Seikleja ja looduses ellujäämisspetsialist Bear GryllsFoto: Reuters / Scanpix
Tele
26. mai 2017, 14:12

Telekavaatamisest on kasu ka! Matkates eksinud isa ja poeg jäid ellu tänu Bear Gryllsi ellujäämissarjast õpitud oskustele (4)

Aprilli alguses jäid Austraalias kadunuks matkajatest isa ja poeg, keda elusana ei loodetudki leida. Kuid tänu seikleja Bear Gryllsi telesarjadest õpitud oskustele ja neid kasutades ehitatud varjualusele jäid matkajad ellu.

Varjupaik, mille isa ja poeg Tasmaania metsikus looduses tegid, oli inspireeritud seikleja Bear Gryllsi telesarjast, kust ta näitab, kuidas üksinda looduses ellu jääda. Politsei sõnul päästis see isa ja poja elu.

John Ward ning tema 13-aastane poeg Stephen elasid üle kolm päeva rasketes tingimustes, olles isoleerituna Austraalia lõunarannikul paikneval saarekesel, kuhu nad matkama minnes eksisid.

Kui politsei ja päästetiim nad leidis, olid nad täiesti imestunud, et nad nii kaua vastu pidasid ning uskusid, et Gryllsist inspireeritud varjualune oli võtmeks nende ellujäämisel rasketes oludes.

Politsei kirjeldas varjualust, mis oli valmistatud puuokstest ja sõnajalgadest, et see oli justkui tehtud Bear Gryllsi ellujäämise käsiraamatu järgi.

Bear Gryllsi telesaatest õpitud vajalikud oskused päästsid ära eksinud matkajad kindlast surmast. Foto: Reuters / Scanpix

Isa ja poja ema kinnitas, et neile tõepoolest meeldib väga vaadata Bear Gryllsi telesarju, kus ta õpetab metsikus looduses ellu jääma. Grylls on Austraalias väga populaarne ning tema telesarjad "Born Survivor" ning "Mans vs. Wild" on teles jooksnud juba väga pikalt.

Matkahuvilistest isa ja poeg leiti lõpuks 15 kilomeetrit kohast, kus nad alustasid. Politsei sõnul oli nende tiimi arvates väga väike võimalus matkajaid elusana leida.

Kuigi isal ja pojal polnud ei vajalikke oskusi ega vajalikku varustust, et välitingimustes magada, oli nende ehitatud varjualune silmapaistvalt hästi tehtud ning just see neid surnuks külmumisest päästiski.