Üritused

Juhan Paadam: "Eesti laul on tore, aga mis siis saab, kui õue läheme?" (16)

LISA KOMMENTAAR

Jah22. mai 2017, 12:26
Laul oli tore ja Toome tasemel, aga tal oleks pidanud olema teine partner. Muidu kena naine, aga naeratus inetu ja meil on ka paremaid nailauljaid näiteks võluva naeratusega ja kauni häälega H.L Võsa või hõbekellukese häälega M.Listra.
Kõigepealt21. mai 2017, 07:40
Kõigepealt tuleks ikka seal "õues" kindlad reeglid paika panna! Kui õues vihma sajab, siis sinna mängima minna pole mõtet! Kui on võistlus, peaksid reeglid kõikidele ühesugused olema. Ehk siis raha eest finaali saada ei tohiks ja telefonifirmade või ürituse korraldajate praak tuleks mingite lepingutega paika panna. Lisaks veel juurde žüriide instrueerimine, et tegemist on laulude võistluse, mitte lauljate võistlusega (ilma meloodiata ei ole laulu ja pole ka lauljal midagi teha). Ja kõik riigid peaksid saama ka kõiki poolfinaalide laule hääletada. Ehk siis ikka jälle üks ja sama, millest aru ei saada - kala hakkab mädanema peast!
kurionu padammist21. mai 2017, 02:35
Nüüd on Paadam küll "tarkmees taskus"
Kui aastaid tagasi pärast järjekordst eurotralli talt küsiti, miks nii kehvalt läks, kukkus Paadam räuskama ja küsis ,mis raadiojaamaga tegemist...
sirje20. mai 2017, 13:23
saatma oleksime pidanud Gerli.
siis18. mai 2017, 11:31
võta vihmavari kaasa, sajab.
Mõtlen 17. mai 2017, 10:25
et millega kõige rohkem eristus Portugali laulja. Laul oli muidugi erinev teistest lauludest. Kuid esitus oli loomulik, siiras, südamlik ja ilma igasuguse teatraalsuseta! Nii siirast lauljat pole ammu näinud.
See siis et,...17. mai 2017, 10:14
...miks esitust muudeti. Kiievis laval liikumine-mõistagi lava suurem ja pidavat näitama,et nad on nii koos,kui samas lahus. Kui Koit lauluga alustas,siis ootasin Lauralt seda üle õla vaatamist-ega mina süüdi ei ole ,šesti. No see hakkas nii hästi sinna laulu. Aga seda paraku Kiievis lauldes polnud. Ju ei hakanud lavalise liikumisega kokku. Kahju.
16. mai 2017, 21:05
Palju sõltub, keda Eesti laulule välja valitakse. Võiks lõpetada nendenn eurolaulude sisse võtmise.
eh16. mai 2017, 21:03
Juba teist aastat lavastatakse meie lauljad nukkudeks.
Nõus16. mai 2017, 20:08
Kahe aasta ämbrisse astumisega peaks olema juba selgeks saanud, et pärast võitu ei tohi lavakompositsiooni muuta, ei tohi laulu ära käkerdada. Me hääletasime ju esialgse variandi poolt! Nii halba lavastust poleks rahvas võistlusele saatnud!
Nõus16. mai 2017, 20:04
Olen ka enne sama mõtet kirjutanud. Nii Jüri Pootsmani kui ka koidu ja Laura laul rikuti ära ülelavastamisega. Laulul olid väga head šansid, kui see oleks esitatud täpselt nii, nagu see oli Eesti Laulul. Aga ikka leidub keegi, kes arvab, et nüüd on tulnud tema aeg kõike muuta. Miks???
Huvitav?16. mai 2017, 15:47
Tegu on ju Eesti lauluga. Ja siis kerkib üles eurolaulu teema ja rahvusvaheline zürii. Minu arust pole eesti laulu konkurss ja eurovisioon kunagi kokku kuulunud. Need on erinevad asjad .Kui me algusest peale taotleme lauluga edu eurovisioonil, peaks lauluvõistlusel teine nimi olema.
Eesti laul16. mai 2017, 13:50
Eesti Laul on väga normaalne üritus, sest uutel ja tundmatutel artistidel on ülihea võimalus pääseda pilti. Mina isiklikult arvan, et me peaksime seda kontseptsiooni edasi tegema ja Eurovisiooni olulisusest veidi õhku välja laskma. See ei ole täna enam küll see üritus läbi mille end maailmale näidata lootuses murda rahvusvahelisele turule. Palju neid meie eurolaulikuid seda tänaseks teinud on? 20 aastat tagasi kui polnud internetti ja nii palju erinevaid kohti, kuhu oma muusikat üles panna, siis olid sellised lauluvõistlused kohad, kus end näitamas käidi ja mis võiski kellelegi tee kuulsuse ja särani avada aga tänaseks on see aegunud. Eurovisioon on aegunud ja me ei peaks naba paigast venitama, et seal kindlasti olla ja kui me ka oleme, siis ei peaks me ülemõtlema fakti, et jäime kuhugi, kuhu meid ei ennustatud.
Nõus Paadamiga16. mai 2017, 13:15
Ma olen samal arvamusel, see üle lavastamine tuleb ära lõpetada. Eelmine aasta siis ei õppinud Normet midagi? Pootsman pandi ju tegema ma ei tea mida ja see kõik oli nii kole ja nõutuks tegev, krambis ja punnitatud lavaline liikumine ja jälle... astuti samasse ämbrisse. Esinejad olid väga tublid, aga nad ei saanud olla nemad ise, vabad ja loomulikud. Mingid nägude tegemine käis, kramplik naeratamine jne. Meil nagu ei ole usku endasse ja oma etteastetesse ja siis hakatakase lavastama. Kurb ja need kaks asja võiks olla lahus tõesti, Eesti Laul ja Eurolaulu valimine. Miks ei võiks olla kaks konkurssi Eestis ja las siis näiteks rahvas valib hoopis nende kahe konkurssi võitjate vahel oma osaleja.
12 points16. mai 2017, 12:43
lugupeetavale Juhan Paadamile!
mann16. mai 2017, 12:37
Äkki lõpetaks selle Eesti laulu teema juba. No mis teha, ei saanud finaali. Ei olegi mõtet valida laulu, mis kindlast ja vägisii eurovisiooni finaali saaks. Et laseme ainult rahvusvahelisrl züriil valida laulu. Lõpetage see punnitamine!!! Ehk valiksime lihtsalt oma laulu ja saadame selle eurovisioonile. Läheb siis nagu läheb. Ei saa ju elada eurovisiooni finaali nimel!