19. mai 2017. Tallinna Raekojas anti üle Kristjan Raua nimelised kunstipreemiad. Laureaadid on Tiiu Pallo-Vaik, Mare Mikoff, Harry Liivrand ja Kadri Mälk. Foto: Alar Truu
Galeriid
19. mai 2017, 19:01

GALERII | Vaata, kes pälvisid Kristjan Raua nimelise kunstipreemia

Tallinna Raekojas jagati täna Kristjan Raua nimelisi kunstipreemiaid.

Kristjan Raua preemia tänavused laureaadid on kunstiteadlane Harry Liivrand (1961) kõrgetasemelise kuraatoritöö eest eesti kaasaegse kunsti tutvustamisel Saksamaal aastatel 2011–2016, skulptor Mare Mikoff (1941) kõrgetasemelise ja mahuka isiknäituse eest Tartu Kunstimuuseumis, ehtekunstnik Kadri Mälk (1958) isiknäituse “Testament” eest Niguliste muuseumis koos senist loomingut ja loometeed koondava raamatuga, samuti teedrajava tegevuse eest ehtekunstniku ja õppejõuna ning maalikunstnik Tiiu Pallo-Vaik (1941) kõrgetasemeliste isiknäituste “Puudutus” Vabaduse galeriis ja “VaikElu” Vaal galeriis eest, kirjutas kultuur.err.

Kristjan Raua nimeline aastapreemia on vanim kunstipreemia Eestis – tänavu jagati seda 44. korda. Preemiat annavad ühiselt välja Eesti Kunstnike Liit ja Tallinna Linnavalitsus.

Kristjan Raua preemia omistatakse eelmise aasta jooksul valminud või esmakordselt avalikustatud loomingu, kunstiprojekti või -sündmuse eest kunstnikule, kunstiteadlasele või loomingulisele rühmale; erandina võidakse preemia määrata ka varem valminud teoste või elutöö eest.