Eleanor ja Francis Ford Coppola filmi esitlusel. Foto: Jamie McCarthy
Film
10. mai 2017, 15:30

Francis Ford Coppola 81aastane naine debüteeris režissöörina

Ameerika tipprežissööri Francis Ford Coppola abikaasa Eleanor sai äsja valmis oma esimese filmi.

81aastase Eleanor Coppola stsenaristi- ja režissööridebüüt, mis kannab pealkirja “Pariis võib oodata”, linastus New York Posti teatel hiljutisel Tribeca festivalil ning jõuab peatselt USA kinodesse.

“Kunagi ammu ütles üks härrasmees, et ta sõidab autoga Cannes’ist Pariisi. Seitse tundi. Aga selleks kulus kaks päeva. Olen ikka arvanud, et sellest romantilisest loost tuleks film teha,” seletas eakas debütant lehele.

Eleanor läbis oma loole lavastajat ja rahastust otsides aastase stsenaristikakursuse. “Kõlab jaburalt, aga viimaks ütles Francis, et ma peaksin selle ise lavastama.” Samal arvamusel oli kuulsa paari režissöörist tütar Sofia Coppola.

“Mida mul kaotada on? See pole minu puhul mingi karjääri algus ega lõpp. Minu vanuses on mul vabadus – nii et mõtlesin, hüva, teen ära.”

Rahastuse puudumise tõttu venis filmi valmimine aastaid. Eleanorile tulid appi dialoogispetsialist ja stsenaariumikonsultant. Kampa saadi USA filmitähed Alec Baldwin ja Diane Lane, kuid prantsuse näitlejatega oli prantsuse keelt mitterääkiv Eleanor vahepeal päris hädas.

“Aga see lugu on Prantsusmaast. See pole Oscari-film. See on mõnus meelelahutus," kinnitab ta.