Tele

Naised Köögis murravad "Aasta emaga" rekordeid (156)

LISA KOMMENTAAR

Mann3. mai 2017, 19:26
Mehest ei olene, kas lastel on hea ema või mitte. On naisi, kes elavad vägivaldse ja joodikust mehega aastaid koos, ning lasevad niimoodi enda ja laste elu mürgitada. Kas selline on parem ema? Kui väga tahetakse võib ju valida "aasta vanemaid" ja siis tõesti peavad seal koos olema mees ja naine. Ja kui on väga tubli ema, aga mees äkki ära sureb või lesta tõmbab, ei saagi sellest naisest korrapealt enam "aasta ema"? Naeruväärne ja lapsik suhtumine! On naisi, kelle pere mingil põhjusel on jäänud meespoolest ilma, aga üles on kasvatatud mitu tublit last, siis kes on rohkem tänu väärt - selline naine, kes üksi veab koormat või naine, kellel on tugi kõrval? Laulu esitajatele suur tänu! Kui naised ise enda eest ei seisa, kes siis veel?
Helmut3. mai 2017, 09:07
USA presidendiks valmise puhul on nõue, et peab olema abielus. Sarnaselt veel paljudes teisteski riikides. Huvitav, miks? Abielu hoidmine on juba omaette suur väärtus ning kindlasti tuleks abielu austada ja võrdsel juhul - väga hea vallasema vs väga hea abielus olev ema, eelistada viimast varianti.
kah abielunaine3. mai 2017, 02:14
kuigi olen oma esimeses abielus juba 43 aastat arvan, et tänapäeva noortel naistel oleks targem mitte abielluda. Väikeste lastega on algul küll raskem aga lastel on see hea omadus, et nad kasvavad ja on üsna varsti suured. Mees peaks oma headust tõestama nii isana kui mehena, et lastega koos olla. Meil on õues ikkagi 21 sajand ja perekonna mõiste on muutumise faasis. Me ei ela juba ammu koopas ja mammutidki, keda jahtida, on välja surnud. Meestel on aeg tõestada, et saavad ka perehoidmisega hakkama. Muidu pole neid vajagi.
Palun selgita3. mai 2017, 17:53
Mis mõttes muutumise faasis? Kas abielu pärineb koopa ajastust? Mehed on juba ammu tõestanud, et nad saavad hakkama nii mõnegi asjaga. Abielu/suhe on siiski kahe inimese vaheline ning keegi ju ei sunni endale nõmedat, lolli, laiska jne partneriks valima. Tahan ütelda, et need üksikemad, kellel ainult teised on süüdi kõiges, võiksid vaadata peeglisse. Võib olla ei olnud isegi suuremad asjad partnerid.
appi2. mai 2017, 22:06
No nii nõmedat ja vastikut laulu pole küll varem kuulnud, häbi lauljatele...
Tõepoolest2. mai 2017, 21:24
Milleks ennast kammitseda. Mehed peavad saama õiguse võtta endale niipalju naisi kui jõuavad õlal pidada. Vana naine ei eruta enam meest ja ta võib hakata jooma. Samas võib 5-60 aastane mees saada vabalt veel isaks. Vana naine võib ju soovi korral uude peresse elama jääda ja aidata uusi lapsi kasvatada. Kuhu tal ikka minna. See oleks aus ja liberaalne. Aasta isaks saaks valida mehe, kel on kõige rohkem naisi ja lapsi.
Ehhh2. mai 2017, 21:08
Paljud elavad ikka veel mitme sajandi taguses maailmas
ee2. mai 2017, 16:53
andke seeaasta Oviirile, saagu.
demar2. mai 2017, 16:32
see ongi sotside tegelik pale.
vanaema( see teine)2. mai 2017, 12:06
trillallaa ja trallalaa- kogu elu on tehtudki nii vabaks ja lustlikuks, et aina imesta, kõik,mis vajab korralikku tööd, vastutust ja kohustust , on vastuvõtmatu ja kole, siis anname aga neile, kes suudavad elada abielus, kasvatada oma lapsi koos lapse isaga, olla vastutusvõimelilised ja elada eelkõige pere nimel, mitte oma egost ja endast vaimustudes, need on siis lollid kõik...
Oh, need naised köögis- selline hipsterite punt- see on uus eesti vabad naised ja endi meelest uus normaalsus- tegelikult üks naljakas oma elustiili järgiv kogukond,kes pole võimelised saavutama püsivat abielu ja perekonda!
Las laulavad, kui muud ei suuda!
---2. mai 2017, 14:16
Keegi ei ole vastutustunnet ja õnnelikku pereelu kuskil halvustanud ega lolliks pidanud, aga kõik üksi lapsi kasvatavad naised pandi küll kõik ühte patta ja hakati nende püksikummi venivust kommenteerima. Kas tõesti on Eesti Vabariigis õigus naisi halvustada ja lausa poliitikute tasemel moraalituteks nimetada ainult seetõttu, et nad üksinda last kasvatavad ? Aeg on vast ikka nii palju edasi läinud, et naise väärtuse määrab tema ise inimesena, mitte see, kas tema kõrval on mees või mitte.
2. mai 2017, 19:38
õpi filosoofiat, seal on selgelt seletatud, miks pereeluga toime tulev isik sobib ühiskonnas edukamana teisi juhtima... meil aga ? nagu rb hulga rahadega rappa !
2. mai 2017, 21:26
õpi ise ka, aga sedapuhku psühholoogiat. Kõik edukad mehed on pereinimesed. Üksikute meeste sead edukad puuduvad praktiliselt. Naistega otse vastupidi, liidrid reeglina üksikud. Ma ei viitsi väga selgitada, aga naine pääseb ise toeta kaugele, aga naise panus mehe edusse on liiga suur. Kurb vaid, et kui mees on piisavalt edukas ja rikas, muutub ta jahiobjektiks võõrastele naistele ja kui mees otsustab minna, siis kõik need pereväärtuste ilukõnelejad ütlevad, et naisel pole midagi saada, kuna ta pole MITTE MIDAGI teinud. Vot see on kurb. Ei lohuta ka see, et enne laiali minekut selle "mitte midagi" eest aasta tiitel antakse, sest oma ju reedab, võõrad hauguvad, et oleks pidanud õppima ja karjääri tegema ja mõistagi TÖÖTAMA (nagu ta polekski kunagi töötanud).
