Almodovar ja Smith Cannes'i avapidustusel. Foto: REGIS DUVIGNAU
Film
18. mai 2017, 16:50

Filmihiiud läksid Cannes'is Netflixi pärast tülli

Cannes’i festivali žürii esimees Pedro Almodovar ja žürii liige Will Smith pöörasid juba esimesel festivalipäeval tülli.

BBC Newsi teatel on kõige kurja juureks Netflix, kelle kaks filmi tänavusel festivalil Kuldse Palmioksa nimel võistlevad. Need on Tilda Swintoni “Okja” ning “Meyerowitzi lood”, osades Emma Thompson ja Ben Stiller. Kuid alates järgmisest aastast peavad filmid linastuma Prantsuse kinodes, et neid konkursikõlblikuks kvalifitseeritaks.

Almodovar oli muutusega nõus, öeldes festivali esimesel pressikonverentsil kirglikult, et filme tuleks alati suurel ekraanil näha ja et see küsimus valmistab talle muret. “Sellal kui ma elus olen, võitlen selle üheainsa poolt, millest noor põlvkond pole teadlik – hüpnoosi võimalikkuse poolt suurel ekraanil.”

Hispaania kinohiid ütles, et ta ei kujuta ette olukorda, kus film võidaks Kuldse Palmioksa või mõne muu tähtsa auhinna, kuid seda ei saaks suurel ekraanil vaadata.

Kuid Hollywoodi superstaar Will Smith polnud Almodovariga nõus. Näitleja, kel on striimingugigandiga Netflix uus film soolas, ütles, et tema lapsed teevad mõlemat – käivad kaks korda nädalas kinos, aga vaatavad ka Netflixi.

“Meie kodus on Netflix ainult head toonud. Nad vaatavad filme, mida nad muidu ei näeks. See on laiendanud mu laste arusaama maailmakinost.”