Koer Hallike ja Heiki Valner Albu vallas loomakaitsjate juures, kus Hallike toibub raskest elust.Foto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
25. mai 2017, 20:08

TV3 VIDEO | Kuidas läheb hooletu omaniku käest päästetud koer Hallikesel? (72)

Paari päeva eest šokeeris kogu Eesti avalikkust juhtum, kus perenaine lohistas haiget koera rihma otsas mööda tänavat. "TV3 "Seitsmesed uudised" käisid uurimas, kuidas koer Hallikesel oma uues, kuigi hetkel küll ajutises kodus Loomakaitse Liidu vabatahtlike juures läheb ning mida loomatohtrid teda üle vaadates avastasid.

Loomakaitseliidu vabatahtlik Karme ütles TV3-le, et Hallike veel inimesi ei usalda. "Ta proovib usaldada, aga see usaldusekriis inimeste vastu on üsna suur," rääkis Karme. "Me teeme samm-sammult tööd, et iga järgmine hetk oleks jälle kergem vastu võtta inimesi." 

Albu vallas ajutise kodu leidnud Hallikese vaatas üle ka loomaarst, kes tunnistas, et kõige suurem mure on koeral ülekaalulisus. Aga üldine tervislik seisund on loomal üsna rahuldav. Kõige suurem mure on kutsal tagumise parema jalaga, mis on valus ning loom saab valuvaigisteid. Praegu võimaldatakse Hallikesele rahu, et ta harjuks uue olukorraga. "Kõige tähtsam on saada kaal maha," rääkis vabatahtlik loomakaitja Karme.

Mõne aja pärast leitakse Hallikesele kindlasti turvaline elupaik. Loomakaitsja Heiki Valner ütles, et uus kodu koerale on tegelikult juba olemas, aga praegu ei hakata looma veel väntsutama. "Tegelikult hakkab looma päästmine alles praegu pihta, kui me ravime, ja ilma inimeste abita me ei saagi aidata," rääkis Valner.

Kuigi Hallike on kõige hullemast pääsetud, vajab koer arstide järelvalvet ning Hallikese raviks on oodatud heade inimeste annetused!