Chris Cornell koos abikaasa Vickyga tänavu aprillis. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX
Saund
22. mai 2017, 15:00

Soundgardeni rokkari viis enesetapule ärevusravim?

CNNi teatel maetakse Soundgardeni solist Chris Cornell reedel Los Angelese kuulsale kalmistule nimega Hollywood Forever. Hotellitoast surnuna leitud laulja lesk usub, et tema mees poleks tahtlikult endale kätt külge pannud.

“Juhtunu on seletamatu,” kirjutab Vicky Cornell ajalehe Telegraph vahendatud avalduses. Ta on veendunud, et Chrisi surma põhjustas liigne ärevustablettide pruukimine.

52aastase grungelegendi lesk Vicky kinnitas, et Chris oli pühendunud pereisa, kes sõitis emadepäevaks pere juurde ning veetis mitu päeva lastega. Kolmapäeval suundus Cornell Detroiti kontserdile, kuid pidas veel enne esinemise algust abikaasaga puhkuseplaane.

“Kui me pärast kontserti rääkisime, märkasin, et tal on keel pehme; ta oli teistsugune,” kirjutas Vicky, kelle mehel oli seljataga pikk võitlus meelemürkidega. Kuid tema sõnul ütles Chris, et on võtnud ilmselt oma ärevusevastast ravimit Ativan [tuntud lorasepaamina] üks-kaks tabletti ülemäära. Seepeale palus naine Soundgardeni turvamehi, et need Chrisile silma peale viskaksid. Cornell leiti pooduna.

Pere advokaadi kinnitusel oli Cornellile välja kirjutatud Ativani, kuid ekspertiis peab näitama, kas tema organismis oli ka meelemürke või muid aineid. "Pere usub, et kui Chris võttis endalt elu, siis ei saanud ta aru, mida ta teeb."