Räpikoosseis Noizmakaz: Alko ja TommyboyFoto: Anu Hammer
Inimesed
23. mai 2017, 16:11

Räppar Tommyboy: ma ei mäleta oma elust 10 aastat mitte midagi (6)

Pärnus restoranis Kolhethi toimunud autoriõhtul istus reporter Meisi Volt maha räpparite Tommyboy ja Alkoga, kes moodustavad 2012. aastal laiali läinud legendaarse koosluse nimega Noizmakaz. Nüüd naasis punt taas püünele, et esitleda kodulinnas Pärnus dokumentaalfilmi „Müra aastast 1997“ ning tähistada 20 aastat räppmuusikas.

Enne õhtust kontserti rääkisid Alko ja Tommyboy möödunud aastatest lähemalt ning avaldasid, miks ei tehta koos uut muusikat. „Elu Noizmakazi liikmena on olnud suur rummi- ja lillepidu. Lõbus ja huvitav on olnud,“ avaldas Tommyboy pundi pikaealisuse saladuse. „Kuna uut muusikat me ei tee, bändi aktiivset ei ole olemas ja staatus on sama, siis impulsiivselt tekkis mõte, et võiks kolm viimast kontserti, mis me laialimineku ajal tegime, üles võtta,“ selgitasid räpparid, et plaan oli minevikust lähemalt rääkida, sest nii vanu koosseise pole enam väga palju järele jäänud.

Uut muusikat ei tee Noizmakaz sellepärast, et Tommyboy on enda sõnul liiga kärsitu. „Mulle ei sobi asjad, mille valmimise protsess venib hullult pikaks,“ rääkis muusik, et mingid protsessid läksid liiga pikaks ning mõnede aastate jooksul valmis kõigest 3-4 lugu. Räpp on mehe sõnul reaktsiooniline muusika - kui midagi juhtub, siis tuleb sellele kohe reageerida.

Pärast laialiminekut on koosseis veel andnud ligikaudu 4-5 live’i. Noizmakazi nime all laval olla on Tommyboy sõnul endiselt hea. „Eriti hea on näha oma sõprade täisealiseks saanud lapsi. See on hea tunne, teadmine, et oled kellegi ema sebinud,“ kostis mees muigega.

Põhieesmärgiks läbi ajaloo peavad räpparid inimeste tantsutamist, et rahvas saaks kaasa elada.

Tommyboy ise aga ei soovi üle kahe korra kuus lavalaudadel rahvast hullutamas käia. „Konkreetne kiire esinemine on lihtne, aga kui käsil on terve öö pidu, siis olen hommikuks sellise programmi läbi teinud, et MyFitnessi kuldkliendid võivad privasse sõnumi panna ja küsida, kuidas oli,“ rääkis muusik, et noorte meestega terve öö hüpata elab ta veel üle. „Ma ei mäleta 25.-35.eluaastast elus suures plaanis mitte midagi. See tähendab seda, et ma naudin praegu seda, et märkan teisi asju, mida ma kunagi märkasin, aga praegu on selline peaaegu kaine täiskasvanu selgushetk.“

Vaata videost, mis plaanid on räpistaaridel tulevikuks!