Egas naised vastu ole, ikka panevad mehele õla alla, tõmbavad eest ja lükkavad tagant, ning teevad ta elu mugavaks, aga seda ei hinnata eriti rohkem kahjuks, kui üks kord aastas Siiri Oviiri poolt...ja sedagi hüpoteetiliselt, sest tühjaks pigistatud ja hüljatud naistest ei arva tema ise ka midagi, nagu kuulda oli. Seega, pigem ikka ise edukas olla, kui jääda mehe võlglaseks ja teenindajaks ning meelitajaks-kinnihoidjaks ja naistevihkajaks. Võrdsetel alustel, et mõlemad end täiendavad ja teineteist hoiavad mõlemad, on õigem, aga selliseid mehi pole just palju, kes naistega võrdsust jagada sooviks.
2. mai 2017, 12:03
mina olen korda 20-30 vaadanud.
Juula2. mai 2017, 11:46
Nii, et kiidame aga takka, et igal aastal uus mees. Kas selline elu (nagu laulus) ongi nende naiste arvates normaalne? Kahjuks paljude rumalate naiste elu just selline ongi Eestimaal. Miks mõned naised arvavad, et kui sul on juba mitu last siis mõni mees sind tahab ka päriselt selle karjaga, ikka vaja iga järgmisega lapsi teha ja siis pole muud kui sotsiaalabi ja riik aidake. Ei maksta lastele elatist ja minnakase aga järgmise juurde õnne nautima. Mina sain sellest laulust vastupidise sõnumi, minu arust selle tekstiga mõnitatakse vallasemasid.
to juula2. mai 2017, 12:10
olen vallasema, pole sotsist pennigi kunagi saanud ja ammugi riigilt, kui mitte arvestada u 20 eurost toetust iga kuu.
kaks last pole veel kari...
pole vahet, oled sa üksi, abielus, kooselus- kui inimene on normaalne ja lapsed tublid, siis kelle per..et see torkima peaks? laul on naljakas, kristina ehin on kaunis.. .
mis kommentaarid küll inimestelt tulevad?! minu elu küll ei kurvemaks ega paremaks ei lähe sellest laulust.
kena kevadet!
to: to juula2. mai 2017, 12:18
Tundsid ennast kohe puudutatuna, ei maksa isiklikult võtta. Ma räägin üldiselt, olen sotsiaalprobleemidaga natuke kursis. Aga kui elu laulust paremaks ei lähe, võib-olla aitab siis uus mees.
2. mai 2017, 19:41
2 lapsega vallasema ? siis sa intelligentsusega ei hiilga. alles panin mingi lollaka paika, kel omal laps ja mees on, kuid ajas veel paremat taga...
to 19.412. mai 2017, 21:55
kas mingi "lollakas"piiras sinu meest?milleks muidu tõmmelda
oh2. mai 2017, 11:44
Häbi hakkab vallaliste naiste, feministide, homode räuskamise, tolerastide pärast, sest nad pidevalt räuskavad ja püüavad end õigustada. Õnneks on neid veel väike protsent, aga nende kisa kostab nagu Eeriku pasunad. Enam vahel ei saa aru, kas on naine või mees või sootu kogum.
Et2. mai 2017, 12:26
Kui inimene ei lase ennast solvata ja halvustada, madala moraaliga naiseks nimetada, siis ta räuskab ja õigustab ennast ?
no Jumala eest,2. mai 2017, 13:20
eks siis häbene, kui nii häbi! Kes keelab.
Aga muidu, ole normaalne mees oma naisele, ole lojaalne, ole lihtsalt inimene, ei siis tema sinust lahuta. Siis ei peagi sa häbenema teiste pärast, kui endal miskit karta pole ja positsioon peres kindlustatud.
vaike2. mai 2017, 11:17
Siiri Oviir võiks pakkuda ennast järgmiseks Eesti emaks,igati sobov figuur.Ennast ta ju kiitmast ei väsi.
ta ei saa2. mai 2017, 11:56
tal üks ainuke tütar, ja seegi lahutatud. Järelikult on küll kõva teoreetik, aga niisama vilets praktik kui iga üksiktütrega ema, kes pole suutnud meestele alandlikku naist ja lastele isa kinnihoidjat kasvatada.
vabalt sobiks2. mai 2017, 12:03
kuis tal siis nüüd üks tütar on? Uuri nats, siis kirjuta.
2. mai 2017, 12:33
olgu või kaks, kasvatada pole osanud
tipus2. mai 2017, 12:36
vot kaks ka ei ole õige vastus. Lapsed väga edukad, intelligentsed.
asi pole arvus2. mai 2017, 13:29
Asi selles, et pole osanud kasvatada peret hoidvat ja meest kinnihoidvat tütart. Mis see edu siia puutub? Edukate naiste seas palju üksikuid. Edukaks ongi nad seepärast saanud, et ei hoia mineva mehe jalast kinni, vaid töötab ennast üles.
Just seda praegu üritataksegi selgeks teha, et kellegi kinni pidamine pole just viljakas tegevus ja üksikema pole reeglina ringitõmbaja, kuna peab ennast üles töötama ja lapsi kasvatama. Pole tal aega, tahtmist, ega ka motivatsiooni, iga jõulu aeg lassoga mõnd metslast koju püüda ja see õhtu kodus hoida.
Siiri oleks pidanud asja teisiti sõnastama, või jätma üldse sõnastamata. Ütle, et eeskiri selline ja kõik. Pole vaja ju solvata eesti emasid, kui neil kogu see rahva arv ju püsibki vaid. Meil pole liiga palju lapsi, ema töö on kõige raskem töö...no milleks teravmeelitseda.
