Inimesed

Eakas ema räägib, kuidas peresuhted nõnda sassi läksid, et tütar Gerli Grand Uustalu temast avalikult lahti ütles

"Tema kohutavad väljaütlemised jätavad mind juba tuimaks." (177)

LISA KOMMENTAAR

K5. mai 2017, 14:28
Suhte halvaksminemine saab ikka ja ainult alati alguse emast (tema saab selle "kingituseks" oma emalt jne). Laps sünnib täiesti süütu puhta lehena, keda töötlema hakatakse kas siis armastades või oma väändunud kasvatusmeetoditega. Kuna võim on ühiskonnas vanemate käes, siis selge, et siin katsevad oma viha laste vastu samasugused vihased vanamutid ja vanamehed, kes oma lapsi ei oska armastada. Kuidagi peab ju oma julmust oma laste vastu õigustama. Kas pole ebaõiglane: vanem saab oma rollist seadusega loobuda aga laps ei saa. Laps jääb alati oma nõmeda vanema koormat (kohustusi) kandma. Südamega inimesed mõistavad ta valu, rumalad mitte.
6. mai 2017, 11:36
Laps ei sünni siia ilma puhta lehena, vaid oma karmaga.
no5. mai 2017, 13:55
ja lehte ka pandud pilt, kus purjakil peenras maas...
vein,käärinud4. mai 2017, 21:15
Olümpiavõitja soovis, et tema väga hästi õppinud laps õpiks edasi ja saaks kellekski...Aga too sattus selliste kätte,kes ei pea haridusest miskit,poisu ütles lausa välja, et isegi keskharidust pole tal vaja!? Vaat sellest kõigest on küll arutult kahju.
Hanna4. mai 2017, 15:46
..peske ometi oma pesu mujal ja ärge risustage siin!
Hea4. mai 2017, 14:09
et lastelastel lubatakse vanaemaga suhelda.Kuidas see Gerlile meeldib?
?......4. mai 2017, 14:04
Kas see seebiooper otsa ei saagi?
Juula4. mai 2017, 13:17
Sellest juba korra oli juttu, kaua võib sellest perest kirjutada? Hiljuti just oli sellest lugu, kas nüüd on mingi tähtpäev, et nt kuu möödas ja siis saab jälle samal teemal lugu teha ja kuu aja pärast jälle. Saaks aga kuidagi pildile Erika Salumäe nime kasutades.
inimene4. mai 2017, 12:57
See, milliseks laps kasvab, on eeskujuks ikka ema. No Gerli lahutas ,enne sai esimese mehega kolm last ja mis selles halba on, siis abiellus ja sai jälle kolm last. Nii nagu ta ema ees -paljulapseline ema, nii ka tütar järgi.Ju see vanainimene tahab ikka ise veel pildil olla. Kakelge omas kodus, ärge võõraste ette tulge, keegi teid ei tea ega tunne, kui vaid Salumäe tütre kaudu leheveergudel.
4. mai 2017, 13:33
Mis inimene sa, selline, oled?
inimene4. mai 2017, 15:43
4. mai 2017, 20:43
jaan5. mai 2017, 10:45
äkki läks isasse ega inimest ikka ümber ei tee
4. mai 2017, 13:45
Kuigi päike paistab kõigile puudele ühesuguselt, kasvab mõni neist ikka jändrik ja "küürakas".
4. mai 2017, 13:52
Ma lugesin välja, et emal ainult poeg ja tütar, ehk 2 last. Paljulapseline tõesti..
isik4. mai 2017, 15:44
mina aga vastupidist...
inimesele4. mai 2017, 15:23
Kas sa just solvasid enda ema?
inimene4. mai 2017, 12:53
Vana inimene näitab tassikesi ja muid vidinaid, mis tal kodus. Ise sünnitas suure hulga lapsi aga kuidas kasvatusega oli...Kas tal oli omal ajal aegagi isegi Gerli kasvatamiseks ega 16 aastane tüdruk,kes jooma hakanud ja protestis, ei olnud sellesiseks muutunud ühe minutiga, et vana inimene teda süüdistab takkajärgi. See ikka enda kasvatuse vili. Oli vaja jalga keerutada ja end tanstutamisega vormis hoida, palju aega seal laste kasvatamiseks jäigi. Tähtis on kvaliteet, mitte kavantiteet, palju neid on ja eks käsukorras käigi ka vana inimest vaatamas aga no ridade vahelt
Juula4. mai 2017, 13:14
Ma loen jutust välja, et vanainimesel oli 2 last.
Ja poegagi pole enam ,4. mai 2017, 14:12
pani käe oma elu kallale ja nüüd kisa ,et testament tehtud pojapoja nimele !? , see paljulapseline ,kes seal maas pikutab , või kukkus ja jäigi sinna , protestib nüüd sellepeale ,tahab omale saada 85 aastase ema korterit Tallinnas , ohhjummal küll ikka veel vähe .
Ikkagi4. mai 2017, 14:24
Tahaks teada, miks poeg enesetapu tegi. Kuidas nii toredal emal nii kibestunud lapsed on?
elu ajab vihaseks4. mai 2017, 16:02
Pojal olid ka lapsed.
No muidugi olid ,kuidas muidu memm sai testamenti teha 5. mai 2017, 09:40
p o j a p o j a nimele ja see ajaski selle seal põõsastes lösutaja vihale ,tahtis omale saada ,mitte venna pojale .
tresene4. mai 2017, 18:19
nime all inimene kommenteerib see tüse tõuk (pildil) ise.
RT4. mai 2017, 12:38
Tõeline lollidemaa koos oma elanikega ! Kuidas naised suudavad isegi oma vanematest lahti öelda ? Selliseid perekondi ja inimesi on tegelikult palju ,kus just naised ei saa omavahel läbi ning lähevad nii totaalselt tülli,et isegi oma lapsi või vanemaid ei tunnistata.Päris karm ja uskumatu !!! Ja mida teevad Eesti naised ? Eesti naine räägib ,et Eesti mees on jobu aga äkki vaataksite kallid Eesti naised peeglisse,äkki pole viga ainult meestes ?
