VAIDO NEIGAUSFoto: STANISLAV MOSHKOV
Saund
23. aprill 2017, 16:29

Taavi Immato: see on absurdne!

KUULA JA VÕRDLE! Vaido Neigausi mänedžer kahtlustab Shanonit plagieerimises (10)

MJ Productioni juht Jüri Mets kahtlustab, et Shanoni uus laul "NaNaNaNaNa" on matkitud Vaido Neigausi loost "Linade vahel". Shanoni ninamehe Taavi Immato sõnul on süüdistus absurdne.

Vaido Neigausi mänedžer Jüri Mets postitas eile MJ Productioni Youtube'i kontole video, mille pealkirjas kahtlustab, et Shanon on varastanud Vaido Neigausi loo. Õhtuleht uuris Metsalt, kas tema süüdistused on tõsised.

"Võrreldes kaht lugu, siis kohati on meloodia sarnane ning isegi osad fraasid. Seega arvan, et jah - tegu on plagiaadiga. Aga eks igaüks saab seda kuulates ise hinnata," sõnab Mets.

"Vaido loo puhul, mis on minu produtseeritud, on rohkem bassi ja see on kiirem. Aga kui te ise kuulate, siis on sarnasust ikka kuulda," lisab ta. Mets ei usu, et tegu võib olla kokkusattumusega. "Aga vot imelik, et sarnane laul ilmus Vaido loost kuu aega hiljem," sõnab ta. Mets lisab, et on lood saatnud hindamiseks ka Eesti Autorite Ühingule.

Shanoni ninamees Taavi Immato on Õhtulehelt Metsa kahtlustustest kuuldes esialgu sõnatu. "Ma ei oska midagi öelda, see on üsna absurdne," sõnab ta. "Ma ei tunne neid inimesi, ma ei tea, kes nad on. Ma ei oska midagi öelda selle kohta. Väga kurb kuulda, kui keegi niimoodi arvab," ütleb Immato. Lugude väidetavat sarnasust mees kommenteerida ei oska. "Ma peaks enne nägema või kuulma, mille ümber asi üldse käib. Fakt on see, et siin pole mingit matkimist tehtud. Lugu on selline nagu ta on ja see on meie oma. Nad võivad rahulikult jalgu puhata," sõnab Immato.

Oma Facebooki kontol on sõna võtnud ka Neigaus ise. Tema hinnangul kõnealused kaks lugu omavahel sarnased pole, ehkki tal on hea meel, kui saab kedagi inspireerida.