2. mai 2017, 19:48
mina oma lastega hoidsin ja teen arvata on, siiani seda, oma meest oma perele, ja olen rahul, mida ma ka kannatama pole pidanud v ise teind, kuna ta on ainuke vanaisa isegi võõrastel e lastele, kes oma lastega koos on.
2. mai 2017, 21:58
Ta ütleski,kuid kahjuks vastus ei sobinud Gretele.
21,583. mai 2017, 01:14
Kui ei sobinud, siis pidi näiteks teiste solvamise hinnaga sobivamaks muutma, odava populaarsuse huvides? Kas nii või?
Oleks kogu seda intervjuud andnud mingi Lambasihver või Maali maalt ja Meeli metsast, siis poleks keegi tähelegi pannud, saaks kõhutäie naerda, aga Oviiri puhul oli see ikka ämber. Ta on ju tänapäeva naine, on õppinud, on töötanud, karjääri teinud, edukas on ka, peaks nagu mõistma, et kui see edukas mees (see oli tema põhiteema) jätab omaealise naise uuema mudeli pärast, siis ei peaks see mahajäetu ojja hüppama või häbi kätte ära surema, vaid ta peab ülejäänud peret kuidagi koos hoidma. Ning selles ei tohiks talle kaikaid kodaratesse loopida ega häbistada. Kuidas Siiri sellelt teemalt üle hüppas kergemeelsete naiste peale, on täielik müstika? Mikroinsult otse eetris või?
Tema ütlemine elatakse üle, no need keda jäeti ehk mitte nii pea, kui neil nagunii valus on ja nagunii ju parastajaid jagub ja siis veel hakatakse süüdistama lausa üleriiklikult liiderlikkuses, ja et pole osanud peret koos hoida (need, kes isast jäid pole ju enam pere nad pole keegi, vaid vallutatud muserdatud purustatud üksus ja mehe vanad mittevajalikud viljad). No selge, saime aru, need vanad mittevajalikud lapsed pole lapsed ja nende ema pole ammugi ema. Isal ei hullu, võib uut elu elada nagu uus uute lastega ja uue supperemaga, isegi püksikumm ei veni. Aga vat Siiri valmistas küll pettumuse. Pole ma ei mahajäetu ega üksikema, abielu vormistatud, lapsed ühe mehega, aga see kriipis kõrva. Mul hakkas kahju meie noortest emadest, kel pole üldse tuge, aga lapsed jalule aidata tuleb.
Siiri selle teema avas ja ise tema sellega rappa läks, et tahab mehi manitseda, aga kuna ei õnnestu tänapäevases meesteühiskonnas, siis igati paslik häbistada vanade mittevajalikke laste mittevajalikke emasid...las häbenevad nurgas oma mehe ja isa tegude pärast. Paras, eksole.
Kas see tahab olla naine naisteliidust! Tõsiselt ka või? Mida siis veel misogüünidelt oodata, kui naised ise naisi hävitavad ja õõnestavad jõudumööda, lausa kohe liidugi moodustavad? Nagu öeldakse, meil pole vaenlasi vajagi, kui sõbrad sellised on:(
Piinlik, vastik, reeturlik.
nii on2. mai 2017, 10:57
Tuntud inimese mõttesähvatusele üles ehitatud lorilaul ja nii palju hala.Teatud inimesed ei väsi kohe otsimast propaganda või tont- teab mille sugemeid, ent mida seal põrmugi pole. Tänage, et osatakse veel teha midagi mis tõesti lõbus on ja naerma ajab.
nõme joru2. mai 2017, 10:53
kui neil(mõned olid vist ka vallasemad)midagi targemat teha ei ole ,siis lõhkugu puid!
-2. mai 2017, 11:03
Aga miks peaksid vallasemad leppima halvustamise ja pideva püksikummijutuga ?
to 11:032. mai 2017, 11:09
sest abielus olevatel naistel polegi püksikumme. pole vajadust :=))
11:03-le2. mai 2017, 11:14
Ärgu leppigu,tehku oma vallasema vimplid!
,,,2. mai 2017, 11:22
Vimplid? Milleks? Kui keegi 11.14 kommentaatorit solvab või halvustab, läheb koju ja teeb vimpli ?
m.2. mai 2017, 10:47
Milleks need aasta emade ja isade valimised, ning igasugused õpetajate-, kaevurite-, naiste- ja meestepäevad? Piisab religiooniga seonduvatest päevadest ja riigipühadest. HIV-ile, puhtale veele, elektri kokkuhoiule jne pühendatud päevadest saan ka veel aru aga ametitele pühendatud päevad võiksid minevikku jääda.
to m2. mai 2017, 11:08
igasugune religioon võiks minevikku jääda. usk on kurjast. igasugune. normaalne inimene ei vaja muinasjututegelasi oma ellu.
m.2. mai 2017, 11:15
Aga alternatiiv missugune? Ametite tähistamine ja kemplemine selle ümber kes on kõige parem ja sobivam - kus see hea siin on?
Meenuta parem vend Johannese sõnu Viimsest reliikviast: "Asjata tegid seda. Ilma reliikviata ei saa nemadki läbi.”
2. mai 2017, 19:54
vigala sass ei saanud vähi ravimisega hakkama, kuna jumalat ei ... mina oma sõpradega aga tänu jumalale olen saanud.
vanamamma2. mai 2017, 10:01
see aasta ema valimine võib ju olla, et oleks nagu eeskuju mille poole püüelda, eriti kui aasta vanemad ei jää ilusaks pildiks vaid räägivad ja õpetavad mis moodi neil on õnnestunud kaua koos püsida ja tublid lapsed kasvatada
laul iseenesest on mõnus lorilaul kui vaid rumalamad sellest eeskuju ei võtaks
jajah2. mai 2017, 11:10
eks nähtud neid "pakostasid" küll ja küll, kellel mees armukest peab, aga kes ikka hambad ristis oma abielu "on suutnud koos hoida". mis sellise abielu väärtus ka on, puhas pakazuuhha. aga tunnustust tuleb. ei oska küll takka kiita.