Rikutud maailm4. mai 2017, 13:03
Siin pole midagi uskumatut. Enamikul inimestest on suuremaid või väiksemaid psüühilisi probleeme. Teadlased on ammuilma kindlaks teinud, et lapse arengus on kõige tähtsamad seitse esimest eluaastat - see aeg, kui laps on suure ilma ees täiesti kaitsetu, ei tea elust midagi ja on totaalselt oma kasvatajate meelevalla all. Nii et kui sel perioodil midagi nihkes on, siis edaspidi seda eriti ei paranda. Seega müüt "toredatest toredatest vanematest ja jubedatest jubedatest lastest" on suht mõttetu. Kasvatus pluss geenid - see on liiga tugev faktor, mida ei saa olematuks mõelda. Järelikult, kui lastel on kibestumus vanemate suhtes või kui nad on aia taha läinud, pole mõtet käsi laiutada ja silmi pungitada, et kellesse need lapsed küll läinud on. Mõned inimesed lihtsalt pole võimelised südamega armastama, isegi mitte oma lapsi. Aga eks sellised inimesed ole ise ka lapsed olnud, keda omal ajal on rikutud või armastusest ilma jäetud.
4. mai 2017, 15:26
Ükski inimene ei ole täiuslik ja inglitiibadega. Igaüks saab elult mükse ja muhke.
4. mai 2017, 13:48
Selle 7 aasta keskel võib isegi lasteaed oma kasvatajatega kogu koduse kasvatuse ära rikkuda. Järgneb kool, seejärel ühiskond.
jep4. mai 2017, 14:40
See on muidugi "eeskujulike vanemate" põhiargument: kõik teised on süüdi - lasteaed, kool, ühiskond, halvad sõbrad, ainult mitte mina ise. Mina olen päike, kes on plekkideta.
to jep4. mai 2017, 18:27
kust sa nii välja loed? aga ütle nüüd ausalt, kas ikka päris kõik on täiskasvanuks saanud lapse puhul kodust? või ikka on mõju ka seltskonnal, kuhu sattus ja enda vaadetel?
öeldakse, et eesmärk kasvatab kõige paremini, eks? aga kuidas siis ikkagi kodust, kus ema-isa ei joo ega suitseta, kasvavad lapsed, kes suitsetavad ja joovad? tunnen sellist peret ise. või siis jälle perest, kus vanemad alkohoolikud, kasvab kaks last - üks neist karsklane, teine alkohoolik? lisaks tunnen veel peret, kus on täitsa tavaline keskmine tore ema, on oma laste jaoks päris palju teinud elu jooksul, tal on kaks poega. üks on tore inimene, hea töökoht, endal kena pere ja aitab ema igati, teine aga on vägivaldne pätt, vaatab, kust saaks varastada, on kinni istunud ja käib ema käest jõuga raha ära võtmas? poegadel vahet vaid 11 kuud, seega väga erinevalt ei saanud neid ju kasvatada? aga näe, erinevateks kasvasid.
jep4. mai 2017, 18:53
Nii nagu iga inimene on eriline, on ka iga inimese suhe iga inimesega kordumatu. On olemas tugevamaid ja nõrgemaid isiksusi, tundlikumaid ja tundetumaid. Tugevamale isiksusele võivad raskused olla karastuseks, tundlikuma aga hävitada. Kindlasti pole kõik probleemid kodust, aga ennekõike ikkagi, sest need määravad seitse esimest eluaastat ju ollakse põhiliselt perekonna kujundada. Pealegi, milline on täpselt vanema-lapse suhe, teavad ainult vanem ja laps, kõrvaltvaataja ei saa seda teada. Paistab jah võibolla igati tore ja normaalne, aga tegelikkus võib olla midagi hoopis muud, kui ilmarahvale tundub.
jep4. mai 2017, 19:20
Ja et sa ei arvaks, nagu ma targutaks niisama, siis võin põhjendada ka, oma isikliku kogemuse kaudu, miks mu poolehoid pigem kaldub Gerli poole. Meid oli peres kaks last, mina ja õde. Ema kasvatas meid üksi, sest läks mehest lahku, põhimõtete pärast, kui olime päris väikesed. Minu õel on skisofreenia, ta on töövõimetuks tunnistatud, päevad läbi räägib ainult, et tuleks juba surm, ise veel noor inimene. Mina elan normaalset elu, pääsesin ainult madala enesehinnanguga. Näen väga selgesti, kuidas mu õe seisukorras on süüdi just nimelt mu ema range kasvatus ja see, kuidas ta meid maha tampis: "siidikäpad olete, saamatud, vaadake naabrilapsi, kui tublid nad on!" Arstid muidugi väidavad, et skisofreenia on lihtsalt haigus, tekib lambist nende jutu järgi. Vale puha, nad lihtsalt ei viitsi süveneda. Jah, kasvasimegi erinevaks, kuna mina olin lapsest saati tugevam ja ka läbinägelikum, sain juba maast madalast aru, et emal pole õigus. Õde oli alati nõrgem, sagedamini haige, usaldas ema sada protsenti. Gerli emas tunnen ära oma ema, kes mitte ilmaski pole mitte milleski süüdi, ainult kõik teised on.
Iks4. mai 2017, 20:26
Jup, tee enda selgeks skisofreenia tekkepõhjused. Nii palju oleksid sa võinud oma õe haiguse kohta ikka teada ja uurida enne kui kedagi süüdistad. Skisofreenia ei tekki traumaatilisest lapsepõlvest. Ja sinu juttu lugedes jätkad sa oma pere traditsioone oma ema jälgedes.
