Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
21. aprill 2017, 19:47

Õnnelikuks tantraga: Terapeut Eva-Johanna Einama ravib traumasid ekstaasi abil

Eva-Johanna Einama on kireva elulooga naine, kes on kogenud edu ärivaldkonnas, aga ka jõhkrust lähisuhetes. Praegu õpetab naine, ­kuidas koos partneriga intiimsus leida või taastada.

Tantra on taas moesõna. Igas korralikus massaažisalongis tehakse ka tantramassaaži, iga nurga peal on isehakanud spetsialiste stiilis «eile sööklatädi, täna tantraterapeut». Eva (52) tsiteerib oma õpetajat Moses Somananda Maimonit, kelle sõnul on kahte tüüpi tantrat: üks on iidne tantra elamiskunst ja teine nn Facebooki-tantra, mida peetakse lihtsalt seksiks, mida tuleb teha aeglaselt. «Puudutavad teineteist, järelikult seksivad,» ütleb naine, et paljud peavad tantraks õnneliku lõpuga massaaži.

«Leidub ka neid, kes turu soovidele vastu tulevad. Sada eurot, paneme viiruki põlema, idamaise muusika mängima, seksime aeglaselt. Kolme sellist tegijat tean. See on moesõna, mis müüb,» toob Eva näite, millega vana õpetust solgitakse. «Ka minult on igasuguseid jubedaid asju küsitud. «Kas lõpp on suu või käega?» tundub seejuures täiesti tavaline küsimus. Kui inimese kodune kasvatus võimaldab niimoodi küsida, pole tal minu juurde asja,» muigab tantrakoolitaja.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse