Piers MorganFoto: Reuters / Scanpix
Tele
26. mai 2017, 15:27

Briti telestaar Piers Morgan kritiseerib Ariana Grandet, kuna too ei külasta Manchesteri terrorirünnakus ellujäänuid (1)

Briti telestaar Piers Morgan, kes on tuntud oma teravate väljaütlemiste tõttu, suutis ka nüüd tekitada sõnasõja. Ta kritiseeris lauljatari Ariana Grandet, kelle kontserdil Manchesteris nädala alguses terrorirünnak toimus, seetõttu, et too kodumaale tagasi läks ning isegi rünnakus ellujäänuid ei külastanud.

Grande kirjutas pärast rünnakut küll Twitteris, et ta on rünnakust vapustatud ja vabandas juhtunu pärast, lahkudes seejärel Suurbritanniast tagasi kodumaale USAsse, kus teatas, et ei kavatse enam kontserttuuriga jätkata.

Briti uudistesaate "Good Morning Britain" saatejuhi Piers Morgani arvates ei olnud selline teguviis aga õige.

Kui Suurbritannia kuninganna Elizabeth II külastas isiklikult Manchesteri terrorirünnaku ohvreid haiglas, arvas Morgan, et sama oleks pidanud tegema ka Grande.

See väljaütlemine ärritas omakorda paljusid inimesi, kes Twitteris välja tõid, et see on äärmiselt taktitundetu.

Morganile vastati, et Grande oli ka ise rünnakust traumatiseeritud, mille peale Morgan vastas: "Arvatavasti mitte nii palju, kui need, kes viga või surma said. Ta oleks pidanud siia jääma ja oma vigastatud fänne külastama."

Selle peale ärritusid osad nii palju, et nõudsid Morgani vallandamist saate "Good Morning Britain" juhi kohalt vallandamist. Kuid Morgan ei andnud järele, öeldes: "Kui su fännid saavad surma või jäävad sandiks, siis ma arvan, et sa peaksid jääma, külastama ja lohutama."

Seejärel küsiti Morganilt, et kuidas siis tema käituks, kui ta juhiks mõnda üritust, kus rünnak tema elu ohtu seaks.

"Ma saan 100% garanteerida, et ma jääks ja külastaks neid, kes mu esinemist vaatasid ja kes said seetõttu surma või viga," vastas ta.

Morgan on selle nädala jooksul silma jäänud teistegi vastuolukate väljaütlemistega, mis on seotud Manchesteri rünnakuga, näiteks ütles ta, et Suurbritannias elavad moslemid ei võta piisavalt palju ette, et terrorismi peatada.