4. mai 2017, 20:55
Sina, Jep, oled loomulikult targem kui arstid. Pole su enesehinnang nii madal ühti, arvad endast üsna palju, suisa oskad teise inimese kohta hinnangut anda ühe artikli põhjal.
jap to jep4. mai 2017, 22:07
issand kui rumaI sa oled :( tõsiselt. mina ei jõua ära kiita, et mu ema oli range ja nõudlik, olen talle selle eest nii tänulik, seetõttu on minust saanud korralik inimene, kes on 45ndaks eluaastaks suutnud oma elu selliseks elada, et ma ei oskaks paremat tahta. mul lihtsalt ongi kõik, mida soovisin. ja ma ei soovinud vähe. saavutamisvajaduse süstis mulle sisse ema, jah, ka sellega, et vaata kui tublid teised on, ole ka. ja ma tahtsingi olla ka. olla veel parem. aga no mis ma sinuga vaidlen, inimene, kes arvab, et raskest lapsepõlvest tekib skisofreenia, pole tegelikult vaidlemist väärt. edu sulle!
14:404. mai 2017, 15:29
Mehepojad teevad enesetappusid põhiliselt luhtunud armastuse pärast. Milline oli poja naine, kellega saadi laps, sellest pole kusagil juttu.
naine ja naine4. mai 2017, 18:29
nainegi ei pruugi puutuda asjasse, suur armastus võis olla hoopis armukese vastu, kes ta ära põlgas. samuti võib mees teha enesetapu, kui ebaõnnestub karjääriredelil ja ego ei kannata seda välja. põhjuseid on palju. ka raske haigus, millest teada sai näiteks, seegi võib olla. ema on üldiselt täisksvanud mehel ikka väga harva põhjuseks.
Miks mitte4. mai 2017, 18:44
Tugeva psüühikaga inimene saab võitu igast raskusest. Ja psüühikaprobleemid võivad küll lapsena alguse saada, kui last piisavalt ei armastata. Edasises elus ette tulevad õnnetu armastus, rahaprobleemid jne on ainult trigerid.
to jep 14:404. mai 2017, 17:19
Lõpeta lolluste rääkimine. Gerlile tekitas väga suure psühholoogilise shoki oma poodud venna leidmine keldrist, keel suust väljas ja see pilt on tal siiani silme ees. Kuna aga ta pole oma shokile ravi saanud, on tema olukord süvenenud ja oma sisemistes heitlustes on ta hakanud süüdistama oma ema. Ta vajab ravi, sest süüdistused teevad ta olukorra veelgi hullemaks.
halloo4. mai 2017, 18:31
ega ta ainuke pole, kes nii leidnud on oma lähedase, tean inimest, kes leidis nii oma ema, olles ise 9 kuud rase. ja elab vägagi tublisti edasi, ei käi teisi süüdistamas.
jep4. mai 2017, 18:57
Eks hulluarstid suhtuvad samamoodi - inimene on lihtsalt haige, shokis, kirjutame talle välja tabletid - kuigi haige ise hirmsasti tahaks oma probleemist ja selle põhjustest rääkida. Ah et sai shoki ja hakkas kohe lambist ilmasüüta inimest süüdistama? Kahtlane. Aga võibolla just venna enesetapp avaski tal silmad ja ta hakkas nägema oma ema kasvatuse mõjusid. Ega enesetappu ei tee tavaliselt ka terve psüühikaga inimesed. Nii et võibolla just ema keeraski oma mõlemal lapsel psüühika tuksi. Aga kui sa nii teadja ja asjasse pühendatud oled, eks valgusta meid edasi. Tegelike põhjuste osas jne.
4. mai 2017, 21:03
Sina ära siin oleta midagi , kelleks ennast pead, ei saa aru? Kas sul hakkab kergem, kui oma kogetu teistele üle kannad?
et siis4. mai 2017, 18:22
miks kõik naised peeglisse peavad vaatama, kui osad on segased? ja miks kohe kõikides meestes viga pole, kui osa vigu on naistes? ise ka aru said oma loogikast?
A 4. mai 2017, 12:30
Jajah ,vanadus tuleb -äkki aitaks mamma pärandus
A-le4. mai 2017, 16:04
Olekski aidanud. Öeldi ju, et n ü ü d ,kus korterit ei saanud,pole ka kohustusi...
hea4. mai 2017, 18:31
et see alatu j ätis korterist ilma jäeti.
Kurb lugu4. mai 2017, 12:29
Kahjuks jah Eesti eripära! Kibestumus ei räägi, ei tereta, ah sa oled venelane keri ka minema jne jne! See on väga kurb et ei suudeta leppida omavahel!!
ütleks siiski inimlik eripära4. mai 2017, 12:52
pagulasi tõrjuvad kõik, miks?
siit võib tuletada kõigi teiste, ka pereliikmete tõrjumise aluspõhjusi, noh see ütlemine hundiks olemise kohta. üldiselt võttes, maailm on kitsaks jäänud, pole enam kohta kuhu pageda, iidsel ajal said pühakud varjupaiga kõrbes, nüüd müttavad seal pikkade nugadega mustad poisid. meie metsad pole ka enam otsatud kuhu pageda, siberi sood@metsad on kunagiste NL salastatud tuumatehaste poolt surmavateks töödeldud, polegi muud jäänud kui elektrijaamade jaoks üleujutada ja elektrist saadud tulu pangaarvele kanda, jnejne
to kurb lugu4. mai 2017, 18:32
ah ära soga, pole see mingi eesti eripära, inimese eripära on. igal maal ja igas rahvuses on sellist asja. ja jääbki olema.
Igalühel oma tõde4. mai 2017, 12:20
Ja kuna paha Gerli keeldus Õhtulehega suhtlemast, asus Õhtuleht koheselt "toreda, hallide lokkidega vanaproua" poolele. Kas vanaproua tunnistaks ajakirjanikule, et sundis oma lapsi elukaaslase ees põlvitama ja isandaks kutsuma? Loomulikult mitte. Nii et teada ei saanud me midagi.
kõigil tuleb teadmiseks võtta,4. mai 2017, 12:30
olenemata mineviku mustadest varjudest, laps on kohustatud vanema eest hoolitsema, avalik lahtiütlemine ei päästa, sp pole mõtet "lainet tõsta" ja "ilmal valu kurta", kui elu nõuab, tuleb memmeke sooja südamega pehmele asemele aidata ja pudru eest kausikeses hoolt kanda. kõik muu on tühi töö ja...
Pole hullu4. mai 2017, 12:41
Memmekese sõnul ju absoluutselt kõik ülejäänud perekonnas armastavad teda ribadeks, nii et hoolitsejatest vaevalt puudu tuleb - näiteks pojapoeg, kellele korter jääb. Temal ongi ju lausa seadusest tulenev kohustus hoolitseda, kuna on pärija.
no4. mai 2017, 12:55
EMA on ainult üks, ja olgu milline tahes, temast lahtiütlemine on ikka väga äärmuslik tegu, eriti veel sellises eas! Lapselaste soe suhtumine ei saaks osaks halvale vanaemale. Muidugi hoolitsevad nad, see tundub kindel olevat. Nii tütre, kui "pole hullu" kommenteerija tekstist kõlab läbi "korter"
- vot siia ongi koer maetud! AHNUS, AHNUS! Kas tütrele seda vaja on, tal ju kõik olemas! Aga lihtsalt ei või näha, et keegi teine (kellel seda ehk väga vaja) midagi saab. Tunnen kahjuks ka sellist inimest!
seadusest tulenev4. mai 2017, 12:56
jääb ikkagi kõigepealt tütrele ja edasi juba kuidas kohus otsustab :), eks sellepärast ehk tütar orkaani üles puhuski :D
4. mai 2017, 13:35
Mis mure sinul sellega on?
Vanaema.4. mai 2017, 15:22
Jääb täpselt sellele kellele testament tehtud.Ja võib ka oma eluajal lapselapsele kinkida või nimele kirjutada.
Vanaema.4. mai 2017, 15:26
Jääb täpselt sellele,kelle nimel on testament. Võib ka kohe lapselapsele kinkelepingu teha või tema nimele kirjutada.
to pole hullu4. mai 2017, 18:35
ära kaaguta, kui ei tea asju õigesti. kohustus on ainult esimese ringi sugulasel ehk lapsel, lapselapsel vanavanema suhtes kohustus puudub. ning pärandi olemasolu või selle jagunemine ei ole mitte kuidagi selle kohustusega seotud.
arvaja4. mai 2017, 18:37
mina arvan, et pole tal midagi olemas, elab üle jõu ja võlgu. pakun, et mehega ka asjad kehvasti, aga sõbranna lensin lööb oma kakiajakirjas perepilti läikima kuidas jaksab. päriselus aga ainult sellest ei piisa, raha oleks vaja. ema korter oli juba laenude makseteks planeeritud ja nüüd siis niimoodi ilma jääda.. teeb ikka viha küll ju :D nii viha teeb vaalale, et võtab ja loobib oma ema kakiga. saades ise küll kõige rohkem kakiseks.
ootoot4. mai 2017, 18:38
mis soperdise sa nüüd kirjutasid? mis jääb tütrele? mis kohus? äkki saad selgemini?
kohustus hoolt kanda jääb tütrele, see on küll õige.
aga pärandus jääb ikka sellele, kellele testament tehakse, ei jää tütrele sentigi, kui on testament. ja ei mingit kohut enam selles asjas.
ta ise4. mai 2017, 18:39
Igastahes4. mai 2017, 19:10
Tunnen isiklikult naist, kes oma isaga hästi läbi ei saa, kuna isa pole teda praktiliselt kasvatanudki. Ja ta ütles, et loobus pärandusest, seepärast ei tule talle ka hooldamiskohustust.
et sa teaks4. mai 2017, 21:07
Ei see loobumine loe midagi.
to igatahes4. mai 2017, 22:15
sa lihtsalt oled rumal ja ei erista asju. pärandist loobumise puhul ei teki talle kohustust maksta isa võlgu, kui need peaksid välja tulema, seepärast loobutakse pärandusest. kohustus aga hooldada on täiesti eraldiseisev ja on igal juhul kõigele vaatamata. kahjuks ka siis, kui vanem ei ole oma lapse kasvatamises osalenud. sel juhul oleks ema pidanud ajama asja, et vanemlikud õigused ära võtta, vot siis oleks kohustus ka ära võetud. seni aga, kui on vanemlikud õigused alles, on lapsel kohustus. nii on ja vaielda pole mõtet, isegi kui sinu rumal tuttava arvab, et tema tegi teisisti. tema puhul on sel juhul küsimus lihtsalt selles, et isa pole andnud seaduslikku käiku ja nõudnud enda hooldamist. või keegi isa eest volituse alusel. sel juhul saab see tuttav ka aru, kui rumal ta on.
mai4. mai 2017, 13:48
Kust sa tead, et sundis oma lapsi elukaaslase ees põlvitama ja isandaks kutsuma? Kas olid juures?
Aga 4. mai 2017, 14:25
Kust sina tead, et ei sundinud. Kas olid juures?
Arvamismäng4. mai 2017, 15:38
Ajakirjanduse jõud on suur. Maalib memmekesest imearmsa pildi ja kõik heldivad. Aga tõde teavad siiski vaid asjaosalised ise, mitte ajakirjanik ega lugejad.
seee4. mai 2017, 18:39
kirjutaja ju gerli ise, oma nime all ei julge, sest valetab.
to aga4. mai 2017, 18:41
aga siis võib ju väita ka, et gerli sundis oma ema sööma tonnide viisi lehmasõn:ikut? no näitena. ja katsu sa väita, et ei sundinud, olid juures või, kui ei sundinud :D
on ikka loogikavabasid inimesi olemas :D
nõus4. mai 2017, 18:42
selles on sul õigus. aga oma ema mustata avalikult ikkagi ei tasuks, isegi, i s e g i, kui ema polnud kõige parem ema.
Tähendab4. mai 2017, 19:51
Halvad emad võivad karistamatult tegutseda? :)
Tähendab4. mai 2017, 19:52
Loogika siis ütleb, et Gerli väide on nii absurdne, et ei saa mitte kuidagi tõsi olla? uskuge mind, elus on nii palju absurdset, et vanajumal ise ka ei usuks.
