Video: Õhtuleht
Eesti uudised
11. mai 2017, 18:52

GALERII JA ÕHTULEHE VIDEO | President Kaljulaid jooksis liikumisvõimetute laste tervise nimel (30)

President Kersti Kaljulaid avas Kadrioru lossi ees heategevusliku Teatejooksu ja asus koos kergejõustiklase Ksenija Baltaga starti. Jooksust võttis tänavu osa rekordiliselt ligi 12 000 noort.

President Kersti Kaljulaid avas Kadrioru lossi ees koos 8-aastase Alekseiga heategevusliku teatejooksu, millega noored kutsuvad üles annetama liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks.

President Kaljulaidi sõnul kannab teatejooks kahte olulist sõnumit. "Esiteks tuletab teatejooks lastele ja noortele meelde, et liikumine on tore ja kasulik ning eriti hea on siis, kui seda saab teha värskes õhus koos sõpradega. Ning teiseks – teeme üheskoos rohkem head!"

"Täna jookseme me selleks, et kutsuda inimesi üles annetama ja toetama lapsi, kes ise liikuda ei saa. Mõelgem kaasa, kuidas saab veelgi rohkem nende heaks ära teha ja oleme koos aktiivsed sõnumilevitajad, et abivajavaid lapsi veelgi paremini aidata," ütles president.

Lapsed juhivad oma jooksuga tähelepanu annetamisvõimalustele. Tänavuse jooksu fookuses on 8-aastase Aleksei ja 17-aastase Matsi ravi toetamine. Mats on varem ka ise teiste laste aitamiseks teatejooksul osalenud, kuid kolm aastat tagasi kaotas ta südame seiskumise tõttu nii liikumis- kui ka nägemis- ja kõnevõime. Aleksei kaotas liikumisvõime sügisel põetud raske haiguse tagajärjel.

Mõlemad vajavad paranemiseks taastusravi tavapärasest suuremas mahus. Teatejooksu toetajate abiga toetatakse laste järjepidevat ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsiooni Keskuses (HNRK). Kolmandik kogutud summast läheb teiste liikumisvõimetute laste ravi toetuseks HNRKs.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Heategevuslik Teatejooks toimus tänavu juba kaheteistkümnendat korda. Täna joosti viies laste vanusegrupis 25 kohas üle Eesti. Esmakordselt joosti Muhus, Peetris, Tõrvas, Värskas ja Viimsis

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul ei osanud korraldajad rohkem kui kümme aastat tagasi oodata, et üritusest kasvab Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus. "Tuhandete eesti laste ja nende õpetajate jaoks on teatejooks saanud iga-aastaseks traditsiooniks, kus osaletakse rõõmuga üha uuesti ja uuesti. See on võimalus tunda rõõmu liikumisest ja teha oma jooksuga head," ütles Pallas.

Lähemalt saab lugeda SIIT!