Foto: Kuvatõmmis / "Krimi" / Facebook
Tele
9. mai 2017, 23:33

VIDEO | Politsei peatas "siili" abil põgeneva roolijoodiku (93)

Politsei peatas 1. mail Jõgevamaal põgeneva roolijoodiku, kasutades sundpeatamiseks "siili".

1. mail õhtul kella seitsme paiku sai häirekeskus teate, et  Jõgevamaal Erala külas on ühe maja juurest lahkunud sõiduauto Opel, mille juht võib olla narkojoobes, edastas Kanal 2 saade "Krimi". Politseipatrull leidis otsitava sõiduki ja andis sellele peatumismärguande. Opeli juht aga ei peatunud.

„Mitte peatunu liikus Jõgeva-Aravete maanteele, kus liikus Jõgeva suunas,“ rääkis Tartu politseijaoskonna välijuht Argo Arukase, kelle sõnul kiirused ei olnud esialgu väga suured – 50 kuni 80 kilomeetrit tunnis. „Liiklusohtlikke olukordi meil seal ei olnud, mõned üksikud sõidukid olid trassil. Kuna Jõgeva poolt tulid vastu Jõgeva patrullid, sai väga efektiivselt kasutada sundpeatamiseks „siili“.“

Ohtliku sõiduki peatamisega olid seotud neli politseipatrulli Tartust ja Jõgevalt.

Sõiduk sõitis ratastega „siilist“ üle, liikus mõned kilomeetrid edasi ja Opeli juht peeti kinni. Juht aga ei kavatsenud peatajate korraldustele alluda ja oli koguni agressiivne. Arukase sõnul kasutati tema suhtes käeraudu. Alkomeeter näitas juhil joovet. Kiirtest näitas kanepi tarvitamist. Juhi suhtes on alustatud väärteomenetlust peatumismärguande eiramise ja alkoholijoobes autojuhtimise tõttu.