Foto: Teet Malsroos
Üritused
15. mai 2017, 09:00

Normet: Portugali võit andis sõnumi, et ei tasu punnitada, ninast veri väljas, Eurovisioni suunas (125)

"Portugal andis meile selge märgi, et punnitada, ninast veri väljas, Eurovisioni suunas – seda ei ole vaja teha. Teeme ikkagi "Eesti laulu"," rääkis kodumaise laulusaate juht Mart Normet.

Normet rääkis "Terevisioonis", et Eurovisionil osalemine on siiski suhtumise küsimus, mistõttu tuleks tagasi minna juurte juurde ning teha ikkagi Eesti laulu, mitte eurolaulu. "Me ei pea [end]  jõuga püüdma hääletada eurolaule," lisas Normet.

Eestil on Eurovisionil läinud väga hästi just eestikeelsete lauludega. ""Verona" oli kõige eurovisionilikum laul, mida üldse saata. Seega keskendume, mis on siin meil," ütleb Normet.

"Portugal ütles õigesti, et jah, Eesti, teete õiget asja, tehke edasi," lisas ta.

Keegi Eesti ees vabandanud ei ole

Teises poolfinaalis tehnilise apsuga alanud Eesti esitus on Normeti sõnul pretsedenditu – maailma suurimas telesaates ei lülitata sisse solisti mikrofoni.

Kuigi esiti liikus jutte, et Eestile pakuti uuesti esinemist, ei vasta see tõele, sest võimalust arutati ainult eestlaste hulgas. Info apsakast jõudis Normeti sõnul nendeni liiga hilja, kuna saalis oli kõik korras, samuti ei teavitanud sellest keegi Eesti delegatsiooni.

"Tegelikult on see ikka tohutu bläkk," ütles Normet, et ilmselt tuleb see lugeda üldise segaduse ja kiiruse arvele, kuid tunnistab samas: "Väga ebaviisakas lugu tegelikult."

Eesti delegatsioon sai korraldajatelt küll lakoonilise selgituse, ent vabandust järgnenud ei ole.