Inimesed

Henrik Kalmet lahkub Linnateatrist – teatrirahva väitel on põhjuseks vastasseis Elmo Nüganeniga (20)

LISA KOMMENTAAR

24. aprill 2017, 01:01
ega see Nüganen tõesti midagi teinud pole viimasel ajal. Muud ei meenugi,kui noorpõlve lavastus "Armastus kolme apelsini vastu" Selle peal liugleb siiamaani? On teatud grupp ja mitte väike,juhte,kes kabuhirmus kardavad noori ja andekaid.Neid on igas valdkonnas . Kardavad,et soe koht võetakes käest,lükatakse tugitoolist välja,võetakse hüved käest ja jumal hoidku,äkki pannakse veel tööd tegema ! Kui juht jääb pikkadeks aastateks juhikohale,siis talle tundub,et asutus ongi tema eraomand ja töölised tema orjad . Nii on viimasel ajal juhtunud mitmes haiglas, nüüd siis ka teatrites algab sama lugu.Töötajatele peaks antama enam sõnavabadust,õigust kritiseerida,puudustele tähelepanu juhtida,õigust kontrollida,mida kulisside taga tehakse. Aga meil on kombeks kohe minema kihutada,kui sa pole suure juhiga,kes võib olla stagneerunud ja rumal,ühte meelt.Edu Hendrikule! Mina tema asemel oleks kohe järsu lõpu teinud! Ei mingit mängimist hooaja lõpuni Kui ei kõlba,siis milleks veel näitlejat koorida! Eks see superelmo mängigu ise neid rolle või pangu mõni kintsukaapur seda tegema . Noor,andekas ja julge näitleja ei jää iial tööta ,ei Eestimaal ei välismaal.Kaotajaks jääb vaid teatripublik,kui andekas siist minema läheb mingi vanamehe pärast.
Ants23. aprill 2017, 14:49
Ajakirjandus võiks selle kõrge enesehinnanguga jõmpsika ümber tiirlemisest veidi puhata.
täpsustus23. aprill 2017, 22:35
põhjendamatult kõrge.
ljuba23. aprill 2017, 04:55
Aga kuidas siis Rakvere ja Pärnu saavad ringi reisida oma dekoratsioonidega? See jutt, et "ei saa, ei suuda" mõjub nagu karastusjookide tootja suhkrumaksu peale. On see teater LOOMINGULINE töö või ei ole? Tallinlasel ja väljaspoolt Tallinna tulijal oli ikka piletiostul vahe. Mis on see takistus, mis ei lase LT panna oma füüsilisi pileteid teiste linnade kassadesse? Oli kuulda ka nurinat, et kool ei saanud oma õpilastegrupiga pileteid. Gruppidele-koolidel peaks olema mingi eraldi võimalus. Mina usun küll seda, et LT oma müügitööga ei pinguta, ei arenda oma müügivõimalusi, sest nad on sellega harjunud, et kohti on. Jah, Facebookis on ka selline koht, kus soovijad saavad omavahel pileteid vahetada ja müüa, aga ka seal õletab nõudluse pakkumise, ja ainuke kuulutus, mis vast toimib, on kuupäevade ümbervahetamine. aga seda, et keegi päriselt oma pileti maha müüks, on vähe. Kas keegi kujutab ette väljaspoolt pealinna tulijat, kes passib kodulehel ja Facebookis, kui jumala armust pudeneb mingi kohake (hoidku selle eest, et veel paaris või kolmekesi tahaks tulla ja kõrvuti kohti saada) ja siis algab öömaja organiseerimine jne! Mujalttulnu ei hakkagi üldse üritama sellesse teatrisse. Tehke oma dekoratsioonid korda ja tulge ringreisile!
Tehniline24. aprill 2017, 00:30
Tallinna Linnateatri enda lavad on nii keerulised, et ringreise on väga keeruline teha. Võtame kasvõi Põrgulava, see on väga sügav. Kõik kujundused on tehtud väga ühe koha spetsiifiliselt. Paar lavastust neil on, mis ka välja sõidavad aga see on kõik. Mina seda üldse pahaks ei paneks, see on nende erilisus.
