Saund
30. aprill 2017, 15:44

Viljandis selgus Eesti parim noorte pärimusbänd!

Eile valiti Viljandi pärimusmuusika aidas esmakordselt Eesti parim noorte pärimusbänd, kelleks kujunes Duo Mänd/Krüsban.

Noormuusikud olid kokku tulnud Tartust, Valgamaalt, Karksi-Nuiast, Pärnust ja Viljandist. Võistlustulle astusid au, kuulsuse ning suurepäraste auhindade nimel lisaks võitjate duole ka sellised uued tegijad, nagu Kirekind, Lõõtsavägilased, Kaval käsi, Kirju ja Torufon.

Õhtu lõppes vägeva kontserdi ja auhinnatseremooniaga, kus peale auhindade jagamisi oli noori tervitamas armastatud Curly Strings.

Konkursil osalesid noorteansamblid, mille liikmete vanuseks on kuni 20 aastat ja kelle repertuaaris on vähemalt kaks pärimusmuusika pala.

Konkursi patrooni Trad Attack!-i liige Sandra Vabarna sõnul on noorte pärimusbändide konkurss väga oluline ja tähtis.

„Kindlasti toimub konkurss ka järgmisel aastal ning aitame kaasa, et see jääks kestma. Vajame noort järelkasvu, kes aitavad hoida ja kasvatada rahvamuusika edu ja järjepidevust. Tahame, et meie maa muusika omapärane jõud raputaks veel suuremaid lavasid ning masse kõikjal maailmas,“ ütles Vabarna.

Publik hääletas oma lemmikuks noorima koosseisu Kaval Käsi, konkursi patroon Trad.Attack! andis eripreemia manageerimise koolituse näol bändile Lõõtsavägilased.

Eesti Pärimusmuusika Keskus kinkis oma lemmikule, triole Kirju, preemiapaketi "Tuuni oma bändi“. Eriauhindasid ja tunnustust pälvisid ka Kirekind ja Torufon. 

Žürii koosseisus oli ansamblitest Paabel ja Levski tuntud muusik ning pedagoog Arno Tamm, viiulimängija ja laulja Lee Taul, ansambel Anguse basskitarrist ja õpetaja Mati Tubli, ansambel Svjata Vatra solist Ruslan Trochynskyi ning Eesti Pärimusmuusika Keskuse produtsent ja Curly Strings liige Jaan Jaago.