TELETORNFoto: ARNO SAAR
Tele
10. mai 2017, 20:46

"Pealtnägija" | Trall Teletorni ümber: miks ei ole ikka veel avatud Teletorni restoran? (14)

Tallinna Teletorn on tõsine turistimagnet, kuid pikalt ei ole seal juba tegutsenud restoran. Leping restorani uue rentnikuga lõppes enne, kui uksed avada jõuti, ja taas otsib Teletorn firmat, kes seal toitlustusteenust pakkuda saaks.

Aastal 2012. avati uhke uuenduskuuri saanud Teletorni uksed ning restoraniruumidesse hakati otsima uut toitlustajat.

Linna korraldatud konkursil osales kaks pakkujat ning üllatavalt valiti restoraniteenuse pakkujana välja maksuvõlgades Kratt Restoran OÜ, mis oli vaid mõned kuud varem asutatud. Firma taga on ärinaine Maria Sepper, kelle eelnevad ettevõtmised ei ole olnud kuigi edukad ning sattunud suurtesse maksuvõlgadesse või läinud pankrotti.

Sepper proovis koos tantsukuninga Mairold Millertiga pidada ööklubi - Tallinnas Mere puiesteele loodi Chocolate-nimeline meelelahutusasutus. Ka see äri läks 2014. aastal, pärast pooleaastast tegutsemist, pankrotti. Pankrot aga rauges, sest ettevõttel puudusid varad ning kohustusi oli üle 170 000 euro. 

Sepper liikus edasi järgmise äri juurde: 2015. aastal lõi naine pulma- ja peokorraldusteenuseid pakkuva ettevõtte Love Happens. Lisaks pidas naine Viimsis ja Prangli saarel restorani nimega Roots. 

Ka nende ettevõtete juhtimine oli suur segadus: nimelt ajas Sepper kahe ettevõtte rahakotid segi, tasus pulmafirma arveid restoraniettevõtte rahadega. Restorani äripartner andis Sepperi kohtusse. Lisaks sellele ei esitanud Sepper Love Happens firma majandusaasta aruandeid, ettevõtte osakud on kohtutäiturite keelumärke all ja firmal on ka maksevõlg.

Olenemata suurtest võlgadest ja ebaõnnestumistest, otsustas Sepper taaskord õnne proovida ja lõi eelmise aasta augustis firma Kratt Resto OÜ, mis Jüris  oktoobris uksed avas. Kuid ka selle firmaga läks samamoodi ning endised töötajad süüdistavad naist ebakorrektsete lepingute sõlmimises, musta palga maksmises või siis üldse maksmata jätmises. 

Krati restoran tegutseb siiani edasi ning Rae vald, kes Sepperi restoranile ruume rendib, loodab siiani üürivõlga kätte saada. Kokku on ulatub Sepperi firmade võlad üle 20 000 euro. 

Teletornis pidi Sepperi juhitav restoran uksed avama märtsis, kuid olenemata kõikidest lubadustest ei juhtunud see ka aprilli lõpuks. Linn otsustas lepingu Sepperiga lõpetada enne, kui restoran sai tegevusega alustada.

Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu sõnul sõlmiti Sepperiga, kelle eelnevad ettevõtted olid ebaõnnestunud, seetõttu, et konkursile laekus vaid kaks pakkumist: OÜ Kratt Resto ja restorani eelmine operaator AS Tampe. 

Krati restoranivisioon meeldis aga ka juhtkonnale rohkem ning ka ettevõtte eelmised koostööpartnerid olevat Sepperit soovitanud. 

Roosipuu lubas mullu novembris, et Teletorni restorani saavad külalised nautima tulla juba 15. märtsil. Seda aga ei juhtunud ja nüüd otsibki Teletorn taas uut restoranipidajat.