Inimesed
27. aprill 2017, 04:00

ILU TULEB SISIMAST! Downi sündroomiga neiu pürib Miss USAks (19)

Esimest korda USA missivõistluste ajaloos pürib Ühendriikide iluduskuninganna tiitli poole Downi sündroomiga neiu. "Ilu tuleb sisimast," kinnitas Mikayla Holmgren, kes osaleb hakatuseks oma koduosariigi Minnesota missikarussellil.

Novembrikuiste Miss Minnesota USA valimiste korraldaja Denise Wallace nimetab 22aastast Mikaylat teerajajaks. Betheli ülikoolis õppiv tantsulembene Mikayla on jõudnud juba kõnelda oma osariigi esindajatekojas ja senatis ning hakata teiste noorte naiste mentoriks. Nüüd võitleb ta Minnesota iluduskuninganna diadeemi nimel. Varasemast on tal varuks Minnesota Junior Miss Amazingi iludusvõitluse võitjakroon. "Ilu tuleb sisimast," ütles ta kohalikule telekanalile Fox9.

"Olen õnnelik ja rõõmsameelne, see ongi see sisemine ilu. See on peaaegu jumalik!"

Mikayla vanemad on õnnelikud, et nende tütar näitab missivõistlusel teistsugust ilu. "Ta sündis kuus ja pool nädalat enne õiget aega ja tollal ei teadnud me, mida elul talle varuks on," ütleb missikandidaadi ema Sandi Holmgren.

"On õnn näha Mikaylat õitsele puhkemas ja arenemas ning saavutamas palju enamat, kui kunagi unistasime."

Mikayla armastab tegutseda: ta mõtleb tantse välja, käib võimlemas ja õpib usinalt. "Minu silmis on kaunis tema sisemine rõõm, tema sisemine tööeetika, soov mitte heituda ühestki takistusest oma unistuste saavutamise teel," ütles neiu treener Megan Korth.

Mikayla loodab ühisrahastusplatvormiga GoFundMe kokku saada iludusvõistluse osalustasu ning soetada kleidi ja muud vajalikku. Praegu on koos umbes kolmandik rahast. "Tahan, et maailm teaks: Downi sündroom ei määra seda, kes ma olen. Murran teie abiga müüridest läbi."