Kust 2. mai 2017, 13:30
tuleb see arusaam, et kui abielus, lapsed ühe mehega ning ei ilmuta lahutamise märke, siis on kohe õnnetu, armukestega ja hambad ristis?
Samuti ei saa ma aru, et alati on see paha koll mees/isa. Naised on nagu pühakud. Suhtes on 2 inimest ning vastutavad samuti 2. Suhe ei ole süüdlase otsimine, vaid koostöö. Ei ole nii, et üks annab pidevalt alla ja teine domineerib, kui nii juba lastakse, siis on see allaandja ka vastutav. Ju siis on märtri mängimine olulisem. Tundub, et eesti naine on selle unustanud.
ziidiuss2. mai 2017, 09:54
Ma ei ole rahul selle jauramisega.Kui on puust ja punaseks selgitatud, et seda ema oma liidu seadusepunktide järgi valides väärtustatakse tervet ja harmoonilist perekonda, siis miks need vallasemad ja üksikuks jäänud mürgeldavad, see ei ole nende teema!!! Nagu mägrad mägralaulus---meie, meie,vägisi,vägisi, oleme ja tuleme!
Noh2. mai 2017, 10:57
tehku ise oma üksikemade austamise preemia, pangu ise rahad kokku. Euroopa annaks kohe ka raha, aga ei, ikka tuleb olemasolev Aasta Ema ära solkida.
Ega2. mai 2017, 11:05
Keegi sinna vägisi niiväga ei kippunudki, aga inetu on, et osasid emasid emadeks ei peetudki, tembeldati hoopis valimatult madala moraaliga naisteks.
aga2. mai 2017, 11:12
katsu sama asi teha oma liidus näiteks vali aasta inimest ja teata, et neegrus ei tohi kandideerida. täpselt võrdne näide ju? aga oi seda kisa, mis siis lahti läheks :D
ema on see, kellel on laps. nii ongi.
no tegelikult2. mai 2017, 12:10
valimine valimiseks, vali keda tahad, aga Oviiri etteaste oli väga nõrk. Tugevalt tänapäevastelt naiselt poleks nagu oodanud. Inimene teeb naisliidu, sest kardab, et kõik edukad keskealised mehed jätavad oma naised. Aga, kui need mehed läinud on, siis
mök-mök, olgu mehega kuis on aga mahajäetud naine pole enam emakski hea.
Ma väga ei usu, et need mahajäetud või muidu üksikud niiväga seda tiitlit püüdnud on, aga see on küll pesueht sigadus, et situatsioonis kus inimene peab olema topelt ema ja rabama kahe eest lapse hüvanguks, tunnistatakse nagu ebapädevaks ja ebasobivaks emana. Loomulikult see väljaütlemine solvab üksikvanemaid. Ma täitsa usun näiteks, et nii mõnigi üksikisa näiteks on oluliselt parem isa, kui kümme vegeteerivat naise poolt "kinnipeetut" peres.
Valigu, ärgu valigu, kelle asi, aga soliidne tuntud naine peab sõnu valima eetris.
Nüüd on ta laulu sisse pandud ja sinna tema jääb.
Lord2. mai 2017, 09:52
Naised koogis ajavad igasugust jama kiruvad mehi raagivad riistadest ilmast jmuust. Naised arvavad wt avalik ruum ongi kook kus oma intiimaasju ja elu lahata taga raakida maha teha jne. Rumalad naised. Selleparast neil mehi polegi.
to lord2. mai 2017, 12:16
oled sa mees või mölamasin??
kohutav, kui sellised "eesti mehed" peaksid pere looma.
lord2. mai 2017, 16:42
ikka tore kui kommentaar korda läheb tõemaäoliselt mõnele naisele "ja juttu jätkub kauemaks"
to lord2. mai 2017, 22:02
mul on kahju su naisest-nii mõttetut meest taluda.ja nimi vaheta ära mats oled mees,mats
12,162. mai 2017, 22:08
ta pole masin ta käib naistesaunas. Kui välised märgid meest ei reeda, ja ise eide eest, lubatakse naiste sauna teatud east alates.
Epo Liim2. mai 2017, 09:41
see aasta ema valimine on tegelikult üldse üks tobe asi. Kõik emad on aasta emad. Mi snüüd aga seda lugu puudutab, siis minu meelest on see kuidagi mage. Samasugune jubedus, nagu kunagi oli mingi kahevõistlejate Levandi ja Markvarti suusateemeline räpp.
tjahh2. mai 2017, 12:16
selle aasta ema on lausa häbi olla!
Rõõmurull 2. mai 2017, 09:41
Lõpuks ometi on meil hümn suvaliste erinevate jorssidega lapsi treivate lapseemade ülistuseks. Ilmselt ongi veel liiga palju neid lapsi kes kasvavad koos isaga.
Väga eluterve lauluke!
Et2. mai 2017, 09:53
Huvitav, miks moraalijüngrid ja abielunautijad nii kibestunud ja sallimatud on ?
abielus2. mai 2017, 10:04
aga kus otsast siin sallimatus ja kibestumus on? pigem kaasatundmine laste väntsutamisele ühe issi juurest teise issi juurde
kuku!2. mai 2017, 10:25
Kibestumisest kantud on selle lorilaulukese tekkimine.
On jah2. mai 2017, 10:47
Iga hinna eest püütakse IGA üksikema teha 'suvaliste erinevate jorssidega lapsi treivaks'. Kas see ei näita sallimatust ? Suure osa meelest siin määrab naise väärtuse ainult mehe olemasolu ja rohkem isegi ei süveneta.
Jah2. mai 2017, 10:48
Tegelikult on see vastus piiratud ja kitsarinnalisele stampmõtlemisele.
