Foto: Reigo Teervalt
Eesti uudised
1. mai 2017, 14:18

GALERII | HIRMUFAKTOR! Tudengid jõid mädakalasmuutisid ja püherdasid sopavannis (2)

Kuidas kõlab mõte manustada smuutit, mille sisaldusse kuuluvad näiteks veri, mädakala, tõugud, vihmaussid ja seaneerud? Tudengid just seda tegidki, osaledes Hirmufaktoril.

"Tunne pole eriti hea, veits kardan," sõnas noormees, kelle ees laual olevas blenderis valmis parasjagu jook, mille sisaldusse kuulusid vaat et kõik maamunal leiduvad jälkused, alustades verest lõpetades tõukudega. Kui tõugud hüppasid blenderdades päris lõbusalt, siis seda peatselt manustama pidanud tudengi nägu nii rõõmus polnud. Valminud segu meenutas sinise värvuse poolest mõnd eriti kanget tualetipuhastusvahendit. Sellest hoolimata kaanis ta õõvastava segu endasse kibekiirelt. "Väga hull polegi tegelikult," sõnas ta pärast kosutavat suutäit. Seda ei arvanud aga pealtvaatajad, sest vänge mädakalalehk levis tuulega mööda platsi ja kõik uudistajad said osa eriskummalisest lõhnaelamusest. Erinevate huvitavate lisanditega pidid kostuama end ka teised võistluses osalejad.

Julgustükist võtsid osa ka ürituse õhtujuhid, kellest üks sättis lõua alla oksendamiseks mõeldud prügikoti. Manustades üht vängelt lehkavat jooki, sattus üritusest mööda kõndima kaks väärikas eas daami. Üksteise käevangus aeglaselt kõndides silmasid nad, kuidas üks õhtujuhtidest parasjagu joodud vedelikku prügikotti sülitas. Daamid vaatasid tema poole, seisatasid ja ei lausunud sõnagi. Üks neist vangutas vaid pead ja seejärel jätkasid nad oma teed. Nende pilgus oli kübeke segadust.

Tudengite õudused polnud sellega veel lõppenud. Pärast smuutivooru pidid nad läbima takistusraja, mille käigus pidi sumama näoli sopavannis ja ronima mööda köit Emajõkke. Tudengipäevade Hirmufaktor ei jäänud kuigi palju alla kunagi teleris näidatud samanimelisele saatele, kus osalejad suure raha nimel taolisi julgusproove tegid.