Sergei Potapovi "Vanapaganas" mängib peaosa Ivo Uukkivi.Foto: Erakogu
Teater
3. mai 2017, 13:12

Udmurtia lavastaja proovib jõudu armastuse teemaga

5. juulil esietendub Kolga mõisas Udmurtia lavastaja Damir Salimsjanovi "Praegu pole aeg armastamiseks", mis  on kurbnaljakas lugu sellest, kuidas inimene teeb kõik, et oma õnne edasi lükata.

Me mõtleme välja üha rohkem asju, mis ei lase meil olla koos nendega, keda me armastame. Sõjad, religioon, masside arvamus, lisaks poliitika, seisuslikud erinevused, mood, virtuaalne tegelikkus. Ja paistab nii, et inimkond jätkab asjade väljamõtlemist, mis meid üksteisest eraldavad. Ma tahaksin, et peale meie etenduse vaatamist tahaks inimesed välja lülitada kõik, unustada absoluutselt kõik, kõik peale ühe - olla koos nendega, keda sa armastad. See on tõsine teema selles lõbusas näidendis.

Udmurtia lavastaja etenduses on laval näitlejad Kristo Viiding, Mari-Liis Lill, Martin Kõiv, Ott Kartau (kõik vabakutselised) Harriet Toompere (Draamateater), Tõnn Lamp (Tallinna Linnateater).

Sel suvel ootab R.A.A.A.M vaatama veel lisaks uuslavastusele ka Tapa Raudteejaamas etenduvat Aleksei Pesegovi draamat "Aleksei Karenin", peaosas Aivar Tommingas, ning  Kernu mõisa küünis mängitakse Jakuutia lavastaja Sergei Potapovi "Vanapaganat", peaosas Ivo Uukkiviga. Etendused juulis ja augustis.