Et2. mai 2017, 11:08
Ja jälle seesama 'ühe issi juurest teise juurde' jutt. Ja üldse ei näita halvustamist ? Et kui ei ole abielus, siis tingimatu absoluutselt moraalitu ?
to abielus2. mai 2017, 11:28
Ja ikka 'ühe issi juurest teise juurde' ? Ikka sama jutt, et kui juba kasvatab üksi lapsi, siis nagunii ei ole naisel mingit moraali ?
nii nunnu2. mai 2017, 12:01
Iga laps peaks saama oma isaga kasvada, tõesti jube stampmõtlemine
Jah2. mai 2017, 12:31
Stampmõtlemine, et kui kasvatad üksi last, siis oled moraalitu . Kus on midagi oma ( hea )isaga kasvamise kohta halvasti öeldud?
nunnu?2. mai 2017, 13:09
Inimene ei saa aru, et iga üksikema nimetamine madala moraaliga naiseks ei ole sobiv ? Ja kus on midagi isaga kasvamise kohta öeldud ?
Noo2. mai 2017, 16:08
Mõni arvab jätkuvalt, et naist võib maailma vanima ameti pidajaks nimetada, ainult seetõttu, et ta üksinda last kasvatab ?
to Et2. mai 2017, 19:57
See laulike on ärategemise rõõm. Mida väärtustatakse ei ole võimalik aru saada. Mis tunne on aga aasta emadeks valituil selle möllu tõttu?
On rõve2. mai 2017, 09:36
kuidas last väntsutatakse - tegemist nagu rekvisiidiga
irw2. mai 2017, 11:15
ja abieluinimesed ei väntsuta :D enamus eesti mehi peab armukest, seega emad on enamasti ikkagi üksikemad.
Õlakehitaja2. mai 2017, 09:35
Ei no, kui meil on ikka veel liiga palju koos isaga kasvavaid lapsi ja järejekindlalt erinevate suvaliste jorssidega lapsi treivaid vallasemasid vaja ülistada ja pjedestaalile tõsta, siis on see laul ju täitsa kümnesse küll.
Jah2. mai 2017, 09:55
Õnnelik ja rahulolev inimene küll pidevalt teisi maha teha ei püüa nagu õlakehitaja seda teeb.
õnnelik2. mai 2017, 10:24
Millegpärast jube õnnelikud köögikatad teevad erilise mõnuga maha nii Naisliitu, Oviiri kui vastutustundega ja püsivaid peresid loonuid.
Miks nad nii rahuloematud küll on, nende õnn peaks õuel ju õitsema?
...2. mai 2017, 10:52
Jah osadel on ikka raske aru saada, et piiratud arusaamadele tulebki vastu astuda, kas iroonia või naljaga. Ja kuidas on üksikemad püsivaid peresid maha teinud ? Kui kõiki üksikemasid püütakse püksikummi järgi mõõta, siis neil on ju ometi õigus ka vastu hakata ?
õnnelik2. mai 2017, 11:33
Lodevus inimsuhetes on see piiramatult avarapilguline arusaamine, mida tuleb intensiivselt
propageerida ja taastoota?
Ok. No ongi ju kena sellekohane lauluke, millega sa rahul ei ole?
Ja 2. mai 2017, 12:33
Kust võtab õnnelik õiguse kõiki üksi last kasvatavaid naisi lodevateks nimetada ? Või endal selline tutvusringkond ?
õnnelik2. mai 2017, 14:16
Õpi lugema ja lisaks selle loetust aru saama!
Lodevatest inimsuhetest käis jutt!
Mitte kuskil ei ole
kõikidest üksinda lapsi kasvatavatest emadest juttu olnud.
See süüdistus on algusest peale olnud laest võetud kius.
Aga mitmete erinevate meestega ehku peale vallasapsi vorpiv tips, nagu laulus kirjeldatu, on tõesti lodev ka ise, mitte ainult tema voodisuhted.
..2. mai 2017, 16:18
Pole just raske lugeda kokku kõiki 'suvaliste jorssidega lapsi treivatest vallasemadest' ja 'lõtvadest püksikummidest' kirjutatud kommentaare, mis just erilist intelligentsust ei näita. Täitsa tore, et solvangutele osati naljalauluga vastata. Aga mõned ei saa meil ju suures moraalitsemistuhinas enam naljast ka aru.
---2. mai 2017, 09:34
ilma isata kasvanuna ei salli vanamehi,järelikult ikka ei ole terve sellineperemudel kus lapsed ja ema
ilma ista kasvanud2. mai 2017, 11:18
minu ema, lesk, on rohkem väärt, kui nii mõnigi abielunaine. ja kasvasin küll ilma isata, aga oli igati terve peremudel. sinu vääritikasvamine küll mingi näitaja pole, ka ema-isaga peres leidb väärarenguid.
Kui2. mai 2017, 09:29
meestel pole kodus lapsi ja pereelu ,siis hakkavad nad lollusi tegema ning sõjad on kerged tulema.Rumal on propageerida üksikvanemaid.Normaalne on,et lapsel on ema ja isa kodus.Et isa juurde ei peaks käima teise linna otsa ,kus võib ka võõrasema oma nõudmisi esitada.Senikaua kuni on veel tugevaid lasterikkaid peresid,senikaua pole lootustki üksikvanematel aasta tegijaks saada.Õige ema on see kes on osanud leida sobiva isa lastele ning suutnud hoida pere koos.Mõnel on arvamus,et kui ainult sebib,nühib päevast päeva laste pesu pesta,potitab ning vannitab,et siis on maru hea ema väljas.
jajah2. mai 2017, 11:20
jajah, pere koos, kuigi issil noor armuke :D aga liisa-lyd on pjedestaalil, sest hoiab perekonna koos petjast isaga koos :D
sõjad?2. mai 2017, 19:59
Oli kuulda jah, et hirmsasti ajateenistusse tormavad:) Naistepäeval ei jõua kohe ära lugedagi, et ühe lille eest aastas ei peaks nad väkke minema, vaid hoopis naised võrdsuse huvides. Ma viiks neile lausa mitu lille naistepäevaks ja emadepäevaks ja valiks nad juba aasta emakski võrdsuse huvides, kui see ving vaid ära jääks.
Erapooletu2. mai 2017, 09:08
Laul oli mõtterikas ja lahe. Aga eesti meest mõnitava maiguga.
eksid2. mai 2017, 11:19
mitte iga meest. valikuliselt on mõnitamiseks ka põhjust.
