Tele

"RADAR" TÄNA: Hollandi psühholoog usub, et sarimõrvar Juri Ustimenko on ravitav (21)

LISA KOMMENTAAR

TT10. mai 2017, 19:32
Hollandlase võib maha rahustada9. mai 2017, 17:42
püssirohi, pidavat hästi aitama, mõjub kohe ja kaebused puuduvad.
teadur9. mai 2017, 17:00
ainus ravim, mis aitaks selliseid elukaid, kes naudivad mõnusat elu tänapäevastes kinnipidamiskohtades, on giljotiin. Neid loomastunud tüüpe ei ravi miski muu ja selliseid tapjaid, vägistajaid ja röövmõrtsukaid ei ole meie ühiskonda vaja ja veel vähem nendele kulutada maksumaksja raha.
Maša9. mai 2017, 16:42
Ravige. Ainult, et hollandlaste raha eest.
Room9. mai 2017, 16:15
Ma ei usu, et ükski arst paneks diagnoosi patsienti lähemalt uurimata või vähemalt teda isiklikult nägemata. On see hollandi psühholoog selgeltnägija? Kui tema jutt paika peaks, võiks ta Nobeli saamiseks nomineerida.
kolla9. mai 2017, 15:13
Keegi Prantsuse arst Giljotine ravis isegi omanimelise aparaadiga p e d e r a s s e väga tõhusalt.
Aga9. mai 2017, 14:42
hollandi psihholoog jälle ei ole ravitav...
lol9. mai 2017, 14:24
kuuliteraapia mõjuks 100%.
Tähelepanekud9. mai 2017, 14:20
On olnud juhus veeta aastaid koos kriminaalidega suht väikesel territooriumil.
Kuna olin hierarhia tipus, siis oli mul aega nii eneseharimiseks erinevates valdkondades, kui ka kontingendi tähelepanelikuks jälgimiseks.
Osad, küll väike osa sootsiumist olid äärmiselt geniaalsed, kellede pea töötas meeletu kiirusega ja kellede intuitsioon ja olukorra hindamine olid imetlusväärsed- sellised jäävad ellu kõikjal. See ei olenenud ei sotsiaalsest päritolust ega haridusest- see omadus oli kaasasündinud. Millisel moel ja kuhu seda kanaliseeriti, see on muidugi iseasi.
Valdava enamuse moodustasid lihtsad, tavalised inimesed, kes kas täis pea, teiste õhutusel vms põhjustel olid sooritanud kuriteo, ka enesekaitsepiire valesti hinnates, olmes jms.
Ca 5% olid patoloogilised sadistid, kes ei teadnud midagi empaatiast, nende elu mõte oli teistele valmistada kannatusi ja valu. Ka see ei olenenud mingilgi määral haridusest ja haritusest, sest nende seas oli nii teravaid kui nürisid indiviide, kuid teravaid oli rohkem ja miskipärast nende sotsiaalne päritolu oli üle keskmise peredest- seega ei olnud nad tundnud puudust ja nende vanemad olid neid varem korduvalt "välja ostnud" ja seega oli neil ammu tunne, et nendega midagi ei juhtu. Sellised polnud ka eriti lugupeetud, kuid tänu vanemate rahale elasid talutavalt.
Kuid! Ca 20% olid pataloogilised kurjategijad, kes ei jätaks kasutamata ühtegi võimalust, et kellegi tagant varastada, kedagi röövida, kedagi petta vms. Neid ei saa muuta ja arvan, et sellised peaksid olema eluks ajaks ühiskonnast eraldatud. Nad olid võimelised varastama hierarhia tipu tagant süüa, sigarette jms, saades selle eest poolvigaseks pekstud, kuid nad tegid seda uuesti! Olenemata oma staatusest selles sootsiumis, olles kasvõi viimases kastis, kuid mitte midagi nende peas ei muutu! Nad on võimelised elama nii halba elu, mis on ka surmast kehvem, kuid nad sooritasid vabanemisel kohe kuriteo ja sattusid tagasi, samasse staatusesse, sest see oli eluaegne.
Nende ajus kuis puudunuks koht, mis selle asja neile selgeks teeb, at parem olla vabaduses kerjus, kui laagris kuningas. Vähe sellest, kuningast ja isegi kerjusest oli nende olukord väga kaugel.
