Craig Gill 2012. aastal.Foto: Richard Isaac/LNP/REX
Inimesed
8. mai 2017, 11:24

Legendaarse Briti bändi rokkar võttis endalt tinnituse tõttu elu (1)

Muusikaringkondi on raputanud legendaarse Briti indie-ansambli Inspiral Carpets trummari surm.

44aastane Craig Gill suri novembris, kuid omaksed paljastasid tema surma asjaolud  alles nüüd.

Lesk Rose Marie Gill tunnistas oma avalduses, et leidis abikaasa kodust pooduna. Rose Marie sõnul kannatas Craig 25 aastat tinnituse ehk kõrvade kumisemise all. Tervisehäda põhjustas unetust, mis muutus viimasel kolmel aastal eriti piinavaks. Ühel hetkel ei suutnud kolme lapse isa seda enam taluda.

“Tinnitus läks nii hulluks, et Craig ei jaksanud enam. Ta ei uskunud, et tema kõrvakuulmine võiks eales paraneda. Selle asemel, et abi otsida, valis ta novembris kõige kurvema ja traagilisema lahenduse.”

Pereliikmetele ja kolleegidele tuli Gilli enesetapp täieliku üllatusena, sest ta polnud lähedastele oma hädadest rääkinud.

“Craig ei läinud arsti juurde. Tema surm oli perele ja sõpradele šokk. Me poleks iial uskunud, et ta endale käe külge paneb. Tööl läks tal hästi ning meil polnud vähimatki süüd tema hakkamasaamises kahelda.”

Craig  oli 14aastane, kui ta asutas Inspiral Carpetsi koos kitarrist Graham Lamberti, klahvpillimängija Clint Booni, solist Tom Hingley ja basskitarrist Martyn Walshiga. Hingley lahkus hiljem ning tema asemel sai lauljaks Stephen Holt.