Anton1. mai 2017, 11:46
olen uhke teie seisukoha pärast .
anton1. mai 2017, 10:53
tundub,et suurem osa kritiseerijaid peavad end vooruse verstapostideks,peavad end super kodukanadeks ja arvavad,et kui rõngas sõrmes on teistest paremad.tegelikult on väga palju näitemängu väljaspool kodu sest eestlasele on ju oluline mis teised nendest arvavad.
Mari1. mai 2017, 08:54
Kui king pigistab, eks siis tulebki sõna võtta. Seal stuudios olid ju enamikus ainult vallalised emad, k. a. saatejuht. Muidugi võib iga naine lapsi sünnitada ja keegi pole seda ju ära keelanud. Kuid kui armastus otsa saab või lapse isa ära sureb, siis vallalisel emal on oluliselt keerulisem oma õiguste eest seista, sest elukaaslane on seaduse ees tühi koht. Kui oled abielus on sul vähemalt mingigi tagala.
Ema1. mai 2017, 08:53
Tibikultuur. Tooge igasse koju tibikultuur. Tibikultuur "päästab" maailma, perekonda pole vaja, laste turvalisus ja maailmapilt pole olulised. Tibid, elagu tibid! Rohkem tibisid! Tibide parteid on vajalikud. Tibide esindus valitsuses. Mitte lapsi, mitte perekondi, mitte õnnelikku lapsepõlve. :((( Appi!
2. mai 2017, 00:02
Tibidest ei olnud juttugi. Tublidest maanaistest lauldi ju.
Roman2. mai 2017, 11:02
Sinu jaoks on need tublid maanaised, neeger.
2. mai 2017, 19:51
no mitu lehma ja kitse laulu sees, ikka tublid ja töökad. Isegi kui sinu meelest mitte nii tublid, siis tibid olid nad küll kõige vähem selles laulus, vaata nii või vaata naa, moslem.
2. mai 2017, 22:12
kulla Roman, sa äkki ei tea, aga sind on looduskaitse alla võetud:)
Kuri mode sulle vastata ei luba. Äkki oled siis kohe eriti haruldane isend, et selline kaitse:)
Tikker1. mai 2017, 08:39
Vaatasin ja naersin, nii et pisarad silmas. Vaimukas, jube hea esitus. Arvan, et miinustajatel puudub huumorisoon. Ilmselt ei saa nad ka anekdootidest ja muust naljast aru.
hulkuge le1. mai 2017, 08:11
vana Rooma riik ei saanud meiesugustega hakkama ja teie kirjutisest paistab välja kadedus
yy1. mai 2017, 07:40
mure on pandud laulu sisse. Enda üle naerda on tervendav. Kuid see ei vähenda emakangelase õnnetust, et tema kõrval ei ole abikaasat, laste isa. Naine, laula parem sellest, kuidas sa igatsed olla naine, abikaasa poolt hoitud, armastatud. Kas see parandab su tuju, kui laulad, kuidas mehed on halvad ja vastutustundetud.
Kõik, mis ei meeldi enam, visatakse minema. Hea elu ei sunni ennast parandama, vaid süüdlasi otsima. Õnnetud kõik.
Olgu siis vähemalt laul, kui see lohutab.
to yy1. mai 2017, 11:43
tead, mul on päris suur tutvusringkond abielunaisi- kõik viimseni kiruvad oma mehi . miks küll??? ära ka ei lahuta, vinduvad oma vigisevate pässidega edasi, küllap raha on see, mis seob. lapsed enamusel suured ja eraldi.
---2. mai 2017, 09:07
kehv tutvusringkond sul siis
nn2. mai 2017, 09:43
tohoh, kas naistevanglas ka internet!! ära sa räägi !
Anti1. mai 2017, 07:17
Kahju, et on üles puhutud inimesi lõhestav teema - mõttetu valimise näol. Lastel on niigi oma maailma parimad emad, hoolimata riigikorrast ja kellegi maailmavaatest. Antud lauluga surub üks oma nägemusi peale, halvustades muud. Õli tulle valamine, kellelegi on intriig oluline.
Pseudo1. mai 2017, 07:28
Isegi Ojuland rõhutas Vaba Mõtte Klubis, et peamine Eesti probleem on kodanike vaesus! Kõik muud on asendusmured.
Kõigil lastel1. mai 2017, 09:30
ikkagi ei ole oma maailma parimad emad. Kes oma lapsi vaese omaks peksavad, kappi või pimedasse keldrisse kinni panevad, päevade viisi näljutavad, joovad- laaberdavad, lastakse oma lastega teha isal või võõrasisal sugulisi kõlvatusi jne.jne.
mari1. mai 2017, 07:12
Muidugi, endale võib ju selle illusiooni luua, et me naised oleme kõikvõimsad ja saame hakkama aga ma siiski ei soovitaks seda stiili pikemas perspektiivis. Ja huvitav on see, et ajal, mil alatasa räägitakse laste heaolust siis korraga ei huvita selline asi enam kedagi. Kõik õigustavad korraga iseenda luhtunud eraelu. Sest mida muud see üksinda laste kasvatamine on. Jah, saavad hakkama aga mis hinnaga?
to mari1. mai 2017, 07:22
appi, kas ei saada aru, et see on tädi siirile vastus nõmeda jutu eest. nõme jutt= nõme laul. kuigi vaevalt laulu sõnade autor ja esitajad laulu järgi elavad:=))
kus nüüd "ausad" abielunaised tõusid jalgadele!!
Jah2. mai 2017, 10:01
Kui nad saaksid aru, siis nad ju ei targutaks siin ühte ja sedasama muudkui edasi. Vaevalt, et siin tõeliselt targad ja õnnelikud naised teisi iga hinna eest maha teevad.
Nõus eelnevaga1. mai 2017, 06:49
Mõned katked laulust lausa tekitavad tunde tädi Siiri jutust. Näiteks see,et igal jõuludel tutvustatakse lastele uut isa. Neid kohti oli veel. Igati ajakohane laul. Tublid naised meil köögis!