Küsimus22. aprill 2017, 14:27
Kes oleks HK praegu kui teda ei oleks võetud lavakasse ,kui ta ei oleks saanud õppida EN käe all kes hiljem ta oma teatrisse tööle võttis ?Ma ei tea mis seal LT siseringis toimub aga niipalju peaks austust olema oma õpetaja ja kolleegi suhtes selmet ta avalikult poriga üle valada peaks sotid otse ja omavahel selgeks rääkima.Ja kui tõesti on tunne,et teistmoodi enam ei saa siis oma teed minema.Praegu aga on asjad läinud täiesti pööraseks.Umbne meediatiik keeb nagu nõiakatel ja lõppu ei ole näha.
noh23. aprill 2017, 22:38
võeti ju ikkagi vaid isa nime tõttu. ei oleks muidu sissegi saanud. andetu eputis. ja no nii häirib, et alati ise naerab oma naljade üle. isegi laval muide ei suuda ta tõsiseks jääda.
eh22. aprill 2017, 14:23
Tegijad võiks ikka alles jääda. Miks Nüganen ei lahku?
JJ22. aprill 2017, 15:52
naljakas jah, miks Nüganen ei lahku. Meil on ju kalmet, on palju näitlejaid -staare, kes mängivad seriaalides ja meest otsijate saates! Igaüks neist oleks võimeline Nüganeni asendama. Las ainult kalmet hüüab, küll talendid asuvad platsi.
Aga valimised tulevad, sellist kangelast oleks vaja linnapeaks, paneks korra majja.
jou!23. aprill 2017, 22:38
üldiselt22. aprill 2017, 06:51
Linnateatri siseelust ei tea ma midagi, aga üldiselt on küll nii, kui inimene passib juhtival kohal liiga kaua, siis tema kohustused hägustuvad, jääb ainult keeld ja käsk.
lugeja21. aprill 2017, 19:21
Aga loomulikult tuleb teatri juhiga ühte sammu astuda. Kui näiteks orkestrant dirigendile ei allu, saab ka kohe kinga. Või ükskõik millisel tööalal. Oma siseringis aetakse kõigepealt asjad korda...
külastaja21. aprill 2017, 19:18
Kalmet, tegid oma margi täis ja sülitasid ka oma kolleegide peale, kui hakkasid lahkama teatri siseelu ja rääkima oma arvamustest ajakirjanduses, soomlase lavastus, mida taevani kiitsid oli täielik pullikaka, muide. Saavuta enne ise midagi ja pooseta siis, praegu oled sa paraku üsna tühi koht teatrimaailmas ja peale sellist tegu ei jää sust äkki enam märkigi, sellele oled mõelnud?
ehh21. aprill 2017, 17:18
kui mina oleksin MEES ja pahane oma töökohas , siis mina kutsuksin kokku kõik see trupp ja ütleksin, mida mõtlen ja küsiksin, kas meie teater ei vajaks muutusi. Oleksin kohe nii julge, et räägiksin silmast -silma. Kõik südamelt ära.
Aga kesteab, võibolla kutsuksin hoopis kohale saatetegijad "Kaua võib". Kesteab seda meeste värki.
KELLEL ja MISSUGUNE probleem on?21. aprill 2017, 11:59
Kui Linnateatri saalid on kõik välja müüdud, on kõik korras. Elagu oma "mullis" või kus tahes. See, et keegi on popim ja keegi ei ole, on alati olnud ja nii ongi elu seatud. Ja kui näitlejaid/tegijaid saab ühte kohta liiga palju või kellelegi midagi koos teha ei meeldi, siis tehakse mõttekaaslastega koos projekt või oma teater... Ma ei saa aru praegu asja ivast, selle suure seletamise teemast!?
...21. aprill 2017, 13:08
ei ole kõik korras, kuna proportsioonid millest me räägime on üüratud. Linnateatri lavad -
väike saal, kohti 88, hobuveski ca 100, kammersaal 71, põrglava 182, taevalava 170, köismäe 60, diele ca 100, lavaauk 400, aga see on ainult suvel ja see ei lähe antud hetkel arvesse, paneme siia kõrvale teised teatrid. Endla teatri Suur saal: 573 kohta, bb 150, Ugala 540 väike 155.... St, et LT saalid on väga väiksed. Kui neil oleks ka üks 500ne saal, kas siis oleks ka võimatu pileteid saada ja mulje kui väga nö popist teatrist.
