Inimesed

NOOR PÜSTI­JALAKOOMIK: Eesti näitlejate stand-up-etendused näevad amatöörlikud välja! (14)

LISA KOMMENTAAR

huumorisoon umbe kasvanud10. mai 2017, 16:00
Nõuka ajal oli huumori ja satiiri ajakiri "Pikker" ja seal olid ka tõsised arutlevad artiklid nalja ja nalja tegemise üle. Nalja tegemine on raske asi. Peab teadma ja tajuma, mis rahvale peale läheb. Keegi siin eespool juba kommenteeris, et üldiselt nalju importida ei saa. Tahad või mitte aga eri rahvastel on naljast eri arusaamad ja mis ühtedele tundub naljaks, see teistele ei lähe üldse peale. Näiteks ameeriklaste naljad sobivad ainult neile endile. Sama värk meiega - meil peavad omad naljad olema. Probleem on aga selles, et kes meist tunneks inimesi nii hästi, et teaks, mille üle nalja teha? Noor põlvkond oma arusaamadelt erineb oluliselt vanemast põlvkonnast, kuna vanemad kasvasid vene ajal, kus paljud asjad olid keelatud. Seega vanematele lähevad peale intellektuaalsed, peened vihjega naljad, kus otse midagi välja ei öelda. Tänapäeva noored aga ei saa vihjetest ja irooniast aru kuna aeg on teine. No tee siis nalja, mis kõigile meeldib! Nii et minu arvates nooremapoolsetel naljameestel on nalja raske teha kuna juba päris paljud inimesed Eestis on vanavõitu. Neile jalaga-tagumikku-tort-näkku stiilis naljad peale ei lähe (näiteks ropendamine ja labasused).
Aga jõudu nalja tegijatele nende raskes ametis!
kohutav kogemus10. mai 2017, 10:43
sattusin vaatama raua saadet korra ja mingi koomik ajas seal putru suust välja, publik püüdlikult naeris kaasa. naljakas ei olnud mitte natukenegi. järgmine kord vaatasin juba sihilikult, et kas seekord koomis parem, aga no ei, lihtsalt häbiväärne, kuidas inimesel puudub häbitunne, läheb lavale ja kukub rõvetsema ja siis ise naerab oma naljade peale. mingi mattias oli, kristeli boyfrind olevat. ko-hu-tav!
10. mai 2017, 14:20
ma olen samal arvamusel. Ma leian, et TV3 peaks Raual sellisel kujul saate tegemise ära keelama. Olen ka paaril korral vaadanud ja lausa tülgastus tuli peale. Mingi mattais naan (ei taha selle e..luka nimegi suure tähega kirjutada)ropendas nii jälestusväärselt ja imekspandav oli see, et rahvas stuudios naeris laginal nende rõveduste peale. Mis inimesed need kõll on, kes sellist labasust kiidavad ja ülistavad neid alaarenenud "näitlejaid", kes tegelikult ei ole mingid näitlejad ega ka meelelahutajad, ammugi mitte koomikud. Norman ei ropenda kunagi, tema on mees, kelle naljad olid ja on alati head ja kindla alltekstiga.
modele10. mai 2017, 14:23
No ei lasta kirjutada ausalt. Ütlen siis nii, olen nõus "kohutav kogemus" inimesega. Raua saadetes on järjest mingid poole..a..rulised i..di..oo..did, kes tunnevad mõnu i..lgest r..opendamisest. Ja samas on stuudios rahvas, kes ka naerab sellist jä..lkust kuulates rõõmsalt. Mis inimesed need küll on?
urr10. mai 2017, 10:19
Minu tagasihoidlik kogemus on pigem just selline, et professionaalsete näitlejate esitused on mäekõrguselt teistest üle, aga ilmselt on ka teistmoodi näiteid. PS Peeter Oja vist täna enam profesionaalseks näitlejaks ei klassifitseeru, pigem miskitlaadi altuurakunn.
10. mai 2017, 15:51
Peeter Oja on komöödialegend.
sSs10. mai 2017, 10:14
No see pudilõug kelle pooltest sõnadest aru ei saa võiks üldse lõuad koomal hoida
kuulge10. mai 2017, 09:50
viimane teles olnud stand-up kolmeraudses oli ju lausa jube - labane ja nõme. Mul lapsed lasteaias teevad okse ja kaka nalju ja see pole täiskasvanutele kohane. Inetu ja rumal.
ahah10. mai 2017, 07:50
Tõlge. Püstijalakoomik. Jalg on püsti. Nagu noks teeks nalja.
haha10. mai 2017, 07:30
Meie noorpüstjalad mõtlevad , et peale lähevad ameerika "naljad", ise ka usuvad aga näe, mitte pole naljakas. Raud oma saates neid omaraustnalajategijaid näitab. Ei midagi naljakat. Pole vaja ameerikat kujutada, meil omal naljad igas tegevuses, kui oskad- too neid välja aga näe , ei oska.
10. mai 2017, 07:06
Jummala õige. Mida nad seda Trumpi kotivad. Lõpuks keegi teeb otsuseid mida vaja!
iss10. mai 2017, 06:55
Teil on tõenäoliselt seal ju nii palju tabuteemasid. Ei tohi puudutada valitsust, valitsusliikmeid, nende poliitikat, homosid, õiguslasi, sallijaid, pagulasi, ärimeest, ärieliiti, vanureid, puudega inimesi erinevaid rahvusi jne.
ei ole10. mai 2017, 08:09
meie nn lapskoomikud ainult ropendavad, naljast ja satiirist on asi kaugel.
Kahjuks on uue põlvkonna lavastajatega ropendamine kandunud ka Draamateatri lavastustesse.
10. mai 2017, 14:26
täitsa õige. Ropendamine on vist nende melest väga pop. Ju nad siis poolearulised on, ehk ajupuudega .