Tublid1. mai 2017, 06:45
Väga teemasse laul. Oviiri jabur jutt võetud ja laulu oma elu elama pantud:) väga väga eluline!
vägevad numbrid1. mai 2017, 06:28
Keegi ei saa keelata sallijatel, vabameelsetel, avatud maailma pooldajatel jne. jne. valida aasta üksikema, aasta kärgpere, aasta "lapse isa on tundmatu sõdur" ema, aasta ebatraditsioonilist paari (erinevates kategooriates m+m, n+n, m+transseksuaal, n+transseksuaal, transeksuaal+transeksuaal jne.) või mida iganes keegi suudab välja haududa.
Mis k u r a d i pärast sallijaid nii väga häirib kui kellegil on neist erinevad väärtused?
Noo2. mai 2017, 10:03
Ma näen küll, et hoopis 'sallijad' püütakse maatasa teha, sest neil on erinevad väärtused.
1. mai 2017, 06:20
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to 6:201. mai 2017, 07:00
keda üldse huvitab mingi aasta ema?? aga sinusugust lapsevanemat ma küll ei sooviks. mis veel need näpukesed sul teha oskavad peale roppuste kribamise?
...1. mai 2017, 06:08
Ema on see, kes on sünnitanud ja kasvatanud ja see toob rõõmu ja muret , sellest ei soovi ilma jääda keegi. Seda ei saa miski asendada. Ja tubli naine saab oma emakohustustega hakkama. Kui ta kõrval ei ole abikaasat, laste isa, on kurb, sest naine koosneb kahest osast - ema ja naine. Laps pakub talle terveks eluks oma rõõmud ja mured. Aga millal ja kas üldse kaotab ema vajaduse olla ka naine, olla armastatud, hoitud, hellitatud oma abikaasa poolt? See, et ta on vaid ema ja tal on suured piirangud ja riskid leida enda kõrvale uus armastatu, see on tragöödia alatiseks.
See teeb õnnetuks, üksikuks, kibestunuks, väsinuks ja paneb ennast näitama emakangelasena , kelle teine elupool on puudu. Ja keda süüdistada? Mehikest, kes lahkus sinna, kus rohi rohelisem.
Valu, uhkus, õnnetus tuleb panna laulu sisse. Teeme nalja enese üle.
Mis siis aitab? Ühiskonna väärtushinnangud - austada mitte ainult emaksolemist vaid kasvatada terves peres üles korralikud kodanikud ja anda emale võimalus olla ka naine targa ja tubli abikaasa kõrval.
1. mai 2017, 23:48
Ei kaota keegi vajadust olla naine. Aga väga paljude meeste kõrval ei tunnegi naised end naisena, vaid paremal juhul emana, hullemal poksikotina.
Kulla inimene, te kõik siin praegu idealiseerite, et kui on mees, siis kõik korras. Tegelikkus aga selline, et ehitatakse emadele-lastele turvakodusid, et nad selle "hea" elu eest jooksu saaks, kasvõi laste nimelgi. Elatiste teemade all rõhutatakse, et naised peavad sünnitama vaid endale, mitte arvestama meestega. Kas arvad, et selline soovitus tuleb sellest, et meestega VÕIKS kuidagi kergem olla? Ei kulla inime, see soovitus tuleb sellest, et meestega ei soovitata enam kohe üldse arvestada.
Võta kust otsast tahes, aga ema PEAB tubli olema. Ema peab oma lapsi kaitsma iga sekund, kui vaja siis ka isa eest.
Pole kellelgi traditsioonilise pere vastu. lihtsalt igal naisel peab olema ka taganemistee, muidu läheb päris hulluks kätte, kui lahutada ka ei saaks. Keegi ei näitagi end emakangelasena, elu Eestis on nii läinud, et vahel peavad naised ka üksi toimetama, muidu poleks eestis üldse lapsi, kuna tõelisi isasid ju napib, neid ei jagu kõigile.
Ma pigem tunnustaks neid väheseid isasid, kes pole titenutu või vastutuse peale ära ehmatanud, kes täidavad kohustust, ei otsi hõlpelu vaid on perepead.
Jah, isasid on nii vähe, et ma tunnustaks neid juba lausa emadepäevalgi, kuna nad on väljasurev liik.
Aasta ema ümber on nii palju inetusi öeldud kõikidele emadele ja seda on öelnud lausa emad ise, et lausa piinlik on naiste pärast. Mehed oskavad kokku hoida, aga naised siin meste kaitsel nokivad üksteisel silmad peast. Et ikka ükski jobu maha jäetud ei saaks. Eks neid jobusid jäeti ja hakatakse edaspidi ka jätma, pandagu naisele milline tiitel tahes.
vägevad numbrid1. mai 2017, 06:01
Enamus läks teatud hetkel lihtsalt uudishimust vaatama aga tohutul hulgal on ikka l i t s a k a i d naisi, keda isegi viide normaalsele perele solvab ja kes endale nüüd hümni said.
nii kurb1. mai 2017, 05:12
ema on koige kallim oma lapele.miks aga tehakse sellst labane sou..no millega kiidelda,ma oskan lapsi synnitada.seda oskab iga neine.asi on ju hoops sells,et tark nine enne leiab korraliku mehe,veendub ,et teamst seab hea isa,siis alles tuleb lastesaamisele moelda..praegu Aga seda jama kuulates,muudkui sigi ykskoik kellega,peaasi et oled ema
kurvale1. mai 2017, 06:22
kas oli raske aru saada, et see oli ninanips ametnike juhmusele.?!
rõõmsale2. mai 2017, 09:47
Milliste ametnike? Kas ametnikud valivad aasta ema? Aasta ema tiitel on lihtsalt täis roojatud selle lauluga, palju õnne! Lõhkuda ja lagastada alati lihtsam kui midagi ilusat ja ühtehoidvat luua.
Aasta isale1. mai 2017, 04:39
kes on teinud kogu Eessti lapsi täis voiks anda ka näiteks Rekordjäär Jyri.
