Erik: tervisliku toiduga on võimalik ka mässata, sest kahjuks pole inimeste dissipliin toitumise osas nii tugev nagu sul. Sest paljudel kellel läheb nädalavahetus käes ära, neil läheb ka sama rada terve järgmine nädal. Äärmisel juhul suudetakse ennast kokku võtta teisipäeva lõunaks ja seda kestab kuni neljapäeva õhtupoolikuni. Siis on jälle reede käes ja antakse toiduga valimatult tuld. See on minu vankumatu kogemus. 

Aga suvi on lõpuks käes. Anna palun pisut nõu, kuidas suvel heas tujus ja vormis olla ilma, et kõht nurru lööks?

Erik: kui joote alkoholi, siis tarbige ka hästi palju vett. Kaotatud vedelik, mis alkoholi tarbides kehast väljutatakse tuleks kiiresti veega asendada. Veedefitsiiti ei tohi kehas mitte mingil juhul, eriti veel suvel, olla.

Maitsvad pliinid forelli- või lõhemarjaga on isegi soovitatavad juhul, kui pannkoogijahu on valmistatud tatrast. Jahu ja suhkur on võimalik alati asendada tervislikumate komponentidega.

Kas isegi sinul, väga heas vormis mehel, on mõni nõrkus?

Erik: jah, ma pole õppinud veel pidutsema ilma alkoholita. Kui lähen klubisse, kus mängib hea muusika, siis ma ei oska kahjuks veel lõõgastuda ilma alkoholita. Ümberringi ollakse purjus, kõik tulevad rääkima ... Et selles virr-varris vähegi kauem vastu pidada, siis jah, kogu selle asja juurde kuulub ka alkohol. Aga õnneks juhtub seda väga, väga harva. 

Kas alkohol meestel ka paremini naisi sebida aitab, sellest juba meie järgmises videos...

Erik Orgu ja Anu Saagim prassisid hea ja paremaga restoran Lusika viiendal sünnipäevapeol.