Politsei rammis AuditFoto: Alar Truu
Krimi
25. aprill 2017, 16:54

FOTOD | Pirital tegid avarii põgenev autojuht ja teda jälitanud politseisõiduk (61)

Täna õhtul juhtus Pirital liiklusõnnetus kus politseiauto sõitis tagant otsa põgenevale autole.

Randvere tee ja Merivälja tee ristmikul eiras sõidukit Audi juhtinud mees foorituld ning sõitis keelava tulega üle ristmiku. Politseiametnikud andsid sõidukile peatumismärguande, mille peale sõiduki juht peatus, vestles politseiametnikuga ning esitas kontrolliks isikut tõendava dokumendi.

Politseiametnik andis juhile korralduse sõita Rannahoone parklasse, sest ta oli eiranud foorituld. Selle peale ütles aga sõidukijuht, et tal on kiire ning sõitis minema. Politseiametnik läks seepeale politseisõidukisse ning asus sõidukile järgi sõitma. Politsei jõudis sõidukile järgi Merivälja tee 1 juures ja lülitas sisse helisignaali ning vilkurid. Sellepeale tegi sõiduauto juht äkkpidurduse ning peatas sõiduki järsult. Toimus kokkupõrge, mille tulemusena sõitis politseisõiduk Audile tagant otsa.

Liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud. Kohapeal vormistati vajalikud paberid kindlustusse pöördumiseks ning mehele anti kutse ilmuda politseijaoskonda asjaolude selgitamiseks.

Alles läinud nädala reedel juhtus analoogne olukord Narva maantee ja Vana-Kuuli ringristmikul kus põgenes politseipatrulli eest ilma lubadeta mootorrattur. Toona otsustas patrull juhi peatamiseks ta teelt välja suruda kuid sõitis hoopis mootorrattale tagant sisse. Juhtunus sai kannatada nii tsiklijuht kui temaga kaasas olnud neiu.