Foto: Arno Saar
Inimesed
16. mai 2017, 11:15

Hannes Võrno vastus LP artiklile: siin see teema ka lõppeb ja Häli saab kogu talle kuuluva osa (190)

"On kirjeldamatult kurb, et Häli olukorrast rääkiv lugu ilmus moonutatult ja riivates kõigi asjassepuutuvate tundeid. Olen väga õnnetu, et olen viivitanud oma kokkuleppe mittetäieliku täitmisega," kirjutab telemees Hannes Võrno sotsiaalmeedias vastuseks nädalavahetuse LPs ilmunud loole endisest elukaaslasest Hälist.

Hannes Võrno laste ema Häli Veskaru rääkis emadepäevaeelses LP-s avameelselt oma loo Võrnoga kooselamise pahupooltest ja ka summadest, mida mees talle maksta on lubanud, kuid mis tema arvele kunagi ei jõudnud.

Kuigi esiti Võrno loole kommentaari ei andnud, teeb ta seda nüüd enda Facebooki kontol.

"Olen tahtnud olla oma väga armastatud poegadele hea isa. Kasvatanud ja suunanud neid kristlike ja inimlike tõekspidamiste järgi ja püüdnud olla isamaaliseks ning patriootlikuks eeskujuks. Poisid on saanud väga hea üld-, kunsti- ja muusikahariduse. Huvi teha sporti ja väärtustada tervist. Olen tasunud kõik kulud poja õpingutega Hiinas IB koolis ja toetanud selle läbi Eesti tööjõuturgu kvalifitseeritud tulevase maksumaksja ja tubli tööinimesega," kirjutab Võrno.

"On kirjeldamatult kurb, et Häli olukorrast rääkiv lugu ilmus moonutatult ja riivates kõigi asjassepuutuvate tundeid. Olen väga õnnetu, et olen viivitanud oma kokkuleppe mittetäieliku täitmisega. Sestap siin see teema ka lõppeb ja Häli saab kogu talle kuuluva osa. Nii nagu olen toetanud tänaseni, toetan oma poegi ka edaspidi. Loodan, et emadepäevast laadapäeva teinud LP annetab looga teenitud rahast pisutki tegelikult puudust kannatavate inimeste heaks," lõpetab Võrno.

Häli Veskaru elu Viimsi ridaelamus muutus väljakannatamatuks pärast seda, kui tema elukaaslane naasis 2014. aasta aprillis Afganistanist pooleaastaselt rahuvalvemissioonilt.

Nurka surutud Häli kartus selle ees, mida rääkimine võib endaga kaasa tuua, on põhjendatud - Hannes Võrno käitumine võib olla ettearvamatu: ta kirjutab raamatuid, milles võib solvata, salvab teravalt oma Facebooki kommentaarides, mida meedia järjepanu avaldab, ja talle on avatud kõik peavoolumeedia võimalused mis tahes teistsugune arvamus tümaks teha. Teisi pidevalt halvustavate kommentaaridega ründava avaliku elu tegelase peidus pool on oluline info ja ka seni kommenteerimisvõimaluseta jäänud Hälil on õigus rääkida oma lugu, kirjutab kirjutab Ingrid Veidenberg Eesti Päevalehe laupäevalehes LP.

Kommentaari asemel saatis Võrno täiesti tühja meili, korduvmeilile ta ei vastanud, telefonikõne katkestas ja sõnumile ei reageerinud.