4. mai 2017, 21:07
Aga kust sina tead, et maalib memmekesest imearmsa pildi?
19:51-le4. mai 2017, 21:09
Mida ta sul tegutseb, ta on 80 aastane!!! ja "plika" ise juba vanavanaema varsti!
allvee4. mai 2017, 12:02
Tippjalgratturil ei paikne sensoorne tunnetus peas, vaid natuke mujal. Sadul rõhub pidevalt õrnu elundeid. Aavo Pikkuus oli kah kuulus, hiljem järgnes ajuopp, raske adipoossus, vaevaline füüsis. Kui see juhtus ka E.S -ga , siis pole alkoholist lunastuse otsimine ebatavaline, ja pole ebatavaline ka Gerli Uustalu väidetav alkolembus. Võbolla olib algul tore Hispaania head veini nautida, kuni pahandused hakkasid... Miks see Gauri üldse pidi Salumäe juures elama, kui endaluhke maja jne??? Krt, kõik joovad. Ega muidu autod Läti vahet ei seeriks.
urjuhh4. mai 2017, 12:05
sinu vanematel puudus ilmselt aju mis põhjustas selle et ka sinul seda pole. aga mis seal peas siis on sul?
urjuhhh4. mai 2017, 17:31
või siis4. mai 2017, 18:43
need kaks muud asja, paks ja vedel, pruun ja kollane
urjuk5. mai 2017, 07:58
Issias on. Kui see pähe löö, siis oioi
/4. mai 2017, 12:10
Olgu mis on, aga Erikale soovin ainult head ja et tema, ta tütar ja lapselaps ellu ja terveks jääksid selles hullumeelses maailmas.
growgrauwwow4. mai 2017, 11:56
Salumäe tütre elukaaslase vanaema lellepoja kasutütre onult paluks järgmisena uudist!
dr. Mõngel4. mai 2017, 11:38
Kohe algusest peale kostus selle perekonna kohta ainult halba haisu. Mida rohkem teada saame, seda rohkem haisema hakkab. Aga mis see on, mis halba haisu teeb?
impeeriumid4. mai 2017, 11:49
meie aeg ei soosi impeerime :D ja koolnud põle mingid lehkavad äitsmekesed, raiped on, sellest ka hais.
Mari4. mai 2017, 11:06
Ma olen kindel, et enamik lugejaid pole nende inimestega isiklikult tuttavad ega nendega kohtunud, mistõttu lugejana on meil väga raske hinnata, kes räägib õigust ja kes ajab niisama jama. Tegu on täiskasvanud inimestega ja kui neil on piisavalt mõistust peas, siis peaksid suutma asjad omavahel selgeks rääkida. Sellise jura peale pole mõtet kallist leheruumi kulutada! Aitäh!
juras on peidus juriidika :)4. mai 2017, 11:25
tütar ütleb lahti tütrekohustusest olla emale toeks. kõik.
kohustuse jätab vennapoja õlule, SEST :) kellele korter, sellele - kohustus...
eetika4. mai 2017, 18:45
et siis raha eest nagu pisut toetaks vanaks jäänud ema, aga ilma rahata, siis paneks jalaga?
jajah.
nii on4. mai 2017, 18:44
aga vaadates selle gerli eelnevaid avaldusi, mis ta ise on avaldanud oma fb lehel, siis automaatselt annan õiguse emale. sest see g ei ole normaalne kuskilt otsast.
Raivo4. mai 2017, 10:43
Keegi ütles kellegist lahti ja miks pärast me kõik sellest teadma peame?praegusel ajal on palju rohkem meid puudutavaid uudiseid,miks neid ei avaldata.
seadus kohustab lapsi4. mai 2017, 11:16
põdurate vanemate eest hoolt kandma, seda peamiseks. meile on avalikult teada antud, vanadaam jätab korteri pojapojale ja tütar ütleb seejärel emast avalikult lahti. tütre arvates on tema kohustusest prii :)
lihtne, ei midagi isiklikku.
ainult et4. mai 2017, 18:50
see kohutus ja pärandus ei ole seotud. kohustus jääb, kellele tahes vanainimene ka pärandaks oma varanduse.
kartul4. mai 2017, 11:49
See on ju valitsejate vana nipp - rahvale leiba ja tsirkust, siis endal hea rahulik maailma saatust pöörata endale soodsas suunas
punapeet4. mai 2017, 12:36
ka rikkad nutavad, valitsustest rääkimata, momendil ei paista ühtki õnnelikku valitsust, kõik on puntras ja rahvaga hädas :D see et mõnel on pangaarved pungil või lossid/tornid kõrgumas ei paku enam turvalisust, oh ja ah, edasi ei taha/ei tohi ;D pläkutada.
mis näiteks?4. mai 2017, 18:49
et prantsusmaal on sõda lahti ja tänavatel vasakliberaalid ja mustpeed lõhuvad linnasid? no seda ei saa kajastada, see poleks agendaga sobiv. paneme silmad kinni ja teeme nagu seda poleks olemas. siis on kõik okei ju.
pets4. mai 2017, 10:15
See vanaproua pole ilmselt eales aru saanud, et m,idagi on valesti. Või kui on, siis pole hoolinud. Iga inimene on produkt ja selle kujunemises on ema roll väga oluline. Veider on lugeda siin kommijate hoiakuid, piiratud ja eluvõõras... hökkk!
taas4. mai 2017, 11:16
see segane perekond, emal polnuks vaja intervjuud anda aga samas ka mõistetav soov end joodikust tütre eest kaitsta, peresid igasuguseid, milleks oma pere tuua avalikkuse ette.
to:pets4. mai 2017, 14:34
Igal inimesel oma arvamus ja ilmavaade,aga tahaksin küsida.Kas olete ennem kuulnud,et keegi vägagi keskealine naine sotsiaalmeedias laob lagedale postituse,et ütlen oma emast lahti? Loodan,et saate ise ka aru,et tegemist vägagi ebastabiilse ja psüühikahäiretega naisterahvaga.Läinud,siis juba 17 aastat tagasi oma ema ukse taha ja öelnud seda otse n.ö näkku.Milleks selliseid asju vaja ligi 20 aastat hiljem purjus peaga meedias pasundada?
jah4. mai 2017, 16:52
Kui minu lastest üks oleks enesetapja ja teine ebastabiilse psüühikaga joodik, siis ma vähemalt küsiksin endalt tõsiselt, kas mul on äkki tõesti olnud emana vajakajäämisi? See mutike aga paistab olevat seda tüüpi, kes ilmaski pole mitte milleski süüdi.
lisaks veel4. mai 2017, 18:51
et lahti ütlen seetõttu, et ei saa ema raha endale. see teeb eriti j äl edaks selle asja.
