Inimesed

Ära lepi ülekohtuga (5)

LISA KOMMENTAAR

Ivo12. mai 2017, 19:28
Kogu ametkondlik ebaõiglus toitubki sellest, et vaene ohver ei suuda eesti justiitsmaffia kohtukulusid kanda. Mulle teatasid juristid, et Eestis on ÕIGUSKAITSE kallis. Seega saavad seda lubada endale ainult rikkad.
to11. mai 2017, 20:15
Midagi selles pikas kommentaaris ei klapi. Kohtust on paremal juhul meie imelise seadusandluse järgi loota mõned tuhanded hüvitist. Mitmed tuhanded peate maksma nendele hallidele varjudele, konfidentsiaalse honorariga advokaatidele? Kindlasti rohkem, kui üldse midagi saate. Teid on veetud kohtusõltuvusse nagu mängupõrgusse, kus tulemused on õnnemäng. Ikka nende samade täitmatute advokaatide poolt.
lugeja11. mai 2017, 15:14
Kui kohtus võidadki, siis on Õhtuleht kohe sellest nupukest kirjutamas. Ja järgmises kohas tööd otsides juba teatakse, et see inimene on võimeline enda eest kohtus seisma ning sellist tulevast "probleemi" küll tööle ei võeta.
Oh jah, segane teema11. mai 2017, 12:45
Suht keeruline on tegelikult töötajal oma õigusi nõutada. Isiklikult pooleli vaidlus tööandjaga, kes põhjuseta ühel hetkel astus juurde ja ütles, et ei ole enam mind vaja. Kuna seda mitte mingi argumendiga ei põhjendatud siis ka kohe teatasin, et see on alusetu ja nõus sellega ei ole. Tulin koju, kirjutasin tööandjale lahkumisavalduse ja põhjenduseks panin, et tööandjapoolsel lepingutingimuste rikkumisel. On ju tööandja rikkunud lepingukohustust kui suhtub alamasse diskrimineerivalt. Tööandjale läks teade tähitud postiga, mille ta ka vastu võttis ja käimasoleva kohtuvaidluse käigus ka kohtus tunnistas, et sai teate kätte ja tutvus sellega kuid mis oli üllatav? Tööandja, vaatamata, et ma olin selle teate saatnud, seda soovi lisaks ka e-kirjas kinnitanud kindlameelselt, tema lõpetas lepingu juba järgmise paragrahvi alusel ja leidis, et on mind sellest ka teavitanud (peale seda, mil mina olin juba oma teate edastanud!), nagu märgitud, TIga jamama ei hakanud ja pöördusingi otse kohtusse, kohalik Maakonnakohus aga oma tööd justkui ei tunne - olen isegi esitanud Riigikohtu otsuste viited sarnastes juhtumites kuid tundub, et tööandja võibki vaimset vägivalda töötaja peal praktiseerida. Minumeelest on siin olemas täitsa koht näiteks provotseeritud füüsilise vägivallaakti õiguspärasuses tööandja vastu. Peab märkima, et kohati eesti Maakonnakohtud oma tööd teha ei taha, otsusi tehakse mitte seadusest lähtuvalt vaid millestki muust. Seega võib protsessimine oma mõnekuu töötasu hüvitise, mõnetuhande euri kättesaamine olla väga vaeva ja ajakulukas. Eesti riik, mis parata, samas saaks õigeaegsete kompromissidega palju asju lahendada ilma tülita aga tööandjad on liiga tähtsust täis ja leiavad, et neil on alati õigus.
VO11. mai 2017, 19:57
TI ei ole alati erapooletu , tööandja kui suurem ja rahakam saab oma tahtmise . Kahjuks on mul selline kogemus olemas .