ljuba21. aprill 2017, 14:31
Väikses saalis võib olla oma võlu ka, mis tõmbab rahvast ligi, aga publiku suhtes oleks vastutulelikum, kui üht etendust mängitakse nt vahel ka suures saalis ja ringreisil Eestis. Ringreise tehakse väga vähe! Nõudlusest ka, et kui Linnateatri mõni lavastus on olnud teistes linnades või sügisel Draama festivalil Tartus, siis on pileteid ka saada olnud pikemat aega. Kohta valida vast ei saa, on üksikud kohad siin-seal reas, aga kohti ikka on. Piletimüügisüsteem tundub olevat mütoloogiline paik, kuhu ainult teadjamatel ligipääs, sest LT Facebooki lehel mitmed inimesed kiitlevad, kuidas nad on saanud peaaegu igale lavastusele pileti, ka uuslavastustele, ja on sellises eelisseisus, et saavad kõiki lavastusi omavahel võrreldagi- kogemus, mis tavainimesel on täiesti välistatud! Mõni inimene saab mõnda lavastust korduvalt vaadata! Piletimüügisüsteem tuleb hajutada, näiteks füüsiliselt väljaprinditavad piletid võikski panna müüki ka teiste linnade Piletilevi lettidesse. Näiteks pannagi Jõhvi ja Võru piletiputkasse 20 väljaprinditavat piletit, mida ei saa osta tallinlased. Miks sellise lihtsa lahenduse peale ei ole tuldud?! Ka transporditeenustes on nii, et mitte keegi ei saa ainult internetist endale pileteid bronnida, vaid on eraldatud osa kohti kassast müügiks, et hajutada nõudlust. Sama käib igal suuremal üritusel-kontserdil.Pileteid peab hajutama.
ljuba21. aprill 2017, 14:39
Eelmisele jutule lisaks, et praegu on teatri poolt selline suhtumine, et kui inimene ei jõua Võrust või Jõhvist teatri ukse taha järjekorda seisma 1. kuupäeva hommikuks kl 10, või millal see müstiline piletimüük avatakse, on see tema oma viga! Ja nende väikeste saalidega ja eksklusiivsuse hoidmisega kaotatakse tegelikult väga palju võimalikku piletitulu! Kindel riigi poolt garanteeritud palk küll jookseb kõikidel, aga kui võrrelda nt tervishoius toimuvaga - see ei ole pikas perspektiivis tasuv süsteem. Kui LT panna valiku ette, et riigi raha kaob ära, hakake ise rabelema ja näitlejad peavad ennast päriselt ka ise tõestama ja oma müügioskusi parandama, siis kuidas piletisüsteem lahendatakse? Esimene asi, otsitakse igal juhul suuremad saalid ja hakatakse mööda Eestit reisima, nagu Rakvere teater teeb. Osa näitlejaid muidugi lähevad ise ära, kes sellisele müügitööle vastu ei pea.
Selgituseks22. aprill 2017, 01:10
Linnateatril on siiski üks etendus, mida mängitakse Salme kultuurikeskuse mahukas saalis ja see on "Lantimiskunstnikud". Salmes mängiti ka "Hecuba pärast". Ehkki Salme puhul on tegu suure saaliga, ei saa öelda, et neidki etendusi kiitrelt välja ei müüda. Müüakse küll. Alati on seal saal täis.
to ljuba22. aprill 2017, 14:11
Kuidas mõjuksid LT väikese saali lavadekoratsioonid mõnel teisel suure saali suurel laval.Ehk selles ongi põhjus miks on vähe ringreise.Pileteid on praegugi vabalt saada mitmele etendusele nii Salmes kui erinevates kohtades üle Eesti .
Ma ei saa pileteid tutvuse kaudu vaid ostan neid iga kuu esimesel kuupäeval netist.Jah on vaja kannatust ja vahest ka õnne aga pileteid on võimalik osta ka nii.Olen toiminud nii aastaid ja saanud alati piletid kui vaja.Hämmastab suhtumine ,et LT on nagu mingi kinnine klubi kuhu pääsevad vaid valitud.Samuti tuleb mingi arv pileteid müügile ka kuu jooksul seega tasub kodukal silm peal hoida.Samuti etendusele minnes või niisama vanalinnas jalutades olen otse kassast pileteid küsinud ja enamasti ka saanud .
Midagi ei ole teha saalid on väiksed ja pileteid vähe.Aga selles LT süüdistda ei ole just tark tegu.nad on ju aastaid oodanud raha ,et endale suur ja korralik saal ehitada.