Foto: "Radar"
Tele
9. mai 2017, 12:30

"RADAR" TÄNA: Hollandi psühholoog usub, et sarimõrvar Juri Ustimenko on ravitav (21)

Psühholoogiadoktor Peer van der Helm on Hollandis asuva Leideni ülikooli õppejõud, kes on spetsialiseerunud kinnipidamisasutuste sisekliima uurimisele ning selle parandamisele. Lisaks on ta veendunud, et enamikel raskeid kuritegusid toime panevatel inimestel on ajukahjustus, mida on võimalik ravida.

"Radar" andis Hollandi psühholoogile uurida kahe Eesti tuntud kurjategija, sarimõrvar Juri Ustimenko ning aasta alguses matšeetega poodi röövinud räppari Andrus Elbingu e Beebilõusta tausta, et teada saada, kas uus lähenemine aitaks ka neid.

"Jah, mina usun seda," lausubki van der Helm tänases saates küsimusele, kas Eesti tuntuimat psühhopaati Juri Ustimenkot saaks ravida ning ühiskonda tagasi tuua, viidates Hollandis käima lükatud programmile, kus mõrvareid ei saadeta enam pikaks ajaks trellide taha, vaid hoopis spetsiaalsetesse psühhiaatriakliinikutesse.

Mis kurjategijatel ajukahjustust põhjustab, miks inimesed tapavad ning kuidas on van der Helmi arust võimalik ka kõige raskemad kurjategijad ühiskonda tagasi tuua, seda vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates "Radar".