Foto: TAIRO LUTTER
Inimesed
2. mai 2017, 18:23

Räppar Beebilõust: ärge oodake minult vanglast vastust, vastused tulevad kui on õige aeg (28)

Räppar Beebilõust on juba mõnda aega elu vanglatrellide tagant vaadanud, kuhu ta saadeti veebruaris toime pandud relvastatud poeröövi eest. Vahepeal annab mees endast ka sotsiaalmeedia vahendusel märku.

Paar päeva tagasi avaldas Beebilõust Instagramis pildi paberile kirjutatud ridadest. Pildi juures on tekst: "Sõnumid tsoonist. "Ma loen neid sõnu, lauseid, vaatan seda teksti ja tahaks selle siis põletada. Miks? Sest see tekst on liiga hea, liiga aus, liiga fakin päris... Ja ma pole nii väga kindel kas see kaheperseline mängumaailm händlib selle päris kunsti ära... Kas see maailm on seda kunsti üldse väärt?" Mo aknal on trellid ja rõske on torn, neis sõnades nii mõnusalt valus see äratundmine on..."

Attention! Attention! Sõnumid tsoonist. "Ma loen neid sõnu, lauseid, vaatan seda teksti ja tahaks selle siis põletada. Miks? Sest see tekst on liiga hea, liiga aus, liiga fakin päris... Ja ma pole nii väga kindel kas see kaheperseline mängumaailm händlib selle päris kunsti ära... Kas see maailm on seda kunsti üldse väärt?" Mo aknal on trellid ja rõske on torn, neis sõnades nii mõnusalt valus see äratundmine on... Tänan teid, kes te olete mulle siia kirjutanud ja joonistanud, tänan nende heade soovide ja sõnade eest. Need hoiavad moraali üleval. Kuid siit vanglast ärge oodake mult vastust. Juhtus see, mis juhtuma pidi. See polnud rööv ega röövi katse, te ilmselt teate seda isegi... Vastused tulevad siis, kui selleks on õige aeg. Mulle lähedased inimesed tunnevad end juhtunus süüdi. Teile ma siiski pean vastama ja siin see on. (Inspireeritud Räpase Päeviku luulest) KUI KÜSINUD SA OLEKS "SÖBER, KUIDAS LÄHEB?" MO AKNAL ON TRELLID JA RÕSKE ON TORN, KÜLMA TALVE ÕUDUSUNENÄOS ETTE MA NÄGIN. SÜDA, SÜDAMEST MA EI RÄÄGI, SEE VALUKOJA KATEL, SULATAKS NEED TALVEKUUD HETKEGA LÄBI. KUID JÄINE VEEBRUAR SULAB ALLES AUGUSTI ALGEL, ÄRKAVAD VESUUVID, MARUD MO'S KOOS SIIS. SENI MA KIRJUTAN SEA SILMA VALGEL, ET NEED SÕNAD ÖÖRAHU SIIN TOOKSID. ANDESTADA, SÖBER SULLE, KUIDAS MA KÜLL SAAKSIN, KUI ANDESTADA ENDALE MA EI SUUDA. ANDESTUST, KUI KEEGI, PALUMA PEAKS SIIN, SIIS OLEN SEE MINA, VASTUOLUDE BERMUUDA. SEE PÕLETAV SÜÜTUNNE LAS MO KANDA JÄÄB, MA IKKA ISE, KEEGI MIND EI KÄSKIND. JA KUI KÜSINUD SA OLEKS "SÖBER, KUIDAS LÄHEB?" OLEKS MA VALETAND, ET HÄSTI. Teid tervitades, Beebilõust aka Andrus Elbing

A post shared by Beebilõust (@andruselbing) on

Räppar, kodanikunimega Andrus Elbing, kirjutab, et tänab kõiki inimesi, kes on talle vanglasse kirjutanud ja joonistanud. "Tänan nende heade soovide ja sõnade eest. Need hoiavad moraali üleval. Kuid siit vanglast ärge oodake mult vastust. Juhtus see, mis juhtuma pidi. See polnud rööv ega röövi katse, te ilmselt teate seda isegi... Vastused tulevad siis, kui selleks on õige aeg. Mulle lähedased inimesed tunnevad end juhtunus süüdi. Teile ma siiski pean vastama ja siin see on. (Inspireeritud Räpase Päeviku luulest)."

Sellele järgnevad read, mis kannavad nime "Kui küsinud sa oleks "Söber, kuidas läheb?"":

Mo aknal on trellid ja rõske on torn,

külma talve õudusunenäos ette ma nägin.

Süda, südamest ma ei räägi,

see valukoja katel,

sulataks need talvekuud hetkega läbi.

Kuid jäine veebruar sulab alles augusti algel,

ärkavad vesuuvid, marud mo's koos siis.

Seni ma kirjutan sea silma valgel,

et need sõnad öörahu siin tooksid.

Andestada, söber sulle, kuidas ma küll saaksin,

kui andestada endale ma ei suuda.

Andestust, kui keegi, paluma peaks siin,

siis olen see mina, vastuolude bermuuda.

See põletav süütunne las mo kanda jääb,

ma ikka ise, keegi mind ei käskind.

ja kui küsinud sa oleks "Söber, kuidas läheb?"

oleks ma valetand, et hästi.

Postituse kommentaaridest selgub, et nende ridade inspiratsiooniks sai Beebilõusta sõbra kirjutatud luuletus, mille too räpparile märtsis kirjaga vanglasse saatis. Esialgse luuletuse on sõber, artistinimega Räpane Päevik, postitanud ka oma Instagrami lehele.

Ma ei ole küll eriline luuletaja,kuid see on Luuletus nimega "Sõbrale"mille kirjutasin koos kirjaga oma s6brale m2rtsi kuus vanglasse. Ta vastas mu luuletusele koos oma kirjaga k6ige suurep2rasemal moel koos luuletusega -Kui Küsind Sa Oleks "S6ber,Kuidas L2heb" (Loe tema vastuluuletust on the Beebilõust fanpage) Again, Thank u my friend.See u soon , brother. Allolev mu kiri nimega "S6brale"🙏 Pange killud kokku!!! #beebilõust #emerika

A post shared by EMERIKA (@13blackdecember) on