Briti muusik Sting
Inimesed
29. mai 2017, 10:28

Sting naaseb Eestisse uue maailmaturnee kontserdiga

Juba 29. septembril esineb taas Tallinnas Saku Suurhallis maailma üks tuntumaid meesartiste Sting. Briti muusik naaseb Eestisse uue turnee “57th & 9th Tour” raames. Kontserdi kavas on palad nii uuelt stuudioalbumilt kui ka tuntumad lood The Police’i ning Stingi soolokarjääri repertuaarist. Show erikülalisena astub laval üles Stingi poeg Joe Sumner.

Stingi uus, kaheteistkümnes kauamängiv “57th & 9th”, on muusiku esimeseks rokk/popmuusika projektiks rohkem kui aastakümne jooksul. Album esindab suurepäraselt laia valikut Stingi laulukirjutamise ja muusika stiilidest – läbilõikavast esiksinglist “I Can’t Stop Thinking About You” kuni raevuka “Petrol Head’i” ja hümniliku “50 000-ni”. Kõik kolm lugu kõlavad ka uue Tallinna show raames.

Lisaks lugudele uuelt stuudioalbumilt, saab Eesti publik juba septembri lõpus nautida ka ansambli The Police ja Stingi soololoomingu hitte, nii kõlavad Saku Suurhallis teiste seas “Message in a Bottle”, “Shape of My Heart”, “Roxanne”, “Englishman in New York”, “Desert Rose”, “Fragile”, “Next to You”, “Fields of Gold” ja “Every Breath You Take”.

Sting on äärmiselt mitmekülgne ja andekas artist - ta on alati püüdnud avardada popmuusika piire, tuues oma loomingusse sisse erinevate muusika žanrite elemente, kirjutades tähendust omavaid laulusõnu ning püüdes oma muusikaga viia publikuni kindlat sõnumit.

Ansambli The Police liikmena ning sooloartistina on Sting pälvinud kakskümmend Grammyt ning viis Brit Awardsi. Lisaks sellele on tal olnud au vastu võtta sellised mainekad auhinnad nagu Golden Globe, Emmy, Billboard's Century Award ja Kennedy Center Honors. Sting on Rock'n'rolli Kuulsuste Halli ning Laulukirjutajate Kuulsuste Halli liige. The Police’i ja Stingi soololoomingu albumite müüginumbrid ulatuvad tänapäeval juba saja miljoni eksemplarini. Lisaks on ta mänginud mitmetes filmides ja kirjutanud rohkelt filmimuusikat, ning on olnud neli korda nomineeritud ka Oscarile.

Sting on aktiivne ühiskonnategelane. Ta toetab erinevaid inimõiguste organisatsioone, sealhulgas Amnesty Internationali ja Live Aidi. Peale visiiti Amazonase vihmametsa asutas Sting aastal 1989 koos abikaasa Trudie Styleriga heategevusühingu The Rainforest Foundation, kaitsmaks keskkonda ja kohalikke loodusrahvaid. Mure looduse ja vihmametsade pärast on osutunud Stingi järjekindlaks tegevuseks. Fondi tegevuse toetuseks korraldab ta igal aastal heategevuskontserti New York Carnegie Hallis. Tänapäeval tegutseb The Rainforest Foundation juba rohkem kui kahekümnes riigis kolmel kontinendil.

Koos Stingiga astuvad 29. septembril Saku Suurhalli lavale tema kauaaegne sõber Dominic Miller (kitarr), Josh Freese (trummid) ning Rufus Miller (rütmkitarr). Kontserdist võtab osa ka Percy Cardona (akordion), kes regulaarselt esineb ka bändiga The Last Bandoleros. Stingi uue show erikülaliseks on tema poeg Joe Sumner, keda eesti publik sai esinemas näha ka 2006. aastal - tookord astus Joe lavale koos oma ansambliga Fiction Plane. Viimasel ajal on ta bändi kõrval tegelenud ka soololoominguga - Joe debüütsoolosingel nimega “Jellybean” nägi ilmavalgust selle aasta alguses. Kasutades vaid oma häält ja akustilist kitarri esitab ta kontsertidel siiraid ja vallatuid lugusid, mis ei ole kunagi päris lõpuni kirjutatud. “Lahtised osad mu lugudes jätavad iga kord laval hästi palju ruumi improviseerimiseks. Peale seda kui oled ühte ja sama lugu mänginud juba viiskümmend korda, peaks see minu arust minema paremaks mitte jääma täpselt samaks,” ütleb muusik.

Sting ja Joe Sumner esinevad Tallinnas Saku Suurhallis reedel, 29. septembril.

Piletid kontserdile on müügil sellest reedest, 2. juunist, Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti. Hinnad algavad 49 eurost.