Pihlak5. mai 2017, 08:00
20 aastat tagasi polnud feisbukki, kus pasundada
mäluraamat6. mai 2017, 13:51
Täpselt,See oli aeg kui mul külmadel aegadel kõht lahti läks!
mis4. mai 2017, 10:04
mis sest joodikust ikka tahta, segi joond
smaks4. mai 2017, 11:50
eee4. mai 2017, 18:52
Oijah4. mai 2017, 09:55
.Kas jälle nemad? Kuna see küll lõppeb?
küsimus4. mai 2017, 09:42
Mis emaarmastus see on küll, kui oma musta pesu hakatakse meedias rahva ees laotama. Mul on küll sellest jamast ükskõik. Kas Õhtulehel tõesti pole midagi asjalikku kirjutada?
Ka ema4. mai 2017, 09:34
mina4. mai 2017, 09:49
/4. mai 2017, 09:32
kas seda artiklit oli vaja avaldada? Kui halb on perekonnas õhkkond ja suhted, on kõige rumalam seda kõike lubada maailmale arutamiseks. Kui oleks vaid teadmiseks maailmale, mis kõik suguvõsas toimub! Aga lubada kommenteerimiseks - see on juba ajakirjanike, meedia madalus. Kujutan ette, millist naudingut pakuvad rohked sõimlevad kommenteerijad Õhtulehele.
Inimesed arenevad? Ei arene mitte - ei aita elukogemused, vanus, ei aita koolid ja haridus. Anna vaid ühe inimese, perekonna, keeruliseks elatud elud kommenteerimiseks ja kui palju on õelust, kurjust, parastamist . Kas see teeb inimesed õnnelikuks?
Mitte ükski ÕL, ega teised,4. mai 2017, 09:38
ei saa minu eraelust piuksugi teada kui ma neile seda avaldama ei kipu. Meedia võtabki neilt, kes ise pildile trügivad.
Pesumasin4. mai 2017, 08:48
RIGA paneb jälle täistuuridel.
Mina4. mai 2017, 08:44
Issand küll! Jätke ometi see Grandide saaga kirjeldamine ära. Kroonikal ja Õhtulehel ei olegi vist enam muud teemat arendada. Kroonika on hetkel lõpetanud ja nüüd Õhtuleht alustab uuesti. Hästi ebameeldivaid peresiseseid teemasid see niinimetatud proua Grand koos emaga lahkavad. Ei-ei sobi see kõigile teatamiseks.
Kes maksab, see ka tellib.4. mai 2017, 09:39
Kui inimene tahab niiväga pildile, meedia ju selleks ongi.
mina usun4. mai 2017, 18:56
et lensin on uhke, et see on tema sõbranna!
jh4. mai 2017, 08:38
jälle üks segane esikaanele lastud :)
Tarot Monkey4. mai 2017, 07:22
See on yks huvitavamaid uusi arvamusliidreid. Sobiks ideaaliliselt EKRE ridadesse !
lugesin ja lugesin 4. mai 2017, 04:16
aga sotti ei saanud kes kellega k e p p I nud oli , selge oli üks lause - kellele korter pärandatud. ülejäänud on kõik ilge m u l a
Lihtsalt uskumatu!4. mai 2017, 00:37
Mulle aitas pealkirjastki. Vajalikke artikkleid ei avalikustata otsast lõpuni aga mingi hullunud naise juttu küll!?
XXX3. mai 2017, 23:43
1 arvaja3. mai 2017, 23:28
Tunduvad kõik mingid friigid olema. Lapsi palju, nii et järjejutt peaks veel pikalt kestma.
just4. mai 2017, 18:57
ühele lapsele said Salumäe tütre ära rebitud, 5 laps to go, neile ka vaja kuulsuste lapsi sebida :D siis saaks emme jälle end esitleda meedias.
Nad seal kõik veidrikud3. mai 2017, 23:26
Kaasaarvatud see Aiku(couri)
Teeline3. mai 2017, 22:35
Imelik, et pealkirjas Erika Salumäe tütre elukaaslase emast ei kirjutata.
5. mai 2017, 08:03
Ei, ikka Erika Salumäe tütre elukaaslase ema poja elukaaslase emast
lilleinimesed peaksid3. mai 2017, 22:13
ju rahumeelsed ja filosoofilised olema, budistid, induistid, krishnad jm mediteerijad. Aga need on inimsuhetes küll rahust kaugel.
muie3. mai 2017, 21:56
Väga meeldiv Õhtulehe poolt, et sellised jatised rahvale naerualuseks välja tuuakse.
aga3. mai 2017, 21:53
miks neid lihtsaid pidevalt promoma peab ja miks me peaks suvalise joodiku pereelust miskit teadma?
iff3. mai 2017, 21:45
lastel võiks ikka3. mai 2017, 21:34
lubada vanaemaga suhelda.
Ja neid peresid on tegelikult palju ,kelledel pere sees 4. mai 2017, 09:29
sellised jubedad lood ... kui lapsed on väiksed ,siis nunnutad ja musutad ,aga mida suuremaks saavad seda halvemaks lähevad lood ,kahjuks ,siis ununenud see kõik ilus mis oli lapsepõlves ,siis on juba elu vorminud teisiti ja kui ema enam ei suuda teha kõike niii ,nagu nendele hea ja kasulik ,siis polegi ema enam vaja nende ellu ja ei lubata ka lastel suhelda o m a v a n a e m a g a ... tegelikult arvan ,et eks elus on nii ,et tuleb kõik ja topelt oma lastega tagasi ,siis ehk hakatakse juurdlema mineviku üle ...