Wikipedia1. mai 2017, 07:43
Isadusega on nii, et seda pole vöimalik töestada, ehk töestamine pole joukohane tavalisele inimesele, tihti on ka peres laps, kes ei kuulu oma isale.
Wikipedia1. mai 2017, 03:05
Voiks luua vöistluskategooria nt. "aasta lypsiema", see tooks esile aasta parima piimaandja vöi rekord piimaema ja see oleks diskrimineerimisvaba, ehk selles voiksid osaleda nii pereemad, kui vallasemad.
Üks vanaema.1. mai 2017, 00:39
Väga äge laul, vaimukad sõnad ja mõte on sees :-) Tublid naised ja emad!
11223456781. mai 2017, 01:10
Ilusat töörahvapidupäeva töölistele ja talupoegadele,elagu 1 mai.
Head 1. mai 2017, 05:35
töörahvapidu kõigile kommuunielu viljelevatele naisele !
solvunud mees3. mai 2017, 00:36
aga kommuunielu viljelevatele meestele!?
Kuhu võrdõiguslikkus jäi?
nipitiri1. mai 2017, 00:15
Äkki näitate seda musterperekonda Eestis?
Musterperekonnad1. mai 2017, 05:37
pildile ei roni. Neil on reeglina peres lapsed ühelt isalt ja lapsevanemad elavad koos lastega.
Polegi müüd öelda kui et1. mai 2017, 00:09
et siis1. mai 2017, 00:00
Kas abielunaised ja nende lapsed polegi midagi väärt, ikka need , keda ka peale lapse sündi ei julge mees "äravõtta" `?- kuidagi tuleb ju oma kehvakest olukorda ülistada.
et siisile1. mai 2017, 06:24
kas magad paremini, kui "oled äravõetud" peale lapse sündi?
Lapsed2. mai 2017, 09:12
magavad paremini kui isa elab kodus,muidu peab jooksma isakodu vahet kus vaja ka võõrasema tujust osa saada.
Tigedik30. aprill 2017, 23:42
Täiesti jama laul -nii esitus kui mõte. Ei viitsinud kolmandikkugi kuulata . Poleks seda reklaamimist olnud ,poleks isegi kuulata viitsinud -siro points !
Hitiks1. mai 2017, 05:38
peavad seda leelotust lodeva püksikummiga naised.
---2. mai 2017, 09:11
oli jah natuke pikaks venitatud see laul
Mida juttu30. aprill 2017, 23:31
Olles ise kärgpere laps ütlen30. aprill 2017, 23:29
, et tore lauluke, kuid ise ütlevad välja miks nendesugustele aasta ema tiitlit anda ei võigi. Mitte et üksikema oleks halvem aga aasta emaks peab saama ikka tugevast ja "õigest-korralikust" perest ema. Mingi eeskuju peab ju ühiskonnale olema.
nojahh1. mai 2017, 00:16
see aasta ema hakkab juba ära tüütama, mingi lüpsivõistlus. nagu muid probeleeme ühiskonnas polegi? mis õige- korralik- tubli näitemäng käib? kas abielunaised eesti vabariigis on mingi eritõug või?
laul oli vahva ja näitas kätte silmaklappidega ametnike juhmuse.
ja ehin ka väga kena ja ilus ema. julgeks öelda küll, et vingem kui niimõnigi "aus abielunaine". jutumärgid on meelega pandud.
.2. mai 2017, 11:06
Kirjandusmuuseumis kiitsin mõttes Kristiina Ehinit,kuid selle laulu kuulamine tekitas tülgastust.
1. mai 2017, 00:45
kas Eeskuju peab olema mingi ikoon, kes tuletab teistele meelde nende ebaõnnestumisi või motiveeriv kujund, et "saame hakkama!"
suur mõttekoht ja eriti sul, traditsioonilise eesti pere esindajal - kärgperes kasvanud inimesel
Mulle30. aprill 2017, 23:29
iconoclast30. aprill 2017, 23:16
Läbi ja lõhki misandry.
wckomm30. aprill 2017, 23:11
juba hakkavad vinguma -. "milleks tittesid" jne. Häbi hakkab...
ehh30. aprill 2017, 22:44
väga lahe! ja kristiina on kena.
imelik30. aprill 2017, 22:36
milleks seda titte sinna videose veel vaja on,ei saanud siis koju jätta?
Seal30. aprill 2017, 23:28
Oli neid vist isegi kaks
Ma arvan ka et õige ema on oma pisikesega kodus
1. mai 2017, 00:47
jah, pangu lapsed sahvrisse luku taha, et esteetidel parem vaadata oleks
imelik / 22:36, 30. apr 20171. mai 2017, 02:16
Ema1. mai 2017, 08:44
Väga häiris. Normaalne ema ei väntsuta ega raputa oma last
sest1. mai 2017, 08:40
üksiemal pole meest ega mehe vanemaid, kes saaksid vajadusel last hoida. Nii tulebki last igale poole kaasa võtta.
alma30. aprill 2017, 22:33
mulle väga meeldib see laul sest see aasta ema valimine on ju puhas farss, on siis kriteeriumiks abielu või näitemäng väljapool koduseinu.paljud emad ei ole üksi lastega omal vabal tahtel ja neile ette heita seda,et mees mõni aasta hiljem lontruseks osutub on vastik.
Selge see1. mai 2017, 07:32
nende üritustega püütakse närbunud rahva tähelepanu eemale juhtida tõelistest probleemidest!
onuP penskar30. aprill 2017, 22:25
Nii tore et saab AINULT POSITIIVSEID KOMMENTAARE LISADA
1. mai 2017, 00:46
äkki parem ongi... kas on vaja paukuda igal pool? ega sa ühistranspordis pole
.2. mai 2017, 11:08
onuP penskar30. aprill 2017, 22:24
Tublid naised oma lauluga ...
No30. aprill 2017, 23:28
See küll laul polnud, halb oli vaadata
Möö30. aprill 2017, 23:53
Eks tee siis paremini, mis niisama sisised! Aga näe ei oska, on ju?