Lavassaares asuv Eesti muuseumiraudtee tutvustab muuseumiööl ajaloolist veeremit ning muuseumrong ja dresiinid sõidavad, kuni soovijaid jätkub. Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
18. mai 2017, 17:04

Muuseumites saab mängida (1)

Muuseumiöö programmis lööbkaasa kümmekond Pärnumaa muuseumi, nende seas ka kolm Pärnu vanalinna üheöömuuseumi: Kohvihoovik, VB kinga- ja kotiäri ning Zigrimigrizi vintage-kauplus.

Laupäeva õhtul peetava üle-euroopalise muuseumiöö teemaks on Eesti muuseumid laste ja noorte kultuuriaastast inspireerituna valinud “Öös on mänge”. Programmis osalevate muuseumide uksed on avatud kella 18–23 ning sissepääs on tasuta.

Uue kunsti muuseumis toimub taaskasutusnäituse raames laupäeval kell 18 „Jääkideta disaini töötuba: suvesallist tuunika”, mida juhendab Marta Moorats. Kell 19 algab uue kunsti muuseumis ringkäik Eesti maalikunstnike liidu aastanäituse kuraatori Jaan Elkeniga.

Pärnu muuseumis algab muuseumiöö kell 18 Kersti Adamsoni balletistuudio balletietendusega ning igal täistunnil läbib muuseumit kõikihaarav mängulaine. Kell 19.30 räägib Pinwings´i esindaja Aleksandr Kamenski liblikatest ja oma hobist. Kell 23 algab Pärnu muuseumi fuajeest Pärnu giidide ühingu korraldatud giidituur öises Pärnus.

Koidula muuseumis avatakse muuseumiöö kell 18 noorte muusikute pillimänguga ning kella 19-st algab igal täistunnil muuseumi püsiekspositsiooni haarav otsimismäng.

Tallinna tehnikaülikooli Särghaua õppekeskuses avatakse laupäeval kell 18 Eesti maapõue ekspositsioon. Huvilised saavad oma oskusi proovile panna maastikumängus ning saagida, lihvida ja meisterdada.

Sealsamas Kurgjal asuvas C. R. Jakobsoni talumuuseumis avatakse muuseumiööl näitus „C. R. Jakobson ja raha” ning huvilised saavad näha C. R. Jakobsoni vahakuju, mis tuuakse Kurgjale Eesti Panga muuseumist.

Muuseumi veskis kell 20 algaval kontserdil esineb ansambel Posõ.

Eesti muuseumraudteel Lavassaares sõidutavad soovijaid muuseumrong ja dresiinid. Siseruumides saab vaadata töötavaid rongimudeleid ja proovida kätt rongisimulaatoriga.

Muuseumide põhjalikumad programmid leiab veebilehelt muuseumioo.ee.