3. mai 2017, 21:26
jubedat õelust ja i d i o o t s u s t näeb ka tänasel model,4. mai 2017, 09:32
ta ei saa isegi aru ,mida taheti viisakalt öelda ,aga kui on roppus ,siis on kõik tema jaoks OK , uuhh.
Väga3. mai 2017, 21:23
inetu on oma musta pesu pesemine avalikkuse ees.Pereasjad võiks lahenda omavahel,aga ju siis on mõnel selline haiglane tähelepanuvajadus,et saab emotsionaalse rahulduse sellest.
Mu vanaema ütles eelmisel kolmapäeval mulle,et mitte keegi ei ole siin ilmas täiuslik ega ingel!3. mai 2017, 20:13
Tuleb ausalt öelda,et meie pereliikmete läbisaamised ja suhete klaarimised ei olegi ausad kui paistab.Mu oma enda ema,õde,vend ega kasuisa ei suhtle teistega juba üle pika aja.Ei ole teada miks,mille pärast? Ja mis kõige hullem on see,et ma ei tahagi varakult magama minna.Olen alati viimane olnud.Põhi teema peitub selles,et räägitakse liiga palju rahast,üksteise tagant võetud asjadest,räägitakse unistamisest,maha magatud aastatest,noorusest ja rumalustest.Miks alles nüüd avastatakse,et kõik ei ole nii nagu lootsime.Sain eelmisel kolapäeval oma tädiga,lapsega ja vanaemaga kokku,Rääkisime kõigest,mis kõigil viga on,et suheldagi ei taheta."Mu vanaema ütles eelmisel kolmapäeval mulle,et mitte keegi ei ole siin ilmas täiuslik ega ingel".Nii ta on.Mu tervis on teiste üleliigsete jamade asjade pärast halvenena hakanud,et tahaks hea meelega lõikusele minna.Ja olla seal terve päeva ära.Hommikul algab ja õhtul peale lõunat lõppeb.Leppisin vanaemaga ja tädiga kokku et ma hoian nende lubadust.Vanaema lubas koos tädiga,et võtavad mu ema ja õe käsile ja räägivad asjad sirgeks.Ainuke inimene,kes kõigiga normaalselt läbi saab,olen mina ise.Ei tunne mitte mingit viha,kadedust ja kes võtab elu rahulikult ja arvestab kõigiga.Kes teistele häda kaela ajab,saab kõik ringiga tagasi.Ja ei tasu eluga kiirustada,sest meil on nii palju aastaid ees.Kes teab,äkki olen hoopis mina see,kes pereliikmete ebameeldivused eemale peletab.Eks aeg näitab,kas või enne aastalõppu.
sinu elu4. mai 2017, 18:38
väärib pikemat jutukest Õhtulehes...
Mõmm3. mai 2017, 19:59
Palun ärge oletage ega sildistage, kui pole kindlaid fakte
???????3. mai 2017, 19:48
kes see hullu näoga paksmagu pildil on?
3. mai 2017, 19:44
issand halasta. sellest grantide saagast võiks erika salumäe küll välja jääda.
ma saan aru, et see nimi müüb. sest tegemist on ütlemata vägeva naisega, seda nii eest kui ka maailma mõistes. aga sellise peresaaga sisse teda pidevalt rebida. milleks?
no ei saa üle imestamisest3. mai 2017, 19:31
Proua oleks nagu äkki jälle 16-aastase tasemel,kui imestasin tema "sada aastat hiljaks jäänud" emavastast räusatust .Või sai vaesest esalgu veel rumalast teismelisest miniast innustust, et "teeb nüüd o m a emale ka ärtust ära"?
Ja veel korteri pärast kasuahnus? Et vaat kui oleks korteri kätte saanud, peaks emast ka lugu, aga nüüd adjöö!Tule taevas appi! Mingites varasemates kommides mainis keegi,et noolis kogu aeg seda korterit oma ärilaenude katteks?
Petka3. mai 2017, 19:28
Kogu asi käib lihtlabase korteripärandi ümber? Piinlik ei ole seda tunnistada, et inimene ütleb emast lahti raha pärast?
See juba ammuteada fakt, et päranduse jagamisel tulevad inimeste tegelikud iseloomud ilmsiks.
to petka3. mai 2017, 19:50
Oma õiget iseloomu näitas ju vanaproua, kui korteri nimelt just teisele inimesele jättis. Ja vaevalt, et ta nii puhas inglike on. Kes teab, mida uus mees tütar Gerliga tegi. Ega emad ju oma tütreid ei kaitse, ikka hoitakse uue mehe poole ja lastakse tolle soovi korral isegi tütart vägistada. Küllalt on selliseid lugusid olnud.
hei, gerli3. mai 2017, 19:57
mis kommid siin nüüd? alatu peIetis!
Vello3. mai 2017, 21:00
Sa oled ikka päris Peeruvahe vabariigist...
No nii tubli ei anna ikka olla aga näe, saab ikka. Sina saad!
to to petka4. mai 2017, 18:59
nimelt? mis nimelt? kas korteri PEAB jätma tütrele, kes sust ei hooli? mismoodi see su meelest nimelt on, kui pojapojale jätad? arusaamatu inimene oled. samasugune, kui see gerli.
3. mai 2017, 20:07
"Üle 15 aasta alkoholismi on Gerliga oma töö teinud ja meid temaga lahku kasvatanud. Ta teab, et ma pärandasin juba 2000. aastal korteri pojapojale."
