Foto: YouTube
Saund
16. mai 2017, 15:04

KUULA | Ikevald Rannap andis välja esimese ballaadi "Scarf on the Train"

Ikevald Rannap andis välja esimese ballaadi "Scarf on the Train", mis on akustiline lugu, kirjutatud ning salvestatud Stockholmis.

Viimase aasta jooksul on Ikevald reisinud ja esinenud 14 erinevas riigis Kambodžast Uus-Meremaani, et koguda inspiratsiooni, näha erinevaid kultuure ning töötada erinevate taustadega inimestega muusikas. Jaanuaris sattus ta Stockholmi, et töötada erinevate laulukirjutajatega ning sisetunne ütles, et see on hoopis koht, kuhu peaks kolima Londoni asemel.

"Ballaadi idee tekkis, kui sõitsin rongiga. Märkasin üksikut kaelarätikut, mis viis mu mõtte selleni – kes seda kandis, mida ta mõtles, kuhu ta teel oli ning miks ta selle unustas. Ühtäkki oli sellest rätikust saanud minu kõnelev kaaslane," räägib Ikevald.

Märtsi- ja aprillikuu saigi Stockholmis elatud ning kirjutatud lugu laulukirjutaja Martin Andersson Carleniga. "Elasin veidi linnast väljas, metsade vahel ning see oli hea aeg loominguga tegelemiseks, enda sisse vaatamiseks ning maandamiseks pärast pikalt ringi reisimist, kus pea iga nädal (kui mitte iga päev) magad uues kohas ning vaevu saad oma seljakoti lahti pakkida. Tore on nüüd tagasi vaadata sellele muutusele, mis on selle ajaga toimunud – maailmas ringi vaadates ning erinevaid kultuure avastades olen eelkõige saanud teada rohkem enda koht."

Suvel plaanib Ikevald kontsert anda Eesti ja Rootsis – samal ajal jätkates laulude kirjutamist tema uue plaadi jaoks, mis ilmub aasta teises pooles.