Pronksiöö rahutusedFoto: TIINA KÕRTSINI
Eesti uudised
26. aprill 2017, 09:50

Mida mäletad Sina 10 aasta tagusest segadusest? Jaga meiega muljeid aadressil [email protected]

MEENUTUS | 10 AASTAT PRONKSIÖÖST: "Mis viha võib ühel Eestis elaval inimesel olla oma riigi vastu, et midagi ei ole püha?" (2)

Täna 10 aastat tagasi algasid erinevates Eesti linnades tänavarahutused, mida tuntakse Pronksiöö nime all. Õhtuleht meenutab seda päeva erinevate lugudega, Tallinnas pärast Pronksiööd tööle kiirustanud Pille räägib oma loo.

"Järgmisel hommikul läksin tööle üle Harjumäe Vabaduse platsile ja sealt edasi mööda Pärnu mnt. kesklinna poole.Tammsaare park oli nagu sõjatanner, jõudsin Estonia teatri ette ja ka seal oli üks ukseklaas purustatud. Siis tuli küll pisar silma, mis viha võib ühel Eestis elaval inimesel olla oma riigi vastu, et midagi ei ole püha. No said oma joogi ja lilled kioskist varastatud, tütarlaps uhkeldas veel mitu päeva uudistesaates oma lillesülemiga, mis meelsust näitas Hugo Bossi firmapoe rüüstamine? Mina ei suuda seda tänaseni enesele selgeks teha, mis ajendas meelsuse sildi all lihtsalt lõhkuma ja varastama.
Mine kooli, õpi, saad ju riigi kulul hea hariduse kui viitsid pingutada, mine tööle ja siis osta endale need asjad, mine poodi ukse kaudu, ära lõhu seda, milleks sa grammigi panustanud ei ole."