Jacqueline Kennedy koos poeg John juunioriga. Foto: DAVID MAGNUS/REX
Inimesed
27. aprill 2017, 16:33

Jackie Kennedy figuuri saladus oli range 600 kalori dieet (6)

Hommikuks muna, lõunaks kodujuust – Jackie Kennedy endine assistent paljastab, et omaaegne USA esileedi pidas ranget dieeti ning sõi päevas vaid 600 kalorit.

Kathy McKeon oli 19aastane, kui ta 1964. aastal Jacqueline Kennedy assistendiks palgati. Jackie oli kolinud pärast oma mehe John F. Kennedy surma New Yorki ja vajas abilist, kes elaks tema juures. Nüüd meenutab McKeon raamatus “Jackie’s Girl” (“Jackie tüdruk”) nende 13 ühist aastat.

Nüüdseks 72aastane iiri päritolu Kathy kirjeldab põhjalikult, kuidas pliiatspeenike Jackie end vormis hoidis. Sale figuur nõudis ranget distsipliini. Kui assistent kurtis oma ülemusele, et on Ameerikas kaalus juurde võtnud, koostas Jackie koos oma isikliku kokaga talle menüü, mis sarnanes proua enda toiduvalikuga. “Hommikul keedumuna ja tee, lõunaks kodujuust värske puuviljaga ja õhtuks poseeritud kanarind või kala salati või aurutatud köögiviljaga,” avaldas ajakiri People McKeoni raamatust katkendi. “Kui nälg näpistas, siis maitsestamata jogurt.”

Käis öösel sahvris jäätisega maiustamas

Daily Maili hinnangul sai Jackie sel moel toidust vaid 600 kalorit – palju vähem kui need 2018 mis tema kaalus ja aktiivsuses naine vajanuks. Kuid see ei tähenda, et Jackie muud ei söönud. “Vahel põrkasime öösel sahvris kokku. Ta ei pannud tuld põlema, sest ei tahtnud, et keegi teaks, et ta seal on!” kirjutab McKeon.

Kord tabas assistent endise esileedi otse topsist jäätist vohmimast. “Mitte teelusikaga, vaid suure lusikaga! Ta oli väga lahe,” kinnitab McKeon.

Ka Jackie endine sekretär Tish Baldride rääkis 2004. aastal ajakirjale Vanity Fair, et tema ülemus hoidis hoolega kaalu. See ei tohtinud tõusta üle 120 naela ehk 55 kilo. “Ta jälgis kaalu samasugusel kotkapilgul nagu briljandiärimees, kes oma karaate kokku loeb.”

Ka tütar Caroline pidi saledat joont hoidma

Saledusnõue laienes ka Jackie tütrele Caroline’ile. C. David Heymann kirjutab Jackie-teemalises raamatus, kuidas too noomis kunagi avalikkuse ees tütart, et too tahtis magustoitu tellida. “Sa oled liiga paks. Niimoodi ei saagi sa mehele,” olnud Jackie sõnad. Jackie kasutütre Christina Onassise sekkumise peale sai Caroline viimaks portsu kirsitarretist, kuid ilma vahukooreta.

Kord, kui Kennedy märganud tütre krediitkaardiarvel kilo grillribisid, võtnud ta Caroline’ilt kaardi ära. “Ta aktiveeris selle uuesti, kui Caroline jäi nõusse, et hakkab koos emaga ümber Central Parki tiigi jooksmas käima.”