Olavi PihlamägiFoto: Heiko Kruusi / Linnaleht
Üritused
12. mai 2017, 09:58

Olavi Pihlamägi: Laura ning Koidu etteaste jäi kahvatuks! Kahjuks! (99)

"Hea küll, Laura mikrofon lülitati hilinenult sisse, aga vähemalt lülitati, kuid meie taustalauljaid polnud ju terve loo ajal üldse kuulda," imestab Eurovisioni lauluvõistluse ekspert Olavi Pihlamägi, millise helipraagiga ukrainlased eile "Veronat" õnnistasid. 

Kuude kaupa kokku timmitud hääled olid lihtsalt kogu loo vältel kuuldamatud "Tõesti jäi mulje, et Rolf Roosalu, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja  unustasid end green-room´i istuma ega märganud õigel ajal lavale minna," muigab Pihlamägi kes tõsinedes lisab: "See helipraak tähendas seda, et Laura ning Koit pidid laval kahekesi ära tegema viie inimese töö!"

Foto: Rolf Klatt / REX / Vida Press

Küsimusele, kas Eesti pidanuks kasutama korraldajate pakutud võimalust teist korda esineda ja ehk olnuks siis ka häälesaak suurem, kostab Pihlamägi, et vaevalt toonuks kordusetteaste kokku ihaldatud häälesaagi. "Eile nappis Eesti poolt hääletajaid – teises poolfinaalis polnud Soomet, Rootsit, Lätit, Islandit ega Itaaliat. Tõenäoliselt oleks itaallastelt vähemalt nime Verona eest hääli pudenenud!"

Sõbralike riikide puudus ahistas esimeses poolfinaalis ka näiteks Islandit ja  Soomet, kes samuti finaali ei pääsenud. "Tundub, et korraldajail on ahela lõhkumine, kus naabrid naabrite poolt hääletavad, õnnestunud ja õnnetuseks meie kahjuks," lausub ta. "Balkanimaadele, paistab, pole see kuidagiviisi halvasti mõjunud – nemad saavad ikka hääled kokku."

Mis puudutab muid võimalikke põhjusi, miks Laura-Koidu etteaste võimalikke hääletajaid ei köitnud, kostab Pihlamägi: "Kui ma võrdlen nende esinemist Saku suurhallis Eesti Laulul ja nüüd Kiievis, siis Eesti Laulul mõjusid nad märksa säravamana. Kiievis jäi Laura ja Koidu duett kahvatuks. Kogu number mõjus kuidagi kahvatuna. Kahjuks!"

Foto: Splash News / Vida Press