Miski ei aita- nad on ja jäävad sellisteks.
Lisaks veel siia, et ca 5% olid tõesti vaimsete tugevate kõrvalekalletega, kes oleksid pidanud viibima meditsiiniasutuste kinnistes osakondades.
Jutt oli nõukaajast, kaasajal on vangimaja siiski sanatoorne asutus, kus on elu parem, kui väljas paljudele. See nüüd küll kedagi mõtlema ei pane.
Muide- nõukaajal kukkus teist ja enam kordi kinni kõige vähem hierarhia tipus olnuid, just harituid- ju siis pea ka ikka töötas ja arutles.
Kõige rohkem aga neid, kes elasid seal äärmiselt halba elu.
Ma ei usu eriti seda hollandlast.
ökul9. mai 2017, 16:17
Ma ei ole kindel, et sain teie vihjest õigesti aru, aga kui te ise kinni istusite, siis huvitav, mille eest (koos kriminaalidega) ja kuidas selleni jõudsite, sest peate olema ka üks neist mainitud haritutest. Intelligentne postitus nii sisult, kui vormilt - ühtegi kirjaviga ei leidnud. Loodetavasti ei kuulu te nende 5% näidete hulka.
Vastaksin nii:9. mai 2017, 19:08
Loen seda kogemust oma elu parimaks ja sisukamaks kogemuseks inimtundmise, ellujäämise ja ehk veel mõnel alal. Sootsiumis mitteviibinule on muidugi ehk üllatus, et osa sellest on väga laia silmaringiga ja haritud inimesed, kes oma lugemuselt, entsüklopeedilistelt teadmistelt jms on üle enamikust inimestest.
Peale enda tean veel kahte, kes läksid hiljem ülikoolidesse ja on olnud riigiametnikud.
Julgen oletada, et nendest pädevamaid ametnikke olla ei saa, sest on olnud võimalus kokku puutuda inimkonna kõikide kihtidega ja hea ja halva tundmisega on asjad selged.
Küll on neil raske selles osas, et sellistel puudub komme pugeda, teeselda ja nad keelduvad täitmast korraldusi, mis pole kooskõlas kas seadustega (seadustes orienteeruvad nad paremini kui juura lõpetanud) või on vastuolus üldkehtivate käitumisnormidega.
Ka on nad õiglased ja see ei mahu tihti nende ülemuste väikestesse peakestesse.
Neid ei saa ära osta.
no ma arvan, et 9. mai 2017, 17:14
need, kes elasid seal äärmiselt halba elu, jäidki kuritegelikule teele just nimelt seetõttu, et nad elasid äärmiselt halba elu... ilmselt hävitas vangla neis igasuguse inimese...kui inimesest pole midagi järele jäänud, siis ei saagi oodata temalt inimeseks olemist...ja siinkohal ei lasu süü temal, vaid tema retsidiivsuses on süüdi need, kes temas oleva inimlikkuse on hävitanud, sellele kaasa aidanud või silmad kinni pannud ja lasknud hävitada....
just9. mai 2017, 14:18
ma ka arvan, et teeme nädalase ravikese ja siis laseme lahti - eks siis ole näha, kas ravis välja.
ökul9. mai 2017, 15:46
Jah, aga lahti laseme Hollandisse.
pole9. mai 2017, 14:11
statistiliselt tähtis kas on lihtsam on isoleerida jälle mingi tulnukate jama
Ja-jah9. mai 2017, 14:10
Ja kes ravib seda psühholoogi-kas ustimenko?
väga huvitav,9. mai 2017, 13:42
terroriste ja sõjardeid ei anna ravida, ravida saab ainult hobi korras tegutsevaid mõrvareid?
Islami riik ravis täna Süürias polkovnik Petrenko..9. mai 2017, 14:17
Jevgeenil lõigati karistuseks võidupäeval kõri läbi...
9. mai 2017, 13:34
Ja mida me selle usuga peale hakkame? Laseme Ustimenko vangist välja proovima?
nojah9. mai 2017, 13:16
Elektritooli, sugulased maksavad?
mõned9. mai 2017, 14:12
juhtumid on kül suht selged kus võiks süsti rakendada