Henrik Kalmet Foto: TEET MALSROOS
Teater
20. aprill 2017, 14:47

Teatrikriitik Meelis Oidsalu Vikerraadios: "Henrik Kalmet sunniti Linnateatrist lahkuma" (48)

Kultuurikriitik Meelis Oidsalu ütles Vikerraadio päevakommentaaris, et Henrik Kalmet sunniti Tallinna Linnateatrist lahkuma.

"Lavakooli endine juht Ingo Normet kutsub Elmo Nüganeni otsuse avalikustumisele teadlikult avalikku eelfooni luues tänases Postimehes üles Kalmeti hülgamisele," ütles Oidsalu ja kinnitas, et Henrik Kalmet sunniti Linnateatrist lahkuma.

"Kõik see käib täpselt samal moel, nagu on käinud aastaid Tallinna linnavalitsuses või Eesti erakondades." ERR-ile antud kommentaaris selgitas Oidsalu, et Tallinna Linnateatri juht Raivo Põldmaa kohtus Henrik Kalmetiga ning ütles, et Elmo Nüganen sööb su välja ning lihtsam on ise lahkumisavaldus esitada. "Seega ei lahkunud Kalmet teatrist ise, vaid teda survestati selleks."

Refereeritud ERR-i kultuuriportaalist.

Samuti sõnas Meelis Oidsalu päevakommentaaris: "Nüüd, viis aastat hiljem andis seesama Henrik Kalmet Postimehele oma kurikuulsaks saanud intervjuu. Intervjuu oli Linnateatri turundusosakonna poolt kokku lepitud, et asutuse nähtavust ja mainet vormida. Sellest intervjuust, nagu teame, kujunes aga mitte ainult teatri turundusosakonna, vaid ka teatrijuhtide õudusunenägu ja seda sellepärast, et näitleja Henrik Kalmet tegi nii, nagu ma selle omaaegse “Batuudimehe” aktsiooni pealt ekslikult arvasin, et talle lavakoolis õpetati – rääkis ausalt, nagu asjadest arvas, pidades tõde tähtsamaks lojaalsusest. Ausalt öelda olin ma Kalmeti peale päris pahane, sest ta võttis selles intervjuus ära kogu kriitikute aasta leiva."

Oidsalu lisas ka, et samas ta ei soovi kumbagi osapoolt kritiseerida - ei Kalmetit ega tema koduteatrit, vaid mõlemat hoopis kiita. 

Kuula täispikka arvamuslugu siit!

Linnateatri turundusjuht Margus Küppar sõnas Õhtulehele, et Kalmet on tõepoolest lahkumisavalduse esitanud. "Kell 18.45 teevad Henrik
Kalmet ja Elmo Nüganen selle kohta "AK" kultuuriuudistes ka ühise avalduse," lisab ta.