Seega algas alkoholism pihta siis, kui pojapojale pärandati korter. Isegi sektanlik vaimsus pole suutnud panna Gerlit tasakaalu. Mõistan nüüd täielikult Erika Salumäed, kes avastas, millise ämma otsa ta tütar komistas.
taat3. mai 2017, 22:08
ega tytar lesbi ole ja ämmaga ela
4. mai 2017, 13:52
Mis see lesbi siia puutub? Erika kasvatas üksi oma tütre üles ja loomulikult oli tema soov ka et tütar saaks hariduse, mitte ei hakkaks mingiks shantiks-mantiks
issand3. mai 2017, 19:24
no mida juttu memmel,kui ikka tütar hakkas 16 aastaselt juba jooma,siis on see ARMASTUSE ja hoolivuse puudus, appikarje oma emale,kus olid ema silmad miks asi nii kaugele läks kui ema teadis,et tytre isa on alkohoolik, seda enam oleks tulnud oma lapsi hoida ja armastada. mis siin nüüd enam jagada ajakirjanduses.
geneetikahuviline3. mai 2017, 19:31
Kas isa geenid ei või olla?
ei või3. mai 2017, 19:58
mul ema ja isa ja ka nende vanemad kõik alkohoolikud, aga mina ei joogi peaaegu. seega unusta ära see vabandus, et geenid käsivad juua.
19:58 No nii3. mai 2017, 21:17
Kui "peaaegu", siis pole see hetk ju mitte kaugel, mis tulla võib. Ära iial ütle iial.
ei või4. mai 2017, 19:01
vabanadust jah, et vanaaastaõhtul pokaali vahuveini joon. seetõttu ei saa öelda, et karsklane olen. alkohoolikuks saada on küll pikk tee, mina seda ära käia ei jõua, võid kindel olla.
3. mai 2017, 21:28
No selle 16 aastaga panid küll mööda.
ära tüütate3. mai 2017, 19:23
ajage ise oma asjad korda .keda huvtiab
Solei3. mai 2017, 19:14
Pada sõimab katelt.Ühed mustad mõlemad.
Leidsid teineteist !3. mai 2017, 19:11
K3. mai 2017, 18:59
ei ole3. mai 2017, 19:32
selllel3. mai 2017, 19:58
aga vist hea vanaema3. mai 2017, 19:42
...aga kole igal juhul, kui ema-armu mitte ei ole ja mõistmist-kaastundmist samuti.
See, et hõbelokilise inglitassi koguja poeg on teinud enesetapu ning tütar eluvalu alkosse ja sektantlusse uputab - no ilmselgelt on nende lapsepõlves olnud midagi nii halba, mida Gerli hetkel veel sõnadessegi ei oska panna.
"Hea vanaema" sündroom on sel juhul kas oma laste suhtes tehtud halva heastamine või mingi manipulatiivne tütre kiusamise vorm.
Mida juttu3. mai 2017, 21:26
Gerlil oli just see üks ja ainus -korter, veel siin ilmas puudu, mis 16. aastast peale on jooma ajanud. Tohutu kergendus saabus ühtäkki , saades teada, et oma ema on olnud kurjajuur kõikides hädades.Millise usinusega tembeldati Erika joodikuks, kui samas ise on veel hullem. Üks olnud lastekodu laps, millised saavutused spordis, teisel varasest noorusest alko ja mehed.Häbitud muutuvad alati alko ja narko mõjul veelgi häbitumateks.
Proua Ulvile...3. mai 2017, 18:49
... palju soojust ja rõõmsaid hetki oma lapselaste seltsis!
Gerlile4. mai 2017, 08:53
Palju soojust ja rõõmsaid hetki laste ja lastelaste seltsis!
Sina Ulvi3. mai 2017, 18:43
...olid enne ja sina kasvatasidoma lapse. Väga rumal nüüd oma last süüdistada nägu teha et olid puu otsas kui paukutella käis
murueit3. mai 2017, 18:56
Mis sa siis olid selline jube kräu?
Ise kasvatasid sellise?3. mai 2017, 21:19
No kui see asi nii lihtne oleks... Kui peres on mitu last ja üks neist nö ära keerab, siis kuidas saab selles vanemaid süüdistada.? Pole viga, vanaproua, lihtsalt mõnikord läheb nii. Ega seda Gerlit eriti keegi normaalseks ei pea.
Ega keegi4. mai 2017, 08:49
Seda seda ulvit ka keegi normaalseks pea
murueit3. mai 2017, 18:42
Mul oli juba enne šokk,kui seda blogipläma lugesin, nüüd aga on lausa tülgastus. S e l l i s e s vanuses ja n i i totakas Grandi-proua! Usun, et lastel on tegelikult väga häbi,aga nad on viisakad---jumal teab,kelle armust...Sirli saab kunagi ka nägijaks, ma usu, et see on kurb äratundmine. Kokkuvõttes---ko-hu-tav! (äkki G.G. sööb midagi kahtlast, mis mõjub psüühikale laastavalt?)
3. mai 2017, 19:49
alkohol + india sektantlus = kiiks
No mis3. mai 2017, 18:37
sa alkohoolikust tahad?! Ta oma tavalises asendis kraavi pervel upakil...
rätsep3. mai 2017, 18:22
Kui juba fotod on sellised opakad,no millised nende firma riided veel on?
Vaga3. mai 2017, 18:14
Kohutavad inimesed elavad ilmas.
Wtf3. mai 2017, 18:13
Keda kotib,kollane ajakirjandus
Wtf-le3. mai 2017, 18:43
Et sa teaks hoiduda segi minemast 50-ndates eluaastates,kus seda enam eriti oodatagi ei oska....Kõike juhtub,näed!
3. mai 2017, 18:03
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
käi3. mai 2017, 18:34
Mine jah Erikat päästma. Aadress peaks olema saadaval. Saaks ometi tõele jälile, mis seal toimub, kes vassib, kes on puhas kui prillikivi.
iu3. mai 2017, 18:02
no miks te panete nii rõ ve da pildi esilehele? vabandust, aga ma just hakkasin sööma, kui lehe lahti lõin, nüüd jäi kõik toit järele.
ja jah3. mai 2017, 18:02
Miks see vaal pikali on lükatud?
18:02-le3. mai 2017, 18:58
Näo põhjal---leidis lillede vahelt pudeli...