Lugejakiri
27. aprill 2017, 18:53

Lugejate kirjad | Kas politsei käitus mootorratturit rammides õigesti? (98)

Politsei käitus õigesti

Valdur Hõimoja, trammipargi veteran, liiklusohutuse konsultant: Mootorratturi peatamiseks politsei poolt tarvitatud abinõud kiidan täielikult heaks ja õigeks. Ainult nii tuleks tegutseda, kui ei austata kehtivaid seadusi. Mootorratta juht omab auto juhtimisoskust – see tähendab, et tunneb liiklusseadust. Ta eiras politsei märguannet peatumiseks, mis on ränk liiklusseaduse rikkumine, ja püüdis põgeneda, ületades pidevalt lubatud liikluskiirust.

Kuid midagi on tõsiselt mäda meie liikluses. Milline näeb täna üldiselt välja liiklusohutuse kontroll? Fikseeritakse liikluskiiruste ületamist, seda ka suures osas liikluskaamerate abil. Tehakse juhtide kainuse kontrolli, aga mitu protsenti ebakaineid juhte tabatakse? Politseid on ikka mõtlematult palju kärbitud.

Ka meedias haritakse inimesi puudulikult. ETV-s ei ole üldse midagi, ajakirjanduses on lühinupud ja nüüd mitu päeva järjest kommentaarid, kes on õige ja kes süüdi.

Mõistame hukule kiiruseületamise eest?

Jakko Väli: Politseibussi videost nähtub, et kui mootorrattur gaasi lahti lasi, ei suutnud politseiauto juht sellele reageerida. Kihutajaid võetakse rajalt maha kas teesuluga, neid politseiautoga riivates või siis hoiatuslaskudega. Laupkokkupõrge tsikliga võib suure tõenäosusega tähendada mootorratta seljas sõitnud liiklushuligaani hukkumist – selle eest, et ta ületas kiirust? Ma ei kiida siinkohal heaks lubadeta sõitmist ega suurt kiiruseületamist.