Video: Geidi Raud
Üritused
13. mai 2017, 01:41

ÕHTULEHE EURODOKK | Mida tehti Eurovisioni eelarverahaga ning milline elu käib Kiievi metroos? (20)

Olgugi, et Eesti laulul kahjuks tänavu Eurovisioni finaali asja polnud, veedab Õhtuleht endiselt Kiievis aega. Kajastame ka suurvõistluse finaali, kuid käisime ka linna peal ringi, et teieni tuua põnevat infot.

Tänavuse Eurovisioni eelave sisaldas näiteks teedeparandust marsuudil lennujaam-kesklinn, kõnniteede parandamist, elektriliinide parandamist; maastikuarhitektuuri, metroosse inglisekeelsete teadete lisamist; vabakasutusega WIFI võrke Kiievi linnas ja lisabusse eurofännide transpordiks.

Kuigi Ukraina eraldas lisamiljoneid, et Kiiev ilusaks ja modernseks Euroopa linnaks vormida, vaatab mitmelt poolt vastu koonerdamine ja lohakus: kõnniteed on ikka auklikud ja valesti ehitatud purskkaevud pritsivad inimesi märjaks ja samuti voolab vesi purskkaevudest tänavale.

Kiievi metroo on aga soodne, kiire ja viisakas. Muide, Kiievis asub ka maailma sügavaim metroopeatus! Miks kaunistati nõukaaegne sõprusekaar geisümboolikaga ja kuidas kiievlased selle vastu võtsid? Sellest ja kõigest muust põnevast saad